TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394571 Teme od strane 25004 Članovi Poslednji član: Sandra1986

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 28, 2024, 02:39:54 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sardina u ishrani??  (Pročitano 4471 puta)
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #10 poslato: Septembar 10, 2015, 01:42:53 posle podne »

Baci nam neku sliku da vidimo na cemu si sad.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #9 poslato: Septembar 10, 2015, 06:28:07 pre podne »

Nego, Peki da li si ti napredovao od naših poslednjih dopisivanja? Pamtim te po tome što nisi mogao da nabaciš masu a zamajavao si se nekim nebitnim stvarima...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #8 poslato: Septembar 09, 2015, 11:29:46 posle podne »

A recite mi npr za sardine.Npr ja kada bi ih jeo svaki dan ,izbacio bi masti iz nje.Da li moze da se sardina opere posle prosipanja masti?Ja mislim da nebi bilo stetno jesti.


Mislim da smo u prethodnim postovima napomenuli da su limitirajući faktori upotrebe "sardina iz konzerve" - živa i kvalitet samog ulja...

Lično i sam 1-2 puta nedeljno ubacim sardine( eva), ocedim ulje, "ovlaš" isperem vodom( dok su u konzervi), ocedim "opet", tako da je ok...
Sačuvana
MrPeki96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 131


Ako si poceo nesto da radis,zavrsi to do kraja..

« Odgovor #7 poslato: Septembar 09, 2015, 06:24:46 posle podne »

Ovo je stara slika.Sada imam 70 kg.
Zanima me to za sardinu,a ovo znam sve.Naravno keks necu uzeti :)
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #6 poslato: Septembar 09, 2015, 05:59:31 posle podne »

peki,druze ratni moj
na ovoj slici delujes jako mrsavo i mlitavo
jedi sve,po nick-u bi rekao da imas 19 godina?!
jedi jako i treniraj jako i sve ce biti u redu  :)
p.s samo izbaci onaj cuveni keks,molim te...  :D  ;D
Sačuvana
MrPeki96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 131


Ako si poceo nesto da radis,zavrsi to do kraja..

« Odgovor #5 poslato: Septembar 09, 2015, 05:46:37 posle podne »

A recite mi npr za sardine.Npr ja kada bi ih jeo svaki dan ,izbacio bi masti iz nje.Da li moze da se sardina opere posle prosipanja masti?Ja mislim da nebi bilo stetno jesti.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #4 poslato: Jun 08, 2015, 12:28:31 pre podne »

Ponekad ubacim keks :) Ali sada sam na belom mesu kuvanim jajima,a ponekad i ribu ubacim npr sto upecam.. :)
Ali meni treba dosta kalorija,tako da ponekad ubacim keks.. :)Jedem ovsene pahuljice i pirinac,malo nekog povrca i tako :)Pozdrav

Tebi treba dosta kvalitetnih kalorija...keksići ti to zasigurno neće pružiti...  ;)

Pozdrav...
Sačuvana
MrPeki96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 131


Ako si poceo nesto da radis,zavrsi to do kraja..

« Odgovor #3 poslato: Jun 07, 2015, 07:52:43 posle podne »

Ponekad ubacim keks :) Ali sada sam na belom mesu kuvanim jajima,a ponekad i ribu ubacim npr sto upecam.. :)
Ali meni treba dosta kalorija,tako da ponekad ubacim keks.. :)Jedem ovsene pahuljice i pirinac,malo nekog povrca i tako :)Pozdrav
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2 poslato: Jun 07, 2015, 02:44:39 posle podne »

Po pitanju sardine u konzervi "dva problema" koja ograničavaju svakodnevnu upotrebu su...

- kvalitet ulja u koji su sardine "potopljene"

- živa

U većini slučajeva problem je sojino ulje, kao jedan od najčešći dodataka sardinama...a bitna stavka je i poreklo same "ribe"...

Npr.
„La Perla“ sardine su u sojinom ulju (lepo piše)
Zemlja porekla – Filipini
Filipini su potpisnica Codex Alimentarius-a i proizvode GMO soju
Da li su filipinske sardine u filipinskom ulju od soje – sardine u ulju od GMO soje?
Ko ovo kontroliše?
Da li se ovo kontroliše?  :D

( Eto pitanja za razmišljanje)

Inače, na npr. nekim sardinama koje dolaze iz Crne Gore tu je i oznaka - "sjemenovo ulje"...hm, a šta li ja sad to?   :o  ;D Suncokretovo ulje? Sojino ulje?

Sa druge strane, problem žive i delimično olova se vezuje i za poreklo same ribe...

Pomenimo i ovo...Živa je jedan od najzastupljenijih "toksičnih teških metala" u ribljim produktima i izuzetno je štetna za sve, potogovo za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i decu. Dozvoljen maksimalni unos žive je 1.6 µg po kilogramu telesne mase i to nedeljno!

Zapanjujući je podatak da tunjevina, u zavisnosti od vrste i "mesta ulova" u proseku sadrži oko 30 µg žive u 100 g konzerviranog proizvoda, a maksimalno može da sadrži čak i dva i po puta više. Nasuprot tome, konzervirana sardina sadrži oko 10x manje žive tj. oko 3 µg u 100 g proizvoda i taj odnos je više-manje konstantan.

Da rezimiramo...moja preporuka će biti sardine u konzervi 2 puta nedeljno...a još bolje bi bilo da se konzervisane varijante ribe, što manje i što reĂ°e naĂ°u na našem meniju...

Akcenat uvek na svežu ribu - osliš, skuša, pastrmka, losos...

Dobro sad, kada smo u žurbi...eto "brzog instant obroka"...ali, bez krajnosti i svakodnevne konzumacije...

Nego, MrPeki...jesmo idalje na keks i mleko obrocima ili je došlo do napretka na ovom polju?  ;)
Sačuvana
MrPeki96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 131


Ako si poceo nesto da radis,zavrsi to do kraja..

« Odgovor #1 poslato: Jun 07, 2015, 08:39:14 pre podne »

Pozdrav svima.. Hteo bi da vas pitam da li je dobro jesti sardine svaki dan..?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 17 upita.