TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395433 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 09, 2024, 03:36:48 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 192 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Brza pitanja!  (Pročitano 645110 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16741


« Odgovor #2016 poslato: Jul 10, 2015, 11:28:49 posle podne »

Do koje cene ?
Sačuvana
Marija Stanojević
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 35

« Odgovor #2015 poslato: Jul 10, 2015, 11:26:02 posle podne »

Preporuka za sagorevač?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2014 poslato: Jul 07, 2015, 11:26:55 pre podne »

Slazem se, ali nista kao ukus palacinki sa nutelom i keksom, zato protein kad imam pijem, kad mi se jedu palacinke, napravim klasicne. :)

podržavam i to :)
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #2013 poslato: Jul 06, 2015, 07:12:08 posle podne »

Slazem se, ali nista kao ukus palacinki sa nutelom i keksom, zato protein kad imam pijem, kad mi se jedu palacinke, napravim klasicne. :)
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2012 poslato: Jul 06, 2015, 12:33:10 posle podne »

ponekad, čisto da bude zanimljivo, što da ne :)  a i psihički faktor, pojedeš nešto slatko što u stvari nije toliki "greh" :)

nekad ispečem proteinske palačinke, sa whey-om od čokolade i ovsenim brašnom + 2 belanceta, i samo na kratko bacim na tiganj... eventualno dodam borovnice ili neko šumsko voće ako ima....  mnogo je ukusno i stvarno kvalitetno
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #2011 poslato: Jul 04, 2015, 01:07:47 posle podne »

Pecite bre pilajke, prasce, krave, koze, ovce.. whey se pije ;D
Amin! Sta se svi muce, spremaju svasta, izmisljaju toplu vodu :D I ovako tesko da moze da zadrzi taj savrsen ukus kao kad ga popijes! :D
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2010 poslato: Jul 02, 2015, 01:38:40 pre podne »

Neke kolacice, znaci nema smisla stavljazi vej ako ce se na toj temperaturi unistiti protein

Ne mora da znači zato i kažem možda...Termičkim tretiranjem dolazi do denaturacije proteina, ali to samo znači da se taj lanac amino kiselina drugačije savio - što je opet nebitno kada nije neki enzim u pitanju( i enzimi su proteini po prirodi).

Dakle, možda...ili da preformulišem...odereĂ°eni procenat proteina se "smanjuje", ali nije sve neupotrebljivo...

Kada se proteini zagrevaju u prisustvu ugljenih hidrata (naročito mono- i disaharida), na visokoj temperaturi, dolazi do niza reakcija, koje su poznate kao Maillardove reakcije posmeĂ°ivanja a koje rezultiraju pojavom melanoidnih pigmenata. Tokom tih procesa dolazi do kondenzacije "redukujućih šećera" s amino-grupom proteina( amino kiselina), pa se smanjuje biološka raspoloživost proteina iz hrane. Što je proces temperaturne obrade duži i što je temperatura na kojoj se hrana priprema viša, to se više smanjuje biološka vrednost proteina.  ;)


« Poslednja izmena: Jul 02, 2015, 01:42:05 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #2009 poslato: Jul 02, 2015, 12:27:17 pre podne »

Neke kolacice, znaci nema smisla stavljazi vej ako ce se na toj temperaturi unistiti protein
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2008 poslato: Jul 01, 2015, 11:55:50 posle podne »

Jel se desi nesto veju u relni na 250 strpeni 15ak min?

Pa denaturacija( gubitak nativne strukture proteina) moguća...  ;D

Što nam to ukusno spremaš?
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #2007 poslato: Jul 01, 2015, 10:57:00 posle podne »

Jel se desi nesto veju u relni na 250 strpeni 15ak min?
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #2006 poslato: Jun 26, 2015, 03:27:26 posle podne »

Ma sad ce neka duza putovanja tokom leta pa trazim neku alternativu za dobru brzu uzinu, posto bi cesto jeo cokoladice to bi bilo previse secera, jos na definiciji, ne ide. Jedino mi padaju na pamet oni kolacici koje je vec neko pravio na forumu, od malo ovsenih i proteina. Ili eventualno ako negde naletim na ove cokoladice ali sa manje secera.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2005 poslato: Jun 26, 2015, 12:36:12 posle podne »

Proteinska cokoladica a ima vise fruktoze od proteina :/

Pa pogledaj sastav nekih gejnera( tj. "ugljeno-hidratni profil istih")...

Mada kukuruzni( visoko fruktozni sirup) imas kao dodatak raznim "junk" namirnicama, coca-kola, slatkisi...ipak, vecina ljudi nece ni da proba proteinske cokoladice ako nisu dovoljno slatke...tj. vecina krene da 'kuka" - "jao, pa to nije dovoljno slatko, bla, bla...ne mogu to da jedem"...a podsetimo da je fruktoza sladja od dekstroze...tako da... ;D

Sve u svemu, ta jedan cokoladica nece te "ubiti fruktozom", a ni ostalim "secerima"( a tu je i malo dijetnih vlakana )...18 gr kvalitetnog proteina...taman "uzina na zub"( mini pwm)...ako mene pitas...proteinski suplementi u prahu i jedna banana i problem resen...  ;)
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #2004 poslato: Jun 26, 2015, 10:45:32 pre podne »

Proteinska cokoladica a ima vise fruktoze od proteina :/
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2003 poslato: Jun 26, 2015, 12:15:45 pre podne »

Mislis da se ovih 2g secera odnose na obicnu saharozu a da su ovih ostalih 20g ustvari fruktoza i malto?

A koliki je GI za malto?  ;D hm, ako se ne varam "skoro" kao i dekstroze? Inače naziv šećeri...hm...to je ipak malo širi pojam  ;D

A fruktoza, tj. High fructose corn syrup nije baš dobar izbor...

A evo i zašto...DETALJNO PROČITATI... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/fruktoza-va-najvei-neprijatelj.html

Hm...istina je negde..."izmeĂ°u"...  :D
« Poslednja izmena: Jun 26, 2015, 12:18:25 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #2002 poslato: Jun 25, 2015, 11:11:09 posle podne »

Mislis da se ovih 2g secera odnose na obicnu saharozu a da su ovih ostalih 20g ustvari fruktoza i malto?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 56 57 [58] 59 60 ... 192 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.12 sekundi sa 18 upita.