TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395504 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 13, 2024, 09:01:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako uzimati whey protein  (Pročitano 91026 puta)
Belance
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163

« Odgovor #283 poslato: Septembar 27, 2010, 10:08:35 pre podne »

Steta sto ste toliko suzili ponudu wheya od 2.3kg. Nemate vise ta pakovanja od: Universala, AllMaxa, EAS, Muscle Techa. Planirate li vratiti sta u ponudu od ovoga?
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3439


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #282 poslato: Septembar 09, 2010, 11:20:55 pre podne »

@1389
Replika:
(Preuzeto sa nutritiondata.self.com)

Ovo štp si naveo je sastav vec pripremljenog mesa,i on može da
varira u zavisnosti od nacina pripreme,zato se uvek pri racunici
koristie podaci svežega mesa,po kome ima oko 20-22g proteina/100g.

Ali više o mesu u nekoj drugoj temi

Kako meso može da ima veću količinu proteina ako se sprema drugačije?

Razlicito pripremanje može da dovede do razlicitog procenta vode u mesu,i onda se
menja i procenat proteina.
Zato je savet svima onima koji vec hoce neka precizna merenja,da se drže podataka vezanih za
sveže meso.
Još jednom molba se sa ovim završi prica o mesu.
Hvala
Sačuvana
   
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12792


Never give up!

« Odgovor #281 poslato: Septembar 08, 2010, 09:44:25 posle podne »

Ja mislim da se ljudi previse bakcu sa tim brojkama i tablicama.Okvirno se zna koliko je sta i ne treba razbijati glavu jel to 100% tacno ili nije.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2340


« Odgovor #280 poslato: Septembar 08, 2010, 02:34:10 posle podne »

Moze da se postavi i pitanje: A ako je meso kuvano na vodi sta onda?  Sigurno ne gubi vodu tada vec sigurno suprotno.

Upravo. Sve je ovo vrlo okvirno. Kad kažem "danas sam uneo Xg proteina", sve je to vrlo okvirno. Nije neprimenljivo, jer otprilike znaš na čemu si. Neki dan je to manje, neki dan je to više - zbirno svim danima ako stalno računaš - opet ti se svede na statistiku koja je bliska tvom računu.
A mislim da sam negde postovao već što se piletine tiče - jedini dobar recept "doziranja": koliko god možeš, kad god ugrabiš. :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #279 poslato: Septembar 08, 2010, 01:20:06 posle podne »

Upravo, ali kao što Bio reče to je ionako sve previše okvirno da bi se moglo precizno primeniti u praksi. Ja lično mnogo više volim da idem na neku fiktivnu količinu hrane pogotovo kad je meso u pitanju...jedi koliko možeš ionako ga ne možeš preterati.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Na mreži Na mreži

Poruke: 12792


Never give up!

« Odgovor #278 poslato: Septembar 08, 2010, 12:52:33 posle podne »

Moze da se postavi i pitanje: A ako je meso kuvano na vodi sta onda?  Sigurno ne gubi vodu tada vec sigurno suprotno.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #277 poslato: Septembar 08, 2010, 12:02:39 posle podne »

Misliš neprimenjiva, kao i sve ostale matematičke formule po kojima se računaju kalorije...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2340


« Odgovor #276 poslato: Septembar 08, 2010, 11:18:00 pre podne »

Sve je ovo ljudi statistika. Slepo verovanje u nut tablice treba uzeti sa rezervom. Cela računica je uglavnom okvirna.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #275 poslato: Septembar 08, 2010, 06:57:28 pre podne »

A kako ćeš da odlučiš koliko je meso dehidrirano, mislim nemaš šanse da na taj način imaš i približno tačnu računicu, ako je to uopšte cilj. Jer šta ako se jedan deo pileta ispekao više od drugog i slično. Mislim da je ovo krajnje ne primenjivo u praksi.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2340


« Odgovor #274 poslato: Septembar 07, 2010, 12:32:23 posle podne »

Stoji da može. Ako ga pečeš npr. izgubi dosta vode. Tako da si ga takoreći skoncentrovao. Ukupna masa ima manje vode, dakle procenat proteina skače. Jasna stvar.
Stoji. Zavisi kako ko računa.

Mada iskreno ja kad sam u ne off-u i kad stvarno živim prevashodno na piletini, ujutru ispečem oko kg piletine, pa tako posle stavljam na vagu porcije. Tako da se ova računica onda primenjuje.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4434


Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #273 poslato: Septembar 07, 2010, 12:09:57 posle podne »

@1389
Replika:
(Preuzeto sa nutritiondata.self.com)

Ovo štp si naveo je sastav vec pripremljenog mesa,i on može da
varira u zavisnosti od nacina pripreme,zato se uvek pri racunici
koristie podaci svežega mesa,po kome ima oko 20-22g proteina/100g.

Ali više o mesu u nekoj drugoj temi

Kako meso može da ima veću količinu proteina ako se sprema drugačije?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3439


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #272 poslato: Septembar 07, 2010, 11:03:21 pre podne »

Ako imas para kupi proteinski blend pa to rokaj u toku dana :D

Samo bih još dodao,da ako se vec unosi veca kolicina proteina kroz
prah da je ovo odlican predlog.Recimo SNI Pro Whey ili Isobolic
Sačuvana
   
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3439


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #271 poslato: Septembar 07, 2010, 10:57:31 pre podne »

@1389
Replika:
(Preuzeto sa nutritiondata.self.com)

Ovo štp si naveo je sastav vec pripremljenog mesa,i on može da
varira u zavisnosti od nacina pripreme,zato se uvek pri racunici
koristie podaci svežega mesa,po kome ima oko 20-22g proteina/100g.

Ali više o mesu u nekoj drugoj temi
« Poslednja izmena: Septembar 07, 2010, 11:04:15 pre podne od strane PANSPORT BEOGRAD » Sačuvana
   
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2340


« Odgovor #270 poslato: Septembar 06, 2010, 11:25:25 posle podne »

Nije sve tako crno. A velika je razlika izmeĂ°u 20% i 30% proteina. :)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2340


« Odgovor #269 poslato: Septembar 06, 2010, 11:24:40 posle podne »

@1389
Replika:
(Preuzeto sa nutritiondata.self.com)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 25 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.093 sekundi sa 15 upita.