TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395603 Teme od strane 25009 Članovi Poslednji član: srecko sojic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 19, 2024, 01:03:53 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 713580 puta)
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #3389 poslato: April 07, 2016, 01:44:18 pre podne »

Ne znam, mislim da iz istih razloga zbog cega treba izbegavati beli hleb treba izbegavati i beli pirinac i da je nekako precenjen i uljez medju ostalim dobrim izvorima uh. Nije bitno onako sam pitao.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3388 poslato: April 07, 2016, 01:03:18 pre podne »

A šta ćemo npr. sa aloksanom iz belog hleba? I "mogućim" problemima koji se tiču "izumiranja" beta ćelija( produkuju insulin)?

Hoćemo tako da uporeĂ°ujemo i npr. ovsene pahuljice i svedemo ih na skrob, vlakna, i malo više mikronutrijenata?

Hm, pa po toj logici najbolje da uzmemo "kupovni" skrob, dodamo malo vlaknastog povrća i eto nama "home made", skroba sa vlaknima i bogatstvom mikroelemanata...šta će nam onda i pirinač i beli hleb  :D

Može biti...

« Poslednja izmena: April 07, 2016, 01:05:30 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #3387 poslato: April 07, 2016, 12:18:20 pre podne »

Hm sve te aditive emulgatore zgusnjivace ima mnogo vise i u wheyu, tako da ono, unosimo sve to kako god da se hranimo.
Da nisam obratio paznju na termicku obradu hleba ali i pirinac pre jela termicki obradjujemo(mada je sigurno skrob zasticeniji zbog veceg zrna i kracem izlaganju visokoj t.).
 Nije mi se prijeo nego sam nesto citao o belom pirincu koga uglavnom kude bas zbog "siromastva" mikronutr. Pa rekoh ako mu je skoro ista stvar mogao bi posle treninga da prodje i beli hleb. Ne vidim sta bi konkretno bila cinjenica ZA za beli prinac u odnosu na hleb.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3386 poslato: April 06, 2016, 11:55:08 posle podne »

Pa poĂ°i samo od načina na koji se peče hleb i termički obraĂ°uje skrob( manji fragmenti - dekstrini, dakle hidroliza skorba već otpočela), a tu su i dodaci aditiva, emulgatori, stabilizatori i zgušnjivači, boje, izbeljivači...

Čemu ovo uporeĂ°enje? Prijeo ti se lebac beli?

Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #3385 poslato: April 06, 2016, 11:18:32 posle podne »

Koja je konkretna razlika izmedju belog hleba i belog pirinca?
-skrob je izvor uh kod oba
-oba imaju visok gi indeks od 75-85
-oba su toliko obradjena da nemaju nikakvih vitamina,minerala i vlakana
I ako je sve tako zasto se toliko preporucuje beli pir a napada beli hleb?
Sačuvana
Terror
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1800


terroristes

« Odgovor #3384 poslato: April 05, 2016, 10:21:31 posle podne »

Nije valjda stalno zero...
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #3383 poslato: April 05, 2016, 05:30:35 posle podne »

oko 20 ml maslinovog, 5 zumca, znaci oko 25 g i oko 40 g oraha to je oko 30
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3382 poslato: April 05, 2016, 03:03:27 posle podne »

Kada bih taksativno naveo unos masti...hm, dva zumanca, 30-50 ml extra virgin maslinovog ulja( proslo friziderski test), 30-50 gr kikirikija, 10 kapsula omega-3, i naravno oko 10-15 gr  mlecne masti iz jogurta i sira...
« Poslednja izmena: April 05, 2016, 03:38:04 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #3381 poslato: April 05, 2016, 03:01:08 posle podne »

Okvirno 2 zumanceta, 75g kikirikija, par kasika maslinovog
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3380 poslato: April 05, 2016, 01:42:36 posle podne »

50-70g, a ostale zdrave masti ne brojim...
:)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #3379 poslato: April 05, 2016, 01:41:24 posle podne »

23 komada badema sa Ellom pred spavanje. Plus masti iz mesa i žumanaca.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #3378 poslato: April 05, 2016, 01:32:56 posle podne »

Bracale koliko na dan pojedete kikirikija, badema, orasa ??? i tako toga? (zdravih masti)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3377 poslato: April 01, 2016, 09:14:35 posle podne »

Slavisa, na dan pojedem 300-400 grama mesa, 3 cela jajeta i 100grama ovsenih i 250grama integralnog hleb treniram kucne vezbe i to ali otkad sam pojacao ishranu jer pre nisam nista ni jeo po ceo dan, poceo sam da dobijam stomak, raste mi stomak, a pre nisam imao toliki sta je problem u ishrani, jer ostalo je sve isto kao i pre

Hm...a koliko si visok, težak? Obim struka? Koliko dugo treniraš? Kako ti izgledaju treninzi? Nedeljni plan treninga( mišićne partije, vežbe, serije, ponavljanja, pauze izmeĂ°u serija)? Radiš kardio?

Šta su ti ciljevi? Koliko dugo se hraniš tako? Koliki je unos masti? Koliko dugo treniraš u kontinuitetu?

Pojasni rast stomaka? Masno-vodena izolacija?

Ako nisi ništa jeo po ceo dan, čitaj gladovao, hm, prva asocijacija je jo-jo efekat...kao posledica adaptacije tela na nedovoljan unos hrane...ali možda i grešim...

Neki zdravstveni problem? Piješ neke lekove?

Da li je u skorije vreme odraĂ°en lab. nalaz krvi i urina( glikemija, trigliceridi, ukupni holesterol, HDL, LDL, transaminaze - AST, ALT, ukupni , direktni bilirubin ; urea, kreatinin, kompletna krvna slika, Fe, CRP, sedimentacija, rutinski pregled urina...)?

Vrednost krvnog pritiska? ...ekg u miru, spirometrija...?
Eho srca( ultrazvučni pregled srca), test opterećenja...?

P.S. Integralni hleb sam pečeš od brašna u čiji si kvalitet siguran ili...?
« Poslednja izmena: April 01, 2016, 09:18:39 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #3376 poslato: April 01, 2016, 07:28:09 posle podne »

Pa baš zato što ništa nisi jeo se to i dešava.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #3375 poslato: April 01, 2016, 07:26:08 posle podne »

Slavisa, na dan pojedem 300-400 grama mesa, 3 cela jajeta i 100grama ovsenih i 250grama integralnog hleb treniram kucne vezbe i to ali otkad sam pojacao ishranu jer pre nisam nista ni jeo po ceo dan, poceo sam da dobijam stomak, raste mi stomak, a pre nisam imao toliki sta je problem u ishrani, jer ostalo je sve isto kao i pre
Sačuvana
Stranice: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 14 upita.