|
1
« Poslednja poruka od strane Zoltan Kozma poslato danas u 09:23:28 pre podne »
Kao i prošle godine za mnoge od nas veoma daleko da bi išli. Po meni i mnogima državno bi uvek trebalo da je u Beogradu.
2
« Poslednja poruka od strane ben77 poslato danas u 06:51:29 pre podne »
Pozdrav, potreban mi je savjet u vezi sledece stvari.
Desni lat mi je mnogo veci od drugog, pri tome ne govorim o onoj vrsti neprooporcionalnosti koju manje vise svi imaju vec je u pitanju velika razlika. To je doslo kao posledica nepravilnih vjezbi iz mladosti.
U poslednje vrijeme sam dobio nekoliko oprecnih savjeta koji kazu sledece:
-Jedni kazu da treba da forsiram lijevu stranu, tj da ako primjera radi radim 4 serije Jednorucnog veslanja sa bucicom da treba da odradim dodatne dvije serije za lijevu stranu, i da isto uradim ako radim na lat masini.
-Drugi su mi rekli da ne bih smio da radim lijevu stranu vise od desne i da se asimetrije ne resavaju tako, vec da radim isti broj ponavljanja na obje ruke jednorucnim povlacenjima, vucenjem i sl? Izmedju ostalog preporucili su mi ovu vjezbu
https://www.youtube.com/watch?v=CrylzZHfO1c
Koji od ovih savjeta je bolji i koje vjezeb da radim?
Hvala unaprijed.
Pozdrav,ja bih ti preporucio da radis vezbe posebno sa jednom pa sa drugom rukom,kao kod veslanja,vucennja itd.Ova vezba sto si prikacio je isto jako dobra stvar jer se rade sa jednom pa sa drugom rukom.Ja sam tako resio kod misica ramena,jer posle saobracajke sam imao veliki disbalans misica ramena.Potrajao mi je godinu dana da priblizno vratim u pocetni polozaj,tako da samo strpljenje i rad.
Znaci da ne forsiram lijevi lat vise od desnog, vec da radim isti broj serija i ponavljanja za obje strane?
3
« Poslednja poruka od strane Veronabrv poslato Mart 26, 2023, 09:58:31 posle podne »
4
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Mart 26, 2023, 07:35:37 posle podne »
Drzavno Prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke,pa ko hoce neka izvoli.    Tapatalkkal küldve az én 220333QAG eszközömről
5
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Mart 26, 2023, 06:27:51 posle podne »
Jedna štrudla sa makom, ako ćemo već nešto slatko Da podelimo, ako volite i vi ostali mak 
Moze! gde preporucuejs najbolju? 
Iskreno, probao sam na više mesta u nekoliko gradova u Srbiji, ali su uglavnom dosta slatke. Domaća je ipak najbolja. Ne znam da li smem neke da preporučim, da ne ispadne da reklamiram 
A ja npr. bas volim slatku jos onako kada se preliva mak....
Evo da ne bude da ne kažem. Lulu pekare imaju dobru štrudlu. Njih ima po raznim gradovima. A kada odem u Novi Sad, onda kupim u radnji Krancla. Tamo isto imaju dobru, ali ona je drugačija. Ona je onako sa istanjenim testom, a ove prve su sa nadignutim testom. Pa ti probaj, ako želiš, pa javi koja ti se sviđa.
meni je u Krancli OK, ali ne volim daj tip testa generalno i milion slojeva..
E pa probaj onda u Lulu pekari. Ima ih po mnogim gradovima. Te štrudle su sa nadignutim testom, koje ja više volim. Inače su mi rekli da ima i na Futoškoj pijaci štrudla sa makom. To ću kupiti kada sledeći put dođem u Novi Sad. Voleo bih i knedle, ali ne znam gde su dobre. Odnosno kako se tamo kaže- gomboce. Imaš neki predlog za još neko mesto za štrudlu sa makom, a i za gomboce?
Nisam znao ovo za pijacu....provericu. Mislim, neko nesto hvala, alid a li je po mom ukusu. Za gomboce trenutno nemam predlog...
Kod nas mozes uzeti gomboce kod ljudi koji prodaju na pijaci i oni to uvoze iz Madarske.Imas gomboce u svim mogucim ukusima.
Mislio sam pre na pravljene tipa poslasticarnice...
To su drugaciji gomboci,to su gomboci sladoleda. A da li znas sta je pravi gomboc sa sljivama?Pa sa eurokremom?Sa visnjom?itd....
Gomboci su sa sljivama, tacka. 
Isto kao sto je burek sa mesom. Sve ostalo je salata....
Kada bude sajam bureka, svi u Niš 
To obaveznooo!!!
6
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Mart 26, 2023, 06:25:57 posle podne »
Svakako da psihološka priprema ne može biti ista i dovoljna za doživljaj u realnoj situaciji ali može da olakša.
7
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Mart 26, 2023, 06:25:03 posle podne »
Mislim da u pojedinim strukama ljudi postaju zavisni od adrenalina i konstantnog rada... Čak se i na stres čovek "navuče". 😅
Ja mislim da pored posla to zavisi i od coveka.
Naravno, uvek ima mnogo faktora koji utiču.
8
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Mart 26, 2023, 06:23:47 posle podne »
Tačno je da lečenje kortikosteroidima dosta dobro ublažava simptome, u nekim slučajevima otklanja bol skroz ali privremeno. Injekcije kortikosteroida pod kontrolom UZa se često koriste na početku lečenja i daju dosta dobre rezultate. Efekti traju 4-6 nedelja sa tendencijom da se ponovo javljaju i da je indikovana ponovna aplikacija kortiko preparata. Nakon par aplikacija bolovi uglavnom potpuno prestaju.
Cesto sam cuo od svojih drugova takmicara da cim su prestali sa kortikosteroidima bolovi se vratili.
Kod nekog se vrate, kod nekog ne. U većini slučajeva kada ljudi prvi put koriste kortiko lekove prestaje bol posle par aplikacija.
9
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Mart 26, 2023, 06:22:54 posle podne »
Kod mene je prošlo sa dobrim mirovanje, mahanjem prirodne masti od biljke Gavez, kućna kriomasaža i duži fizikalni tretman.
Iako ne ovako svesno kao sto si ti navela dosta svojih povreda sam sa ovim izlecio.
A koje si tegobe imao?
Svaki misic sam istegao,pokidao,ligamente pogotovo dok sam se takmicio u strongmanu.
Uh, to zvuči baš nezgodno. Tu je pritisak na nerve bio veliki, a verovatno i bol.
10
« Poslednja poruka od strane drAnita Mrdakovic poslato Mart 26, 2023, 06:21:44 posle podne »
I ja često sedim na stopalima i zbog toga imam grčeve u mišićima stopala ali sve se tešim da nije opasno. 😅
|