TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395603 Teme od strane 25009 Članovi Poslednji član: srecko sojic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 19, 2024, 09:33:50 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 166 167 [168] 169 170 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 713466 puta)
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1724 poslato: Mart 14, 2015, 08:19:11 posle podne »

Koje brašno koristiš?
:)
Sačuvana
dziga
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 55


« Odgovor #1723 poslato: Mart 14, 2015, 08:16:58 posle podne »

sa sodom bikarbonom... a jel moze sa kvascem? (ja stavljam onaj suvi kvasac...)
Sačuvana
BEING HONEST MAY NOT GET YOU A LOT OF FRIENDS
BUT IT`LL ALWAYS GET YOU THE RIGHT ONES.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1722 poslato: Mart 14, 2015, 05:27:22 posle podne »

Kada hleb pravim, nema strukturu klasičnog hleba zbog brašna koje stavljam.
Brašnu dodam so, vodu, sodu bikarbonu i semenke neke ako imam...
:)
Sačuvana
dziga
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 55


« Odgovor #1721 poslato: Mart 14, 2015, 05:21:51 posle podne »

Cim da mesim hleb? Kvascem ili praskom za pecivo? Jel ima neke veze ili je sve jedno?
Sačuvana
BEING HONEST MAY NOT GET YOU A LOT OF FRIENDS
BUT IT`LL ALWAYS GET YOU THE RIGHT ONES.
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1720 poslato: Mart 13, 2015, 01:16:50 pre podne »

Ja sad bas gledam i ne podudara se to da su emajl tiganji skupi :D https://www.metalacmarket.com/sr-Latn/p/3032010/Klasicni_tiganj_26_cm

Onda još bolje, eto zdrave uštede...  ;)
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #1719 poslato: Mart 13, 2015, 12:50:09 pre podne »

Ja sad bas gledam i ne podudara se to da su emajl tiganji skupi :D https://www.metalacmarket.com/sr-Latn/p/3032010/Klasicni_tiganj_26_cm
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1718 poslato: Mart 12, 2015, 09:40:09 posle podne »

A sto niko sad ne spominje teflonske tiganje :D ? Pre je bar polovina foruma to koristila.

Ajmo malo istine i zablude o posuĂ°u...

"Koje je posuĂ°e da koristimo a da je bezbedno i zdravo?

Sigurno ste čitali da teflonsko posuĂ°e nije zdravo. Ali zbog čega? Postoji niz dokazanih objašnjenja.
Jedno od tih jeste da je teflon neotporan na temperaturu na kojoj mi spremamo hranu, iako u reklamnim porukama stoji nešto sasvim suprotno.
Kod zagrevanja teflonske podloge na temperaturi od 240-350 stepeni C dolazi do raspada teflona i ispuštanja otrovnih para.
Ako ostavite suvu tavu na vatri makar 3 minuta, oslobodi će se još štetniji otrovi. Teflon je proizvod polimerne industrije, koji je za vreme Drugog svetskog rata  korišćen u procesu proizvodnje nuklearne bombe.
PFC  spojevi koji sadrži teflon su otrovni i biološki nerazgradivi, oni narušavaju hormonsku ravnotežu u organizmu što može prouzrokovati mnoge vrste karcinoma, oštećuju imunosistem i sprečava normalni razvoj fetusa.
Sve ovo ukazuje na to da je preporučljivo izbaciti teflonsko posuĂ°e iz upotrebe.

Nova,lepo dizajnirana ali veoma štetna
Na konto svega ovoga, pojavljuje se jedna vrsta keramičkog posuĂ°a, koje je veoma lepo dizajnirano i veoma privlačno. Jedino cena možda nas natera da nabavimo sebi ovo posuĂ°e umesto teflonskog. To je u stvari baš i dobro, što nas ne navodi da odmah posegnemo za ovim lepim posuĂ°em. Zašto?
Bez obzira na reklamu oznaku da je “green”, da je “Eco”, ono je daleko od istine!
Naime keramika je lepljena sa specijalnim lepkom koje je isto tako štetno prilikom zagrevanja, jer isparava,a keramika je od nano čestica, koje još nisu baš ispitane.Te nano čestice se jako lako zavlače u naš organizam, prodiru veoma snažno ulaze u naše ćelije, lepe se na naša pluća i prelaze krvno-moždanu barijeru i ulaze u mozak.

Sada smo zbunjeni, i ne znamo šta izabrati?

Staro emajlirano posuĂ°e je jedan od najboljih izbora za pripremanje hrane. Šta je emajl? Emajl je zapravo staklo tehnološkim postupkom prilepljen uz metal.
Ovo posuĂ°e iako je nešto skuplje,  dugotrajno je, i zbog toga se najviše isplati kupiti ga.
Zdrave su sve staklene posude,vatrostalne zdele, činije.

Glineno i keramičko posuĂ°e(kojem  nije samo jedan sloj nalepljen)je isto tako zdravo za pripremanje hrane inertno je ispušta far-infrared toplinu najbolju i najzdraviju toplinu za pripremanje hrane.

NerĂ°ajući čelik-Inox, posuĂ°e sa debelim dnom, veoma dobar izbor, dugotrajni su i lako se održavaju. Jedina mana im je što su teški.
Ima još dosta materijala od kojih se danas pravi posuĂ°e,ali ovaj izbor je najbezbedniji...
"

Ko je sada u pravu?  ;D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1717 poslato: Mart 12, 2015, 06:26:07 posle podne »

Koristim teflonski, ali moram malo maslinovog da stavim...
Možda je fora da mora da je nov tiganj...
:/
Svakako sam razmišljao da pazarim nov...
Imam teflonski pleh neki i taj mi je OK skroz...
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #1716 poslato: Mart 12, 2015, 04:44:54 posle podne »

Najjaci, bez kapi ulja przim jaja...
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Maja Pavlovic
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 221


« Odgovor #1715 poslato: Mart 12, 2015, 02:55:39 posle podne »

Ja i dan danas koristim teflonski tiganj :)
Sačuvana
maja Pavlovic
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #1714 poslato: Mart 12, 2015, 02:46:39 posle podne »

A sto niko sad ne spominje teflonske tiganje :D ? Pre je bar polovina foruma to koristila.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #1713 poslato: Mart 12, 2015, 02:26:34 pre podne »

Da da, kombinovacu svakog meseca od drugog takvog voca.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1712 poslato: Mart 12, 2015, 02:11:56 pre podne »

Bolje se odluči za sok od crne ribizle, kupine, maline...

ORAC je tu negde  ;) a i cena  ;)
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #1711 poslato: Mart 12, 2015, 02:08:10 pre podne »

Hvala na tekstu, malo ima antioksidanasa u ovom standarndom vocu (jabuke pomorandze banane...) pa bi pojacao nekim spkom od aronije.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1710 poslato: Mart 12, 2015, 01:49:41 pre podne »

4 Acala

Baš zbog kalorija...dakle unos suncokreta uklopiti u "dnevne potrebe za mastima"...

El. pekač mi se čini kao najbolje rešenje za tebe...ili pek papir...kese za pečenje mesa?
« Poslednja izmena: Mart 12, 2015, 02:17:54 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stranice: 1 ... 166 167 [168] 169 170 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 14 upita.