TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395484 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 11, 2024, 09:49:49 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 28 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tunjevina  (Pročitano 95170 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #159 poslato: Oktobar 01, 2009, 06:37:28 posle podne »

Da, heljda je zitarica... Probaj, slicno jako kao integralna testenina... mozda i lespe... probaj "Zlatiborski rezanac", u svakoj zdravoj hrani imas... ali od heljde naravno, jer ima i neki drugi beli bzvz

i jeftina je ta heljda ... svega 25din...
baš sam ga probala.. extra je i zasta se brzo i lako spema a kombinovaću ga sa mojom omiljenom kombinacijom - spanać + ella :)

Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #158 poslato: Oktobar 01, 2009, 06:34:19 posle podne »

http://www.nutritiondata.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5683/2

buckwheat
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #157 poslato: Oktobar 01, 2009, 06:28:18 posle podne »

Neznam kako se kaze,tako da dok ne saznam to nemogu da proverim..i mene interesuje
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 793


Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #156 poslato: Oktobar 01, 2009, 04:24:51 posle podne »

Je l heljda ima nizak gi?
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #155 poslato: Oktobar 01, 2009, 03:55:28 posle podne »

Ja u tim zdravim hranama ne uzimam nista osim ovsenih...Mozda sad izadju i ''integralne' ovsene pa onda necu ni njih tu da kupujem  ::) ;D

Inace jel zna neko kako se kaze ta heljda na engleskom,da proverim je malo
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #154 poslato: Oktobar 01, 2009, 12:44:55 posle podne »

Da, heljda je zitarica... Probaj, slicno jako kao integralna testenina... mozda i lespe... probaj "Zlatiborski rezanac", u svakoj zdravoj hrani imas... ali od heljde naravno, jer ima i neki drugi beli bzvz
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 270

« Odgovor #153 poslato: Oktobar 01, 2009, 12:25:26 posle podne »

Хељда житарица...И то што кажеш,само туна.
Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
Nitro
Gost
« Odgovor #152 poslato: Septembar 30, 2009, 10:19:02 posle podne »

Ma sta ce ti to samo udri tunu solo..
Inace ta heljda jel to neka zitarica?sta je to...nikad nisam nista probao od toga...znam da su bile po pekarama one pite od heljde i to isto nisam jeo zato sto je izgledalo odvratno..tipa zelje viri iz peciva..uzas :D
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3776


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #151 poslato: Septembar 30, 2009, 08:58:00 posle podne »

 8) 8) 8)

verovatno bi bilo kvalitetnijne od onog kupovnog  :)
alo to trazi dosta vremena za pripremu,da bi dobio nista posebno  :)
potrazi po netu recepte pa vidi da li moze da se sta modifikuje da bude sto kvalitetnije  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 270

« Odgovor #150 poslato: Septembar 30, 2009, 07:22:25 posle podne »

A aко ставим интегрално или хељдино брашно,је л' би онда ваљало,иде ли баш пуно брашна ?То бих јео када нисам кући,нека варијанта уместо оне стандардне, бело месо и пиринач.
« Poslednja izmena: Septembar 30, 2009, 08:47:04 posle podne od strane Viljuska » Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3776


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #149 poslato: Septembar 30, 2009, 05:54:21 posle podne »

 8) 8) 8)

A je l mogu papaline u microtalasnoj da se peku?

ne bih preporucio  :)
da bi se "ubio ukus" jetre i zeludca,potrebno je da se
dobro zapeku,a u mikrotalasnoj je to megocune  :)
ja cesto koristim mikric,kako ga od miloste zovem,ali nije za ribu  :)
imas za par hiljada one male pakace,koji su svrseni,a pare se brzo
vrate kroz manje utrosenu struje nego da svaki put peces u rerni od sporeta :)

Може ли неко да ми каже како се праве пљескавице од рибе,која је најбоља за то,шта од зачина....?

kao klinac sam voleo da mi to kuci prave,jer je otac strastveni pecaros,ali znaj da se
svuda koristi kukuruzno ilin neko drugo brasno kao vezino sredstvo,tako da tih ne bi preporucio  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #148 poslato: Septembar 30, 2009, 03:30:42 posle podne »

Може ли неко да ми каже како се праве пљескавице од рибе,која је најбоља за то,шта од зачина....?

kosrite se ostaci ribe koji ne idu u filete
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #147 poslato: Septembar 30, 2009, 02:30:34 posle podne »

Sta ce ti to ..cini mi se da imas one fisburgere u toj varijanti a za to se koristi filet oslica
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 270

« Odgovor #146 poslato: Septembar 30, 2009, 02:04:51 posle podne »

Може ли неко да ми каже како се праве пљескавице од рибе,која је најбоља за то,шта од зачина....?
Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #145 poslato: Septembar 30, 2009, 08:50:39 pre podne »

8) 8) 8)

ja pecem,ali ih ne uvijam u foliji,vec ih pecem na foliji u plehu,tj,nikako da se uvija  :)
pospem i izmesam,dok je jos smrznuto sa mesavinom limunovog soka,belog luka u prahu i dosta bibera i pecem oko
30-40 min,ali veoma blizu grejacima,kako bi porumebele i postale res i krskave-kao cips :)
znaci,za dobar ukus je jako bitno zacini,da riba bude sto sitnija i sto slicnije velicine i da se
res ispece :)
onda je istoga ukusa kao ona przena,tj,meni cak i lepse :)

iskreno ti preporucujem ove incune iz tempa,koje sam naveo gore,i koje prodaju
kao papaline  :)
tako su sitni i svi su iste velicine,kao da su nacrtani  :)
prosto savrseni za pecenje  :)


E, probaće se danas i taj recept. ;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 28 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.164 sekundi sa 15 upita.