Pansport Forum

Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: Mrsha- April 13, 2007, 07:54:58 pre podne

Naslov: Riba
Poruka od: Mrsha- April 13, 2007, 07:54:58 pre podne
Zanima me kako da spremim ribu poshto sam na dijeti
Da li moze na suncokretovom i maslinovom ulju ili je moram skuvati i tako jesti :D
I koju ribu predlazete, jer sam cuo da nisu sve ribe dobre za dijetu
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: daniela svarc April 13, 2007, 02:13:06 posle podne
Najbolje su morske ribe. U principu sve što se upeca a ne tovi, je ok.
Po mogučstvu nemoj da je pečeš na bilo kakvom ulju, bolje je na roštilju, u foliji u rerni ili kuvanu.

Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mrsha- April 13, 2007, 03:15:24 posle podne
OK
Thx  ;)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mare_01 April 13, 2007, 04:27:01 posle podne
tako je, potpuno je svejedno na kom je ulju przis jer pri tako visokim temperaturama pecenja sva postanu ista - 100% zasicene masti pa ti je svejedno.
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: TeH FiLiP April 13, 2007, 09:11:01 posle podne
Skusa je po meni naj naj
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mare_01 April 13, 2007, 09:40:24 posle podne
e zvacu te sledeci put kad mi uvale da je pecem na zaru pa se namucim ko isus a mucim se zbog drugih jer ja kad je vidim tesko mi je..
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: TeH FiLiP April 13, 2007, 09:44:54 posle podne
Gimme gimme
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Johnny Bravo April 15, 2007, 01:29:40 pre podne
 8) 8) 8)

Slazem se,skusa je bruka dobra :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: maja April 16, 2007, 02:08:02 posle podne
Treba izbegavati masnu ribu, znaci ribu koja je gajena u ribnjacima... ::)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: ecipeci April 16, 2007, 08:20:45 posle podne
a lignjicice?  ???
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mare_01 April 16, 2007, 08:22:32 posle podne
ma lignje su zakon nista masti nemaju ali tesko ih je pravilno spremati a to je na zaru.

naravno nije preporucljivo onako pohovane ih kupati u vreloj masti..
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: ecipeci April 16, 2007, 08:26:30 posle podne
ja ih jedem samo na zaru (i to mi ih momak u ribarnici tako sprema za dz)......mmljac! bas sam se obradovala, uglavnom ono sto bas volim nekako ne valja....
ispascu glupa u drustvu :-[...kako one stoje sa proteinima? ???
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mare_01 April 16, 2007, 08:40:10 posle podne
16-18g proteina, 1 gram masti a i to vecinom nezasicene i nesto malicko uh od 1 do 2 g.  ;)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: ecipeci April 16, 2007, 08:42:49 posle podne
pa doooobro sad..... :D
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mrsha- April 17, 2007, 03:35:50 posle podne
Evo sada sam jeo oslic pecen u rerni MMM  ;D
Pored toga skuvan integralni pirinac i u njega stavljena skuvana shargarepa i iseckan pershun  ;D
Ako neshto odavde ne valja za dijetu kazite plz  ;)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: daniela svarc April 17, 2007, 04:19:54 posle podne
Sve super zdravo :) nemam primedbi ;)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mrsha- April 17, 2007, 05:15:39 posle podne
Drago mi je da je zdravo i jos pored toga je i ukusno(po meni)  :D
Da ne bih pravio novu temu imam jos jedno pitanje :
Kako da spremim brokoli dajte neki recept ili mi samo objasnite posto ga do sad nisam konzumirao ? ;D
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: daniela svarc April 18, 2007, 03:34:25 posle podne
Ako si pravio karfiol do sada, e pa toako može i brokoli...
Inače skuvaš ga sa nekim začinima (vegetom šta već), a ja preko volim švapski sir i kašiku pavlake
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Mrsha- April 18, 2007, 08:43:30 posle podne
ok
Spremao sam karfiol tako da cu se snaci
A pavlaku verovatno ne smem zbog mlecne masti  ;D
thx
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: daniela svarc April 19, 2007, 03:30:50 posle podne
Kašiku-dve pavlake smeš.. održavaće te sitim a i finije je :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: senkovic Oktobar 24, 2010, 07:22:19 posle podne
A riblji štapići i pljeskavice? Kakvi su vam oni?
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Aleksandar Sh. Oktobar 24, 2010, 07:43:02 posle podne
ima da se qpe stapici tj fileti od lignji kad si u off sezoni fina je klopa i lako se sprema :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Gosa Oktobar 24, 2010, 08:42:24 posle podne
Mnogo su masni,kaloricni......radio sam u prodavnici pa znam.....
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Ognjen Stojanović Oktobar 25, 2010, 08:08:15 pre podne
najtuznije je sto je tu riba 30 % :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Gosa Oktobar 25, 2010, 03:32:35 posle podne
najtuznije je sto je tu riba 30 % :)
da...a i nije jedna vrsta ribe nego vise vrsta..na 100g ima oko 12g proteina...
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Ognjen Stojanović Oktobar 25, 2010, 06:16:59 posle podne
Da, salamu dodaju cesto, sir... Ima kvalitetnijih ali mora biti neka smesa uglavnom jer kako bi drugacije napravili pravila oblik...

ali znas kako, koliko para toliko i muzike... ja verujem da mnogi ljudi znaju ali cena diktira sta ce se jesti nazalost... a ukusni su, to niko ne moze poreci. super marketinska kombinacija a ne toliko kvalitetan proizvod
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Gosa Oktobar 25, 2010, 07:36:35 posle podne
vidis to za sir nisam znao,a za salamu jos manje ;Dda za marketing si u pravu!!
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Beka_S Oktobar 26, 2010, 12:28:54 posle podne
Kako dodaju salamu i sir kad se kaze da je posno?Svarno bi u najmanju ruku bilo neposteno prema ljudima koji poste,mada me nista ne bi iznenadilo.Ja vise tipujem na neke druge stvari,kao sto se u pljeskavice,rostiljsko meso, dodaje soja i tako to.

Slazem se da je u vecini tih stapica i pljeskavica veoma mali % ribe,sto se i oseti
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Gosa Oktobar 26, 2010, 01:03:59 posle podne
mada ljudi koji poste ce pre kupiti ribu nego neku zamenu,a za ovo drugo jesi u pravu stavljaju soju
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Milan.vitalikum Oktobar 26, 2010, 01:56:22 posle podne
Evo jedan savet sto se tice kupovine ribe. Sad je trenutno aktuelan tostolobik,takodje je i svez u ovo doba godine. Preporucuju ga mnogi kardiolozi jer su utvrdili da je veoma koristan u prociscavanju krvnih sudova. Inace cena mu je 130 din kg u Univeru u N.S na Salajci.Mislim da nema jeftinije ;) Postoji sivi i beli al oba su biljojedi tako da je svejedno. ;D
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Beka_S Oktobar 27, 2010, 12:04:36 posle podne
mada ljudi koji poste ce pre kupiti ribu nego neku zamenu,a za ovo drugo jesi u pravu stavljaju soju

I ja sam uvek za varijantu ciste ribe,ali kad postim celi post dosadi ti ponekad jednolicna hrana,pa mozda ti se prijede  :) Mada i tad pravim sama riblje pljeskavice sa "ribom",ali kad odes na posnu slavu i kao predjelo ti serviraju riblje stapice,mislim da je ipak grehota izraditi tako ljude misleci da zaqista jedu posno
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Gosa Oktobar 27, 2010, 12:21:02 posle podne
pa dobro,sva sreca pa ima izbora...moraju domacini da se ispostuju inace... :Dna greskama se uci...
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: senkovic Oktobar 28, 2010, 09:23:33 pre podne
na ovim ribljim štapićima piše u sastavu 98% da je lignja i papalina, nema nigde da piše soja ili  sir, ima bibera ,soli itd. U Veru ih kupujem ,grčke neke.
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: deskecar Oktobar 28, 2010, 10:29:12 pre podne
mistral oslic bez glave  u kesi od 1kg-najzdravije i napovoljnije resenje,cista riba bez icega.samo malo petljancije oko vadjenja kicme i koze alli nema veze....
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: senkovic Oktobar 28, 2010, 03:01:33 posle podne
evo imaju ovi grčki Esvini štapići od tune,Sguadra
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Ognjen Stojanović Oktobar 29, 2010, 08:32:37 pre podne
98% celog prozivoda ili, znaju oni da uvrnu to... npr 98% od mesnog dela koji je 60 % :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: senkovic Oktobar 29, 2010, 12:20:40 posle podne
jbg.ako oni lažu lažem i ja, pogotovo na ovim Esvinim sa tunom piše 98% tuna
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 29, 2010, 12:54:53 posle podne
mistral oslic bez glave  u kesi od 1kg-najzdravije i napovoljnije resenje,cista riba bez icega.samo malo petljancije oko vadjenja kicme i koze alli nema veze....

Slazem se,ovo ja cesto jedem.Odnos cene i kvaliteta je veoma dobar.
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: deskecar Novembar 01, 2010, 08:49:45 posle podne
samo sto ima neki hek i hoki ne znam koja je razlika ja cepam onaj hek..
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Zoltan Kozma Novembar 01, 2010, 10:34:27 posle podne
samo sto ima neki hek i hoki ne znam koja je razlika ja cepam onaj hek..

Jedan je beli oslic i taj mi je nekako bljutav za razliku od drugog kojeg kada skuvam ima lepsi ukus mnogo i ne raspada se toliko a on ima neku tamniju boju.Ne znam tacno koji je koji.
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: BojanLeet Novembar 01, 2010, 10:39:14 posle podne
tigrasti neki valjda, i ja taj jedem u 99% slucajeva
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Zoltan Kozma Novembar 01, 2010, 10:40:20 posle podne
tigrasti neki valjda, i ja taj jedem u 99% slucajeva

Moguce da je taj,a taj je ukusniji.
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Ognjen Stojanović Novembar 02, 2010, 11:32:43 pre podne
Haringa u konzervi je fenomenalna, kao i incuni!
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: MightyMO Novembar 02, 2010, 12:00:42 posle podne
skuša, pastrmka, čista tuna  i som  - moj izbor kad je riba u pitanju :)   oslića jedva gutam koliko mi je užasan ukus (baren) ali i to ubacim ponekad :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Zoltan Kozma Novembar 02, 2010, 02:15:29 posle podne
Imam stvarno jako mnogo sardina,skusa,oslica,haringa itd..svaka je na svoj nacin lepa i ako gledamo samo ukus ne znam za vas ostale ali ja bih s ejako tesko opredelio da kazem koja mi je najlepsa.
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Beka_S Novembar 02, 2010, 02:50:49 posle podne
Meni su pastrmka i smudj definitivno favoriti...
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Ognjen Stojanović Novembar 02, 2010, 03:15:54 posle podne
Da li jedete kozu t.j. da li je skidate? Glavu, zaprzeni repic? :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: BojanLeet Novembar 02, 2010, 03:48:04 posle podne
hahaha zarpzeni repic WTF :D
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: deskecar Novembar 02, 2010, 04:22:44 posle podne
fuj kozu bacam...
meni j som zakon ali kada ga ja svezeg upecam na dtd...
inace oslic je moj favorit.
a skusa ne znam kakva  je kad se kuva u loncu,da li se raspada ili se mora grilovati ili peci?
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Ognjen Stojanović Novembar 02, 2010, 08:00:44 posle podne
I ja kozu ne jedem. A volim cesto neki egzoticniji deo poput repica ili tako kada prvi put probam neku ribu... iz radoznalosti :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Beka_S Novembar 02, 2010, 08:03:29 posle podne
Hrskavi repic jeste sladak priznajem  :D
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Ognjen Stojanović Novembar 03, 2010, 08:11:53 posle podne
A i dobar je, hrskavica i koscice, iako masan :)
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: Robert Novembar 03, 2010, 11:13:27 posle podne
Ah, da, famozni hrskavi repić. :D

Inače, ja ga ne jedem. :D
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: ФИКИ Novembar 04, 2010, 12:38:02 pre podne
Shta kazete za kechigu, veoma laka za konzumiranje?
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: daniela svarc Novembar 06, 2010, 08:58:00 posle podne
Trebala bi da je ok. Samo najviše zavisi od toga kako se spremi.
Naslov: Odg: Riba
Poruka od: MightyMO Novembar 08, 2010, 06:38:21 posle podne
Skuša - solidna cena, najedem se od jedne ribe, dosta proteina, znam da je spremim da bude ok... :)