TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395592 Teme od strane 25009 Članovi Poslednji član: srecko sojic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 18, 2024, 02:00:24 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 196 197 [198] 199 200 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 713152 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1274 poslato: Decembar 11, 2014, 12:52:01 pre podne »

Dajte neke recepte kako napraviti dobru domacu pastetu od tunjevine ili tako nesto, pisite...

Zašto baš pašteta? Pa šteta da se baci  ;D

Evo korisnih tekstova...http://www.vitkigurman.com/2013/02/20/pasteta-i-hleb/

                                 http://www.coolinarika.com/recepti/jela/pasteta/

Bolje se opredeli za sveže meso...i ribu...(mani se majoneza i sl. neizostavnih dodataka "domaćih pašteta")                       
« Poslednja izmena: Decembar 11, 2014, 12:54:04 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1273 poslato: Decembar 11, 2014, 12:48:48 pre podne »

može delovati dosta konfuzno početnicima na ovom polju...
Nije mi konfuzno, nego recimo kada tražim pirinač ili nečije meso, izbaci mi po pet strana.
To me nervira, a OK su mi oni grafici, i gud i bed za odredjenu namirnicu...
:)

Dajte neke recepte kako napraviti dobru domacu pastetu od tunjevine ili tako nesto, pisite...
Tunjevina je sama po sebi krta, tako da nemoj očekivati da se lepo maže houm mejd pašteta kao ona iz prodavnice.
Ako imaš OK blender neki, možeš dodati u nju šta voliš (crni luk, beli luk, maslinovo ulje, peršun, vlašac, biber...).
Ne volim da pravim paštetu, jer mi pola ostane medj' noževe od blendera i u posudi, pa moram da stružem...
:D
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #1272 poslato: Decembar 11, 2014, 12:24:38 pre podne »

Dajte neke recepte kako napraviti dobru domacu pastetu od tunjevine ili tako nesto, pisite...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1271 poslato: Decembar 11, 2014, 12:22:18 pre podne »



Onako globalno gledano i za nekog ko ima malo više iskustva na polju nutricionizma i terminologije "Nutritiondata" je ful stvar...ali može delovati dosta konfuzno početnicima na ovom polju...

Sve u svemu, guglali, ne guglali, za svaku nedoumicu po pitanju ishrane, treninga i sl., članovi "Pansport tima" su uvek tu...

Gugl je zgodna stvar, ali da bi dobili najprecizniji odgovor morate zadati i "dobro formulisane" kriterijume pretrage...

Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1270 poslato: Decembar 10, 2014, 08:49:31 posle podne »

Ovo mi dobro dodje, pošto me nutritiondata.self jako nervira...
:D
I mene, ja taj sajt ne koristim nikako. ;D
Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1269 poslato: Decembar 10, 2014, 08:45:17 posle podne »

Ne kažem da me mrzi da guglam, nego volim da proverim sa Slavišom, tj. njemu više verujem...
:)
Ovo mi dobro dodje, pošto me nutritiondata.self jako nervira...
:D
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1268 poslato: Decembar 10, 2014, 08:03:45 posle podne »

Opaaa, Srdjan poceo da gugla! Eto vidis sta sve mozes da otkrijes tako, a da si samo pitao ovde za ''pork vs beef'' ne bi to otkrio. :)
Sačuvana
Panta rei, panta res.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1267 poslato: Decembar 10, 2014, 05:04:47 posle podne »

'ajde i ja da se napravim pametan...
:D
Da liste znali ako u Guglu napišete nešto vs nešto, možete dobiti korisne informacije...
(tipa: "pork vs beef").
Danas sam to provalio, pa 'ajde da podelim sa vama...
:D
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #1266 poslato: Decembar 09, 2014, 08:07:49 pre podne »

Zanima me vase misljenje za papriku u tegli?
Meni rodbina ispeče na roštilju nekoliko kg, stavim u kese pa u zamrzivač, i onda vadim po  potrebi, odmrznem , stavim malo sirćeta i meni je to full. Bez ulja.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1265 poslato: Decembar 08, 2014, 11:13:39 posle podne »

Zanima me vase misljenje za papriku u tegli?

U globalu je ok...ako se ne preteruje...umerenost iznad svega...

I sami znate da se termičkom obradom znatno smanjuje "aktivnost" nekih vitamina, kao i minerala prisutnih u ovom dragocenom povrću...a tu je malo šećera i soli koji mogu poremetiti "balans"...

Evo jednog ilustrativnog recepta za barenu papriku u tegli...budite sam svoj majstor( "home made" je ipak najbolje, sigurni ste u kvalitet "sirovine" i odnose sastojaka)...  :D

Za pripremu 15 kg paprika babura, redosled radnji je sledeći:
Svaka paprika se dobro opere, očisti od peteljki i semena , skine se ako ima poneka tačka od truleži ili sušenja i raseče na 4 približno jednaka dela.

U veliku šerpu (bolje da je široka a plitka) stavi se 10 litara vode, 1 litra sirćeta, 3 velike kašike vrškom pune soli i 5 velikih kašika šećera, 3-5 komada lovorovog lista.

Sve se to sjedini i dobro izmeša i ostavi na jakoj ringli ili vatri da provri.

Za to vreme spremimo tegle u koje ćemo slagati komade paprike.
Jako je važno da budu čiste i da su odstajale na sobnoj temperaturi ili na suncu, jer ćemo paprike ubacivati dok su još vrele !

Kada tečnost provri, potrebno je malo smanjiti temperaturu, tako da ne kipi baš iz šerpe i stavljati u nju paprike – koliko stane , neće moći baš sve odjednom !

Ostave se bukvalno svega par minuta, da se tek-tek blanširaju…
I direktno iz te vrele tečnosti viljuškom ih ubacujemo u tegle i redjamo jednu do druge što gušće…

I tako radimo dok ne izblanširamo i sve očišćene paprike i napunimo tegle… ALI IH JOŠ UVEK NE ZATVARAMO !!!

Sada SVE TEGLE OKRENEMO NAOPAČKE DA SE BARENA PAPRIKA DOBRO OCEDI !!!

Ostavimo tako 20 minuta da se dobro ocedi tečnost koja je u paprikama i da nam za to vreme voda i sirće sa šporeta još jednom proključa!
Samo, sada u tu tečnost ubacujemo i 3 kesice konzervansa ( obično je 1 kesica za 5 kg povrća) i biber u zrnu…

Kada je tečnost proključala, vratimo tegle u normalan položaj i tako vrelom tečnošću punimo tegle (u kojima se za to vreme paprika lepo ocedila) i odmah zatvaramo poklopcem!!!
Možete puniti tegle direktno iz posude – nalivanjem, a možete i kutlačom, ne menja na stvari!

MOŽDA DELUJE KOMPLIKOVANO, ALI NIJE… PROBAJTE ZA POČETAK SA MANJOM KOLIČINOM, PREPOLOVITE POTREBNE SASTOJKE IZ OVOG RECEPTA..

I verujte, stajaće lepe i čvrste ne promenivši boju sve do sledećeg leta!!!  :D

Prijatno!
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #1264 poslato: Decembar 08, 2014, 07:31:10 posle podne »

Zanima me vase misljenje za papriku u tegli?
Zimi to i kiseli krastavci! :D
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 742


« Odgovor #1263 poslato: Decembar 08, 2014, 06:04:24 posle podne »

Tegla dnevno ode, bar kod mene :D
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #1262 poslato: Decembar 08, 2014, 06:01:25 posle podne »

Zanima me vase misljenje za papriku u tegli?
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #1261 poslato: Decembar 08, 2014, 12:41:25 posle podne »

Hvala slavisa, kao sto sam rekao da pitam cisto informativno da bih mogao kasnije primeniti u praksi
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #1260 poslato: Decembar 08, 2014, 11:08:20 pre podne »

Mislio sam jedno pola L... Kad nemam sira... Odlica text, kao i uvek.
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Stranice: 1 ... 196 197 [198] 199 200 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.439 sekundi sa 15 upita.