TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395639 Teme od strane 25009 Članovi Poslednji član: srecko sojic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 20, 2024, 10:57:07 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 160 161 [162] 163 164 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 714060 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1814 poslato: April 09, 2015, 09:04:38 posle podne »

Acala, stalno uspevaš da me ostaviš bez daha svojim pitanjima "Zaboravih da te pitam a sta mislis o Tefalu, jer Tefal i teflon nisu isto mada ljudi mesaju to stalno?"...vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Tefal je robna marka, tj. svetski proizvoĂ°ač posuĂ°a sa "nelepljivim slojem", ekspres lonaca, malih kućnih aparata, aparata za pripremu hrane i pića, pegli, vaga...

Inače, "Tefal" je još davne 1954, godine patentirao "nelepljivi tiganj" i kategoriju proizvoda sa "nelepljivim slojem"...počelo se sa teflonom, a kasnije su se i drugi materijali( nerĂ°ajući čelik, "keramička obloga") našli na proizvodnoj liniji "Tefala"...

Detaljno o "Tefalu" i njihovom asportimanu... http://www.tefal.co.rs/
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1813 poslato: April 09, 2015, 03:54:29 posle podne »

Koliko znam, Tefal je firma...
Stvari koje pravi su uglavnom teflonskog karaktera...
:D
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #1812 poslato: April 09, 2015, 03:47:29 posle podne »

Rekli ste da je bolji keramicki tiganj nego teflonski. A sad jel mogu neke preporuke, koji uzeti?
I Slavisa sta mislis o suncokretu? Posto pretezno pises o bademu, lesniku i orahu...

Suncokret su koristili još američki Indijanci. Sadrži 24% proteina( nekompletnih), 20% ugljenih hidrata, 47,3% ulja, zatim, fosfor, kalcijum, gvožĂ°e, jod, kalijum, cink, magnezijum, niacin, vitamine A, D, E (80mg), B3 (PP) i vitamin B12.

Lekovita svojstva suncoketa: U sebi sadrži dva najsnažnija antioksidansa vitamin E i selen, te je zato izrazito antikancerogen. Pored pomenutog sadrži B1, B5 vitamin i folnu kiselinu, dobar je i kao izvor mangana, magnezijuma, bakra i, naravno, vlakna. TakoĂ°e, dobar je izvor gvožĂ°a.

Semenke suncokreta su dobar izbor...ali bez preterivanja i uklapaj ih u dnevne potrebe, bez dodavanja soli i ekcesivne konzumacije istih...

Po pitanju izbora tiganja preporuka za jedan lep tekst za čitanje...

"Tiganj - za neupućene

"Kako odabrati pravi tiganj?

Sinoć ponovo kružim po jednoj prodavnici kuhinjske opreme, išla sam da kupim magnet za noževe. Neplanirano napunim korpu i ničim izazvana kupim tiganj.

DoĂ°em kući otvorim orman i onda shvatim da imam preko 15 vrsta različitih tiganja od različitih proizvoĂ°ača! Potpuni horor! I čemu sve to i zbog čega se uopšte opterećujem sa toliko tiganja... Naravno to je zato što nisam znala čemu koji služi i šta u kojem treba da pečem/kuvam i kako da ih održavam!

Kada odem u prodavnicu često mi se desi da čitam proizvoĂ°ačke pecifikacije bez da razumem suštinski šta su hteli da kažu, pa se  pogubim u nekakvim objašnjavanjima slojeva i materijala koje koriste za izradu. Onda kupim tiganj pa isprobam na njemu sve i svašta, 10% stvari budu dobre od celog eksperimenta, izgrebem ih, upropastim, isflekam trajno, iskrivim, (uništim ne lepljive slojeve) i onda ga stavim ga u orman i često ga više nikad ne izvadim...

Postoji mnogo vrsta i podvrsta tiganja, ali su ovo tiganji u podeli za koje ja mislim da svaka kuća treba da ima.

Tiganj prvo treba da podelimo u 4 osnovne (potrebne) kategorije:

1. Tiganj od nerĂ°ajućeg čelika
2. Gvozdeni tiganj
3. Keramički tiganj (non stick - ne lepljivi tiganji i sve varijatne istih)
4. Tiganj od bakra

Teflonski tiganj utvrĂ°en kao kancerogeni, a do skora su se svi kunuli u njega, ali sada po svoj prilici morate da ga izbacite iz upotrebe, kao i većinu mleka, mlečnih proizvoda, a verovatno uskoro i mesa i GMO žitarice... Dakle, završićemo mi samo na vinu koliko ja vidim! ...Ali dobro to znam od samog početka :) Šalu na stranu, i da se vratimo smislenoj podeli:

1. Tiganj od nerĂ°ajućeg čelika
Ovo je tiganj koji se sastoji pretežno (suštinski) od tri sloja. Sve ostale tiganje od ovog materijala ne smatram tiganjima....NerĂ°ajući čelik gore i dole, a izmeĂ°u kao provodnik toplote se nalazi ili aluminijum ili bakar (ovo drugo malo teže i mnogo skuplje). Glavna karakteristika: izuzetno brza reakcija na smanjenje i povećanje toplote (mogu da se peru u mašini).
Problem kod ovog tiganja je što isto koliko instantno reaguje na smanjenje teperature ringle, toliko reaguje i na spuštanje hladne namirnice u tiganj, dakle izuzetno ga brzo hladi, pa zato nemojte računati na veliki šok temperature na namirnicu. Perfektna higijena i lako održavanje. Obavezan za sva dinstanja i generalno prvi tiganj koji bi trebalo imati u kući! Ako budete kupili skuplji tiganj od bolje legure nerĂ°ajućeg čelika sa debljim dnom, znajte da cete u njemu dobiti bolju hranu i lakše ćete ga čistiti. Mala napomena kad kupujete ovaj prvi i obavezni tiganj za svoju kuću obratite pažnju na oznaku i vrstu nerĂ°ajućeg čelika. Najbolje što možete da kupite nosi oznaku 18/10. Ali pravi 18/10 - čuvajte se falsh posuĂ°a po pijacama! Onda će vam biti jasno kako i sa kojim posuĂ°em snimaju reklame za detrdžente gde sipaju dve kapi i sav zagor odeeee bez ribanja… e to nije zbog nove formule detrdženta, nego zbog formule inoxa!


2. Gvozdeni tiganj
Tiganj koji je napravljen od gvožĂ°a (obično sa različitim emajlom odozgo) je za moj pojam nešto što morate imate u kući ako ste ljubitelj mesa. Ne reaguje brzo na povećanje i smanjenje temperature, pa mu zato treba malo više vremena da se ugreje, ali kad se ugreje vrlo teško se hladi i ovo vam praktično obezbeĂ°uje konstatnu toplotu i toplotni udar za sve vaše namirnice koje stavite u isti. Ovo je apsolutno najbolji tiganj za pečenje mesa! MUST HAVE! Ne ide u mašinu za pranje posuĂ°a. Što ga više koristite sve je bolji, praktično neuništiv. Ako ga ne koristite često, onda ga ostavite da stoji malo nauljenog ili zamašćenog. Idealan za rernu. Ovo je najbolji tiganj za postizanje trajnih opekotina najvećeg stepena! Najveći problem je neodržavanje i "pranje" ovog tiganja ukoliko ne postupate pravilno sa njim. Dakle, NIKAD u mašinu za pranje posuĂ°a i nikada ga nemojte ostavljati vlažnog (skloni su rĂ°i). Najbolje je nakon pečenja, dok je vruć, sipati još malo ulja na njega i drvenom varnjačom skinuti sve ostatke zagorenog ili zapečenog. Tek tada ga staviti u mlaku vodu 10 minuta sa detrdzentom za posuĂ°e i obavezno oprati mekim sunĂ°erom (nikako žicama) i dobro obrisati i osušiti! Stvaranje novog zaštitnog nelepljivog sloja ukoliko ste ga upropastili se radi sa velikom količinom soli i zagrevanjem do maksimuma, a potom nauljivanjem istog. Ukoliko imate mogućnosti kupite odmah u grill verziji (sa panini poklopcem) koji apsolutno zamenjuje sve vrste roštilja u kući i naravno ravan (kao na slici), u kojem sem mesa možete kuvati izvrsne djuveče, rižota itd…
Još jednom napominjem da sa ovim tiganjem morate biti jako pažljivi kad je održavanje u pitanju, jer ako ste nepažljivi ovu skupu spravu bi mogli da uništite nakon samo nekoliko pečenja, pa zbog sopstvenog neznanja proglasite ovaj fantastični tiganj neupotrebljivim!


3. Keramički tiganj
Ovi tiganji kako kažu svi veliki šefovi kuhinja, a delimično se slažem sa njima (naročito ako imate sve navedene vrste u ponudi) služe za pečenje jaja, omleta ili svega što u sebi sadrži jaje, i ni za šta drugo!
Imam u posedu 4 keramička tiganja (tri proizvoĂ°ača). Svi nakon nekoliko pečenja izgledaju kao da su stari 80 godina. Ne mogu da se peru u mašini za pranje posuĂ°a (što mi se uopšte ne dopada), nisu otporni na ogrebotine ni malo. Ne kažem da čovek ne treba da bude pažljiv sa posuĂ°em, ali ja da robujem tiganju neću sigurno! Dakle ako ste ljubitelj jaja, i održavanja i rukovanja tiganjem "kao po jajima" onda je ovo tiganj za vas :)

4. Bakarni tiganj
Apsolutno nezamenjiv za pripremanje soseva, karamele, jednom rečiju pravi kolačarski tiganj. Karakteristika izuzetna reakcija na smanjenje i povećanje toplote. Provodnost savršena, od ivice do ivice, uključujući i deo sa strane ista temperatura svuda! Obično ga iznutra premazuju nekim slojem koji sprečava ulazak bakra u hranu... Ovo se najteže nabavlja od svih gore navedenih, mada ni gvozdeni nije baš pristupačan na svakom koraku.


Umesto 15 različitih i manje više jednakih čak i po dimenzijama, ovo je podela koja jedino ima smisla i po mom mišljenju ako znate koji za šta koristite svaki sledeći bi bio besmislen i višak.

Mali saveti: što teži to bolji, što deblje dno to bolje (za sada je tako)! Deblji tiganj će izmeĂ°u ostalog biti garancija da se neće kriviti nakon zagrevanja i pečenja! Ručka da bude od silikona otpornog na toplotu idealno ili neka druga vrsta materijala koja može u rernu (onda imate varijantu da stavite i tiganj u rernu i dovršite pečenje do nekih 240 stepeni). I naravno da vam se dopada i da lepo leži u ruci.
I još jedna bitna stvar: ringla na kojoj grejete tiganj mora biti veća ili u milimetar istog prečnika kao dno tiganja koji naleže na ringlu! Sve ostalo vodi krivljenju i lošem i neravnomernom pečenju u tiganju!

Sada postoje gomila premaza, 2000 slojeva i knjige objašnjenja, ali još jednom ponavljam, naučite prvo osnovne modele i podele, šminka i detalji će vam kasnije pomoći da odaberete još bolju ili vama potrebniju varijantu.

Ako ne ukapirate suštinu odabira i vrste tiganja, kao i njigovo pravilno održavanje, završićete sa gomilom tiganja, večnim eksperimentima - a to znači sa brdom nesavršene, ali još češće i tragičnije brdom upropašćene hrane!

I za kraj:
Tiganj uvek treba da bude veličine ringle koju koristite ili manji (nikako veći). Kada uključite ringlu, sačekajte da se tiganj zagreje! Tek kada je tiganj dostigao željenu temperaturu onda sipajte ulje.
NIKAD ulje ne zagrevajte sa tiganjem zajedno izmeĂ°u ostalog dobiće gorčinu (ili puter ili bilo koju drugu stvar koju stavljate u tiganj)!
"


Zaboravih da te pitam a sta mislis o Tefalu, jer Tefal i teflon nisu isto mada ljudi mesaju to stalno?
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1811 poslato: April 09, 2015, 11:21:01 pre podne »

hehe
Dogodine ću se pozabaviti temom koliko ode na kosti i kožuru od batka i karabatka; tj. da li je isplatljivije kupovati samo batkove, ili samo karabatke...
;D

Merkam ih jer su mi najukusniji od svega koštunjavog, a "75"g je otprilike koliko i po kile junećeg buta...
:/
:D
Doneo mi ćale kilu iz Turske; ni 5 evra za kilu...
Žena pojede po koji na dan; draži su joj nokti...
;D ;D ;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1810 poslato: April 09, 2015, 11:02:22 pre podne »

Nas bata Srle bas ima slobodnog vremena na pretek...  ;)

Ali da spomenemo i zasto su pistaci tako dobri...cim ih nas bata Srle tako strucno merka  ;D

"Plodovima s drveta pistaća ljudi su se hranili još u doba paleolita. Jarko zeleni plodovi bogati su visokovrednim materijama: sadrže 50% ulja, 20% proteina( doduse nekmpletnih), 20% ugljenih hidrata, 2% vlakana, kalijum, kalcijum, magnezijum i gvožde. Osim što štiti arterije, ova poznata grickalica pomaže i u varenju, te je idealna za dijabetičare i one koji to ne žele postati. Pistaći su u ranijim studijama bili hvaljeni zbog blagotvornog uticaj a na krvne sudove, jer snižavanjem holesterola utiču i na elastičnost arterija, pa samim time smanjuju rizik od srčanih oboljenja. Ipak, nova saznanja mogla bi ih pod obavezno uvrstiti na dnevni meni dijabetičara (dijabetes tipa 2) jer učestvuju u kontroli nivoa šećera u krvi ujedno pružajući osećaj sitosti nakon obroka. – Naša je studija otkrila da strategije kao što su kombinovanje "pistaća u obroku" smanjuje šećer u krvi posle jela, što rezultira manjim rizikom od razvijanja dijabetesa tipa 2 i koronarnih bolesti – ističe dr Siril VC Kendlal, učesnik konferencije Eksperimentalna biologija 2009. u Nju Orleansu.

Takode, pistaći su izuzetno bogati vitaminima B1 i B6, koji su važni za ispravan rad nervnog sistema i fosforom, koji je ključan za zdrave zube i kosti. Na državnom univerzitetu Pensilvanije nedavno su otkrili da redovna konzumacija pistaća može značajno smanjiti nivo LDL lipoproteina, za koji se opravdano sumnja da je, u većim koncentracijama, odgovoran za nastanak ateroskleroze i drugih kardiovaskularnih bolesti. Možda i najvažniji element koji pistaći sadrže jeste oleinska kiselina. Redovan unos ove kisleine će smanjivati nivo ukupnog ali pre svega lošeg holesterola (LDL holesterol) a u isto vreme će podizati nivo dobrog holesterola (HDL holesterol).

Pistaći su dobar izvor fitosterola i antioksidantnih polifenola. Kada su fitosteroli prisutni u većoj količini u organizmu, snižava se nivoa holesterola u krvi, aktivira se imuni sistem i smanjuje se rizik od odreĂ°enih vrsta raka. Od proizvoda za grickanje (tzv. snek fud), pistaći sadrže najviše fitosterola (279 mg/100 g). Autori istraživanja naglašavaju da su ovi rezultati, zbog uticaja fitosterola na zdravlje, vrlo važni za sve stručnjake koji su uključeni u istraživanje i razvoj ishrane te donošenje smernica za dijetalne režime ishrane. Pistaći su posebno bogati antioksidansom luteinom( zdrav vid - karotenoid), koji inače pronalazimo u zelenom lisnatom povrću i voću jakih boja. Bolji izbor su neslani, a ne zasoljeni pistaći, jer previše soli povećava krvni pritisak.


Dakle...

Pistaći sadrže vitamin E, karotene i polifenole, tri jaka antioksidansa koji se bore protiv slobodnih radikala i štite naše ćelije od oštećenja. Jedno od jedinjenja koje se nalaze u pistaćima, gama tokoferol kog ima čak 23g u 100g pistaća, uz vitamin E se uspešno bori protiv oštećenja ćelija našeg najvećeg organa, kože. Obe materije su antioksidansi rastvorljivi u masti i time obezbeĂ°uju očuvanje integriteta kože ali i prevenciju infekcija i raka kože.

Pistaći su, poput mnogih drugih koštunjavih voćki, bogat izvor vitamina B kompleksa. U njima se nalaze riboflavin, tiamin, niacin, folati, vitamin B6 i pantoteinska kiselina. Od minerala pistaći sadrže bakar, mangan, kalijum, magnezijum, cink, selen i gvožĂ°e. Bakra sadrži preko 100% dnevnih potreba u samo 100g, minerala koji je veoma važan za neurotransmisiju, metabolizam i stvaranje eritrocita. Pojedite samo 30g pistaća dnevno i oni će učiniti pravo malo čudo za Vaš organizam, osim ako ste naravno alergični na njih ili neku od materija koju pistaci sadrže.
"
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #1809 poslato: April 09, 2015, 06:02:05 pre podne »

Evo da odgovorim sebi na onomad postavljeno pitanje: na 100g pistaćija u "ljusku" ode oko 53g.
Upravo izmerih...
:D
Bavio si se naučnim radom :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1808 poslato: April 09, 2015, 12:16:53 pre podne »

Evo da odgovorim sebi na onomad postavljeno pitanje: na 100g pistaćija u "ljusku" ode oko 53g.
Upravo izmerih...
:D
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 230

« Odgovor #1807 poslato: April 08, 2015, 12:52:31 posle podne »

Kvalitetan unos viitamina i minerala je br 1 pa sve ostalo....
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1806 poslato: Mart 26, 2015, 11:45:17 pre podne »

Nije.
:)
Uglavnom 6 jaja i povrće; posle toga 200-250g ele i bademe uglavnom.
Kada nemam Elu, pojedem meso neko i povrće, a pre spavanja jaja (kontam da jaja nisu baš OK pre spavanja, ali nisam imao do saada problema sa stomakom)...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1805 poslato: Mart 26, 2015, 11:38:38 pre podne »

Oduvek sam i bio na keto, samo je kvarim sa malo UH...
;D
Poslednja 2 su mi bez UH.
:)
Gledam da se uklopim u 3-4 sata, ali nekada nema šanse, pa hajde da pitam...
Mada, kontam da je bolje i na dva sata (na Elu mislim), nego da legnem bez nje...
:)

Naravno da je bitan i obrok pre pocinka...ali opet, ne bi se trebalo pretovarivati hranom pre pocinka...dakle,da i obrok "pre elle" nije preobilan...
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1804 poslato: Mart 26, 2015, 11:34:10 pre podne »

Oduvek sam i bio na keto, samo je kvarim sa malo UH...
;D
Poslednja 2 su mi bez UH.
:)
Gledam da se uklopim u 3-4 sata, ali nekada nema šanse, pa hajde da pitam...
Mada, kontam da je bolje i na dva sata (na Elu mislim), nego da legnem bez nje...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1803 poslato: Mart 26, 2015, 11:24:51 pre podne »

Da li je problem ako je razmak izmedju obroka 2 sata (u pitanju su obroci bez UH)?!?

Ih bre bata Srle, sad si na keto?  ;)

Salu na stranu...tranzitno vreme hrane kroz zeludac je izmedju 2-5 sati u zavisnosti od obilnosti i "sastava" obroka( masti)...

"Koliko će se hrana zadržati u organizmu zavisi od toga šta se pojede.

"Veći obrok sa visokim učešćem masnoće teže se vari, ali jedna večera koja se sastoji od ispečenih namirnica će u proseku u organizmu biti oko tri sata", kazao je Anton Emanuel iz Univerzitetske bolnice u Londonu.

Čim hrana doĂ°e u želudac, razlaze se u manje čestice uz pomoć želudačne kiseline, a nakon toga nekoliko sati putuje kroz tanko crevo gde se dodatno vari, dok hranljive supstance idu u krvotok. Hrana tamo ostaje još dva do tri sata pre ulaska u debelo crevo, gde se iz nje izvalači voda i so, prenosi Dejli Mejl.

"„Sledećih dvadesetak sati hrana putuje kroz debelo crevo i iz organizma se izbacuje u proseku od 16 do 30 sati", dodaje doktor Emanuel.

Brza hrana kao što je na primer hamburger u organizmu može ostati i tri dana nakon jela dok se namirnice, kao što je voće, mogu izbaciti za oko sat vremena. Pravilo je da muškarci brže vare hranu, dok je kod žena ovaj proces dosta sporiji. TakoĂ°e, vreme varenja hrane je sporije što smo stariji a veliki uticaj na brzinu varenja ima i čovekovo raspoloženje.
"

Neka ipak "razmak" bude na 3 sata...  ;)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1802 poslato: Mart 26, 2015, 09:49:40 pre podne »

Da li je problem ako je razmak izmedju obroka 2 sata (u pitanju su obroci bez UH)?!?
Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 412


« Odgovor #1801 poslato: Mart 26, 2015, 09:44:26 pre podne »

Sasvim je dovoljno 5 obroka+pwm,i ja tako radim a spremam se za takmicenje tako da bi i tebi bilo vise nego dovoljnk 5 kvalitetnih obroka(u to se racuna i  obrok pred spavanje)+pwm..ali akcenat na belom mesu,ribi,jajima,nemasnom siru i pirincu,krompirima,ovsenim . .
Sačuvana
Nenad Glisovic
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1800 poslato: Mart 26, 2015, 12:34:31 pre podne »

Sta je junkovanje ? kako mislis 4 obroka, dorucak, rucak, obrok pre i PWM i vecera ? Mnogo je da od dorucka koji je u 10:00 do rucka koji je oko 14:00-15:00 ja ne unesem nista i onda bih morao da izbacim i obrok pred spavanje(bademi i ella sir) ..

Dragi Andrija, uz dužno poštovanje, moram primetiti da sve preporuke koje smo dali do sada ti nisi ni "konstatovao"...stalno ista pitanja, stalno greške koje ukazuju na tvoj totalnu neusresreĂ°enost na suštinu priče...uključi se...

Podržavam svakog našeg forumaša da pita, bude zainteresovan, ali molim te, koncentriši se na pročitano...

Dakle, preporuke oko broja i tajminga obroka možeš prilagoditi sebi...još bolje imati 5, 6 kvalitetnih obroka...jesti, ako se ima mogućnosti i na 3 sata...( izneo sam predlog)

Junkovanje podrazumeva obroke bazirane na nekvalitetnim namirnicama( junk food = hrana smeće )...slatkiši, grickalice, brza hrana, gazirani sokovi, razna beskorisna peciva od belog brašna...


Sačuvana
Stranice: 1 ... 160 161 [162] 163 164 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.117 sekundi sa 15 upita.