TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395592 Teme od strane 25009 Članovi Poslednji član: srecko sojic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 17, 2024, 11:14:00 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 713141 puta)
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2324 poslato: Avgust 03, 2015, 07:29:49 posle podne »

Ako ti se meri, ti meri...
Ja bi' pre pojeo malu kantu Ela sira kao obrok, nego da se dolivam proteinima iz jogurta...
Mislim, ako ćeš da radiš kako Slaviša preporučuje, onda jedan obrok-jedan izvor proteina...
:)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2323 poslato: Avgust 03, 2015, 06:56:03 posle podne »

Ma, znam to sve...
:D
Što se jogurta tiče, rekao sam da ja ne računam tu jednu šolju koju popijem, jer stvarno nema smisla toliko da se opterećuje čovek sa gramima.
Mislim da bi' poludeo kada bi računao UH, P i M u gram...
I na kraju dana mislim da ne igra ulogu da li sam uneo 200g proteina, ili 200g+šolja jogurta...
:)
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #2322 poslato: Avgust 03, 2015, 06:48:19 posle podne »

Srki brale ti ovo pogresno shvatas, ako jedes 4jaja u jednom obroku normalno da ces racunati svaki protein iz svakog jaja, niko nigde nije pomenuo solju jogurta kao obrok, a 4jaja+solja jogurta je tebi 0,5g proteina po kg.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2321 poslato: Avgust 03, 2015, 06:30:06 posle podne »

53-4...
:D
Ne računam jer možda ne unosim tako malo po obroku...
Mislim, sigurno neću ručati šolju jogurta, ispeći 50g mesa i skuvati 2 jajeta uz pirinač ili šta već...
:)
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #2320 poslato: Avgust 03, 2015, 06:15:45 posle podne »

Srki, koliko kg imas?
Ako ne racunas proteine iz jednog jajeta ili solje jogurta, sto racunas iz 50g mesa? To ti je oko 10g proteina, mozda malo vise nego sto ima jedno prosecno jaje.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2319 poslato: Avgust 03, 2015, 05:46:56 posle podne »

3 kao užinu...
:)
Mislim, uklapam proteine da ih imam 25+ po obroku iz istog izvora, tako da neću računati šolju jogurta ili jedno jaje uz 150g mesa...
Isto tako se neću opterećivati što sam olizao kašiku nakon skuvanog pirinča u 02:00...
:D
A, ne znam koliko je OK imati za obrok litru jogurta svaki dan...
:)
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #2318 poslato: Avgust 03, 2015, 05:44:10 posle podne »

Zato ja lizem tanjire, sukurac poslednji atomi proteina!
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #2317 poslato: Avgust 03, 2015, 05:35:50 posle podne »

Pa da, ali ces 3 jaja racunati kao obrok zar ne ? Svaki protein je bitan!
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2316 poslato: Avgust 03, 2015, 05:32:08 posle podne »

Mislim da iko od nas jedno jaje ne računa kao obrok...
:)
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #2315 poslato: Avgust 03, 2015, 05:24:06 posle podne »

Pa i casa od 250ml to mu dodje oko 8g proteina sto uopste nije malo, meni je svaki gram proteincica bitan tako da pssssttt :D  8) 8) 8) 8)

Takodje.
Onda da i ne broji proteine ako pojede jedno jaje.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #2314 poslato: Avgust 03, 2015, 05:07:59 posle podne »

Pa i casa od 250ml to mu dodje oko 8g proteina sto uopste nije malo, meni je svaki gram proteincica bitan tako da pssssttt :D  8) 8) 8) 8)
« Poslednja izmena: Avgust 03, 2015, 05:12:42 posle podne od strane cvetkoper » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2313 poslato: Avgust 03, 2015, 04:51:13 posle podne »

Čaša jogurta u mom slučaju...
:D
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 641


« Odgovor #2312 poslato: Avgust 03, 2015, 04:46:54 posle podne »

To mleko nije potrebno prokuvati i rok trajanja je 3 dana. Pogledaj na kesi da li pise "potrebno prokuvati". :)

Srki jel onaj fazon jedna casa i u frizider? :D
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2311 poslato: Avgust 03, 2015, 04:35:57 posle podne »

Pa, nema tu po kile kajmaka pa da predstavlja problem.
Ako ti se ne svidja, nemoj jesti...
:D
A ne vidim zbog čega računaš proteine iz mleka...
Mislim, ima baš malo proteina; osim ako ne piješ 3 litre dnevno...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2310 poslato: Avgust 03, 2015, 03:02:55 posle podne »

Jedno pitanje! Ako kupujem mleko u kesi, tj. ono što se kuva, izvesna količina kajmaka se nakuplja. Koliko se masnoće gubi iz mleka tim kajmakom i da li valja konzumirati taj kajmak? Ima li tu proteina?

Opet ponavljam konstataciju da su nasi forumasi dostigli vrhunac po pitanju pitanja...  :o  :o  ;D  :D

Tacan procenat koliko se od ukupne masnoce nalazi u "kajmaku" koji se na nakuplja u "kupovnom mleku" koje se prokuva, ne moze se precizno odrediti...

Mozes koristiti taj kajmak( ako bas moras)...ali ne ocekuj da ti sa sigurnoscu mozemo reci nutritivni sastav istog...

Pomenucu nacin dobijanja "pravog kajmaka"...Dobija se odvajanjem gornjeg masnog sloja sa ohlaĂ°enog ili skuvanog sirovog mleka. Može se praviti od kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka...

Domaći kajmak ne ispunjava nijedan kriterijum Pravilnika o kvalitetu mlečnih proizvoda i starter kultura, stoga se fabrička proizvodnja kajmaka pojavila širom sveta. Ipak, u veštačkim uslovima, nema bakterija koje su potrebne mleku pa nijedan fabrički kajmak nema ukus kao domaći. Zbog toga je kajmak privilegovan u prometu namirnica, u odnosu na druge mlečne proizvode.

Po pitanju nutritivne vrednosti...

Zvuči neobično, ali glavni sastojak kajmaka je voda, koje ima čak 55%. Iako kajmak sadrži proteine( oko 4%), hidrate( oko 3%), a i mnogo minerala i vitamina, najveci deo čine masti, kojih je 34% do 75%. To ne iznenaĂ°uje, ako znamo da je kod pravljenja kajmaka najvažnija količina mlečne masti, koja bi uvek trebala da bude iznad 60%, pošto upravo ona stvara specifični ukus. Najboljim se smatra kajmak od oko 65-procentne mlečne masti, ali kvalitet kajmaka varira od mnogo parametara.

Inace...razlikuju se dva tipa kajmaka. Mladi kajmak ima blaži ukus i konzumira se odmah nakon proizvodnje. Najbolje ga je upotrebiti u roku od jedne do dve nedelje. Zreli kajmak drugačijeg je i ukusa i izgleda. Žućkaste je boje i ima oštriji ukus, a pre upotrebe potreban mu je odreĂ°eni period da sazri. Njegov rok trajanja je oko 6 meseci...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.154 sekundi sa 14 upita.