TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395603 Teme od strane 25009 Članovi Poslednji član: srecko sojic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 19, 2024, 11:17:25 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 713516 puta)
Remy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3854 poslato: Jul 30, 2016, 01:27:29 posle podne »

U redu,hvala na odgovorima :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3853 poslato: Jul 30, 2016, 11:32:02 pre podne »

Pa ako ides nisko sa hidratima, idi umereno sa proteinima, a visoko sa mastima( naravno uz dobro procenu "deficita")...neko uopsteno pravilo...  ;)

Obrati paznju na unos masti, jer i low-carb, pogotovi LCHF, keto i sl., pocivaju na nesto visem unosu masti...a tu je ono nepisano pravilo da se bar jednom nedeljno poveca unos hidrata( kvalitetni izvori..."punjenje")

Ne zaboravi na sve benefite masti... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/masti-u-ishrani-istine-i-zablude.html
« Poslednja izmena: Jul 30, 2016, 11:35:46 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Remy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3852 poslato: Jul 30, 2016, 10:03:40 pre podne »

Slavisa,spustio sam UH na te dve porcije pre i posle treninga i to mi odgovara,nisam hteo jos vise da ih spustam jer nekad imam i dva treninga dnevno,pored teretane sam ubacio i kik boks pa mislim da ne bih imao snage za sve to. A sto se unosa masti tice,bude nekih 50g orasastih plodova,ponekad lan i maslinovo ulje,ne preterujem sa unosom masti.
Rezultati se polako vide ali mora to jos mnogo bolje. Inace bas sam juce kupio grejp,uzecu ga onda tako kao sto kazes izmedju obroka.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3851 poslato: Jul 29, 2016, 11:14:01 posle podne »

Predlažem da otvoriš svoju temu, gde ćemo detaljnije i o treningu i ishrani...dakle, problem redukcije masnih naslaga zahteva sagledavanje problema sa više aspekata( trening, ishrana, suplementacija...zdravstveno stanje - hormonski balans...i sl.)

Moja preporuka bi bila po koja voćka izmeĂ°u obroka( veličina porcije voća ne veća od onoga što može stati u šaku), u prvom planu citrusi( kivi, grejp, pomorandže...), jabuke, jagodasto voće( kupine, maline, jagode...ok su i zamrznute varijante), kajsije, breskve...

Pokušaj low-carb? Koliki ti je unos masti na dnevnom nivou?
Sačuvana
Remy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 18

« Odgovor #3850 poslato: Jul 29, 2016, 08:57:25 posle podne »

Malo sam korigovao ishranu pa me zanima da li je ok ili treba jos nesto ubaciti ili izbaciti.Cilj mi je pre svega topljenje masti,visok sam oko 186 cm a tezina 86 kg.

1. ovsene 100g+mleko,5 jaja,kofein,multivitamin,uz to ponekad ubacim i malo voca
2. pwm banana,whey+kreatin
3. 200g piletine,100g pirinac ili 400g krompir,jogurt,salata,omega 3,magnezijum
4. whey,ella,badem
5. 200g piletina,salata
6. 200g ella,badem

Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #3849 poslato: Jul 28, 2016, 09:01:47 pre podne »

Da naravno, nego cini mi se da je tamo cesce u upotrebi.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3848 poslato: Jul 28, 2016, 12:24:09 pre podne »

Pa, R1 batat( slatki krompir) nije samo dostignuće zapada  ;) Uzgaja se i u Srbiji...  ;)

Inače, batat je potpuno prirodni GMO...verovali ili ne  ;) genetski modifikovan pre 8.000 godina?

Naučnici MeĂ°unarodnog centra za proučavanje krompira u Limi (Peru) pronašli su gene bakterija u 291 vrsti slatkog krompira, uključujući i one koje se gaje u SAD, Indoneziji, Kini, delovima Južne Amerike i Afrike. Njihovo otkriće navodi na zaključak da su bakterije dodale svoje gene divljem pretku ovog povrća, mnogo pre nego što su ljudi počeli da ga koriste za ishranu.

http://www.npr.org/sections/goatsandsoda/2015/05/05/404198552/natural-gmo-sweet-potato-genetically-modified-8-000-years-ago

https://www.sciencedaily.com/releases/2015/04/150421084204.htm

http://www.pnas.org/content/112/18/5844.abstract

https://www.biofortified.org/2016/04/natural-gmos-sweet-potato/

Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1451


« Odgovor #3847 poslato: Jul 27, 2016, 10:31:28 posle podne »

Sa tunjevinom i u kolacima je vise nego dobra, da mi je neko rekao da cu to da zavolim ne bi verovao :)
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #3846 poslato: Jul 27, 2016, 08:22:46 posle podne »

Meni je ella bolja od presidenta mladog, navikenes se i posle cak i zavolis :D
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #3845 poslato: Jul 27, 2016, 06:52:59 posle podne »

Sasa javi za ukus kinoe. Krompir vidim po zapadu furaju taj slatki, ja iskreno nisam nikad u zivotu probao, nutritivni sastav manje vise, mislio sam probati zbog ukusa. Inace jedem onaj president mladi redovno, ukus je kao obicna krpetina, ako je ella jos gora ne smem ni da zamislim na sta to lici, feta i domaci babin sir mama :D. Ali ono, moze proci kutija dnevno za dorucak i veceru podelim, 30g proteina dnevno, bilo je na akciji za 99rsd 250g pakovanje.
Sačuvana
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1486

« Odgovor #3844 poslato: Jul 27, 2016, 06:39:15 posle podne »

I ja sam ga jeo neko vreme ali nisam odusevljen....kao miks krompira i sargarepe :D
Sačuvana
sasha 123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 53

« Odgovor #3843 poslato: Jul 27, 2016, 06:28:21 posle podne »

Aha, hvala. Jede li neko slatki krompir? moram i to probati




E probao sam ga ja ok je nekako mi je cudan nebi mogao da ga jedem svaki dan. Pravili samo ga kao pire i pomfri u rerni, bolji mi je kao pire bude narandzast bas je  trip zbog boje  ;)

Od svih tih egzoticnijih stvari koje sam probao samo bi sparglu mogao da jedem svaki dan ostalo tesko pa ako nisi probao probaj  ;D

A ovu kinou smo kupili danas morao sam  :D devojka je htela da me ubije kada je videla posto je ali je nekako prezivela. Tako da cemo je kuvati sutra pa javljam utiske iz prve ruke.
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #3842 poslato: Jul 27, 2016, 02:45:25 posle podne »

Aha, hvala. Jede li neko slatki krompir? moram i to probati

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3841 poslato: Jul 27, 2016, 01:55:38 posle podne »

Kinoa ima skoro savršeni odnos devet esencijalnih amino kiselina.Taj odnos se retko sreće kod biljaka i neki cak kazu da je priblizan kao i za meso.

Pre pripreme kinoe, važno je da se zrna isperu jer sadrše saponine, gorke supstance koje ih štite od raznih štetočina. Nema neke štetnosti za zdravlje, samo je ukus gorkast pa može da pokvari ukus obroka, jela u koje se dodaje i sl.

Kod kuvanja drži se pravila - 1 šolja kinoe 2 šolje vode. Voda sa kinoom se stavi da proključa pa se smanji jačina vatre tako da se krčka dok sva voda ne bude apsorbovana, od 15 do 20 minuta. Pre serviranja se samo viljuškom provrti da se zrna razdvoje.
Sačuvana
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #3840 poslato: Jul 27, 2016, 01:18:47 posle podne »

Kod kinoe protein se racuna normalno u unos, potpun je ak sastav kao i kod animalnog porekla?

Kako se sprema, kuvanje kao pirinac?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 14 upita.