TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398167 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 10, 2024, 08:23:01 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 114 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Efekti alkoholnih pića na naš organizam  (Pročitano 84618 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29242


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #896 poslato: April 25, 2023, 02:40:44 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Junece malo peceno?
Biftek može biti onako crven. Ja tako živ neću jesti.

Da ne bude crveno nista i ok!
Makar iznutra mora biti crven inace nije biftek....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29242


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #895 poslato: April 25, 2023, 02:39:56 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
Jedino sto sam jeo sirovo je sushi i tarta biftek sve ostalo ni ja ne bih mogao da zamislim da pojedem...

Pa sta li jos ima? :D
Garant bi ti neki kinez ili neko bantu pleme iz Afrike bi ti znao navesti neke stvari za koje mi nismo ni culi. ;D

Dobro, za pse i macke smo culi :D
Ja mislim da nismo samo culi nego i jeli i to ne od njih....kod nas na vasaru covek kupio pljeskavicu pojeo i prilikom jedenja nesto mu je uslo u supalj zub.On ode sutradan kod zubara i izvade mu psecji cip....pa ti vidi... ;)

Daaaaaaaaaaj!!!!!!! Nemoj molim te! Ja sam u soku!
I ja sam bio nekoliko meseca, i od onda nisam pojeo nijednu pljeskavicu sa vasara!!!!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29242


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #894 poslato: April 25, 2023, 02:38:47 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.

Nisam znao za ovo....nije mi jasno ni zasto bi neko jeo sirovo meso...
Oblik mu je slican pasteti.Ako ti ne bi rekli da je sirovo meso od tih zacina ne bi ni primetio. ;)

Onda je samleveno?
Jeste inace ni ja ne bih mogao da pojedem.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 29242


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #893 poslato: April 25, 2023, 02:38:18 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.

Nisam znao za ovo....nije mi jasno ni zasto bi neko jeo sirovo meso...
Ima jedna epizoda Mister Bina kako naručuje tartar biftek, pa ne može da ga pojede :)
Da,secam se. ;D ;D ;D
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #892 poslato: April 25, 2023, 01:24:51 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.

Nisam znao za ovo....nije mi jasno ni zasto bi neko jeo sirovo meso...
Ima jedna epizoda Mister Bina kako naručuje tartar biftek, pa ne može da ga pojede :)

Kakav je to biftek?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #891 poslato: April 25, 2023, 01:24:02 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Junece malo peceno?
Biftek može biti onako crven. Ja tako živ neću jesti.

Da ne bude crveno nista i ok!
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #890 poslato: April 25, 2023, 01:23:32 posle podne »

Miki,jesi pio u rinfuzi crni čaj ili drugačije?
Ja sam ga čistog i izuzetno je jak.
Ko nije pio pažljivo sa dozama i nikako uveče.
Da,u rinfuzi.Onako kupovni uopste nije jak,mogao sam piti po 3-4 kesice na dan,ali ovog u rinfuzi ako sam popio 2 dnevno onda sam video glasove. ;D ;D ;D
Da,apsolutno se slazem!!!!
Rinfuzni čajevi su mnogo jači od kesica. A i u kesicama se razlikuju po jačini. Obično oni malo skuplji i poznatiji brendovi su jači.
Čajevi u onim filter vrećicama su često baš lošeg kvaliteta.

Verujem, ali npr. Milfred vocni su bas ukusni.
Ne znam konkretno kakvog su kvaliteta. Možda neki i jesu dobri.

S obzirom na cenu, rekao bih da jesu....
Tako bi trebalo da bude. Voleo bih da verujem da je cena merilo kvaliteta, ali mnogo puta sam se uverio da nije. Ne pričam konkretno za te čajeve, nego generalno o namirnicama, pa i o drugim stvarima, kao što je recimo garderoba.
A garderoba je posebna prica.

Nemamo pojma sta nam donose ovde...
Sada su počeli još sa recikliranim materijalima da izrađuju odeću i obuću. Skoro sam kupio patike. Kada sam ukapirao da su reciklirane, išao sam da ih menjam za druge.

Zasto ti je to zasmetalo?
Smatram da to nije zdravo za naš organizam. Mada naravno i tu ima različitih rezultata studija. Kao i uvek.
Meni recimo stopalo nije moglo da dise u takvim carapama.....tako da ja ni po koju cenu ne bih menjao pamucne carape za ove reciklirane...naravno dok mogu da biram.
Lepo si rekao- dok možemo da biramo. Uskoro ćemo svi nositi reciklirano i jesti neke insekte, pošto se teži ka tome. Da ne spominjem i ostale sfere života.
Samo da ih ne moramo sirovo jesti.Ako moze peceno ja bih peceno...
Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D

jesi li probao?
Ne misliš valjda da jesam ;D Ne bih ja jeo te insekte. Mada nešto od toga verovatno jesmo jeli, a da ne znamo.

Ono kao sto mozemo da andjemo ostatke kikirikija u svemu???
Navodno svi u pogonima pakuju i orašaste plodove i legume i soju. Da li da im verujemo?

Ovo prvi put cujem???
Pakuju se razne namirnice u istoj fabrici, pa zato piše da se mogu naći tragovi i nekih drugih namirnica, osim one glavne koje su pakovali. Tako bi trebalo da bude.

Ok, da , pricamo o istom. Samo mi sve te namirnice nisu bile poznate.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #889 poslato: April 25, 2023, 01:22:44 posle podne »

Ajde ok, kapiram.
Ali ima tu i mnogo drugih stavri koje na slican ancin zagadjuju.
Ili cak jos i vise zagaduje,a oni nasli da se zakace za ovo.....
Tako je. Ima toliko zagađivača, a stočarstvom se ljudi bave više milenijuma. Do sada stoka nije zagađivala, a sada zagađuje.

Nije mi jasna teorija...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #888 poslato: April 25, 2023, 01:22:16 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
Jedino sto sam jeo sirovo je sushi i tarta biftek sve ostalo ni ja ne bih mogao da zamislim da pojedem...

Pa sta li jos ima? :D
Garant bi ti neki kinez ili neko bantu pleme iz Afrike bi ti znao navesti neke stvari za koje mi nismo ni culi. ;D

Dobro, za pse i macke smo culi :D
Ja mislim da nismo samo culi nego i jeli i to ne od njih....kod nas na vasaru covek kupio pljeskavicu pojeo i prilikom jedenja nesto mu je uslo u supalj zub.On ode sutradan kod zubara i izvade mu psecji cip....pa ti vidi... ;)

Daaaaaaaaaaj!!!!!!! Nemoj molim te! Ja sam u soku!
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17212


« Odgovor #887 poslato: April 25, 2023, 01:21:32 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.

Nisam znao za ovo....nije mi jasno ni zasto bi neko jeo sirovo meso...
Oblik mu je slican pasteti.Ako ti ne bi rekli da je sirovo meso od tih zacina ne bi ni primetio. ;)

Onda je samleveno?
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7240


« Odgovor #886 poslato: April 24, 2023, 04:54:15 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Tartar biftek ti je skroz sirovo mesto.Slicno kao kad se pravi domaca kobasica,samo se kobasica dimi a ovo se jede sirovo.
Onaj biftek sto ti pricas o medium rare peceno to je sasvim drugo.

Nisam znao za ovo....nije mi jasno ni zasto bi neko jeo sirovo meso...
Ima jedna epizoda Mister Bina kako naručuje tartar biftek, pa ne može da ga pojede :)
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7240


« Odgovor #885 poslato: April 24, 2023, 04:52:52 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Biftek mislis ono kada je tipa -medium rare?
Malo pečen. Onako crven.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7240


« Odgovor #884 poslato: April 24, 2023, 04:51:48 posle podne »

Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D
Zasto da ne?Peceno ja bih probao,samo sirovo nikako!
Iskreno, ja ne bih voleo da jedem insekte. Ali dobro, ukusi su različiti. To su u nekim zemljama delikatesi. Ne ulazim u to.

Ja ni susi ne mogu. :D
Ni ja. Živo meso ne dolazi u obzir. Pre svega, zbog opasnosti od parazita. A i sama pomisao na živo meso mi stvara odvratnost.

Upravo to, ne mogu da zamislim da jedem zivo meso.
To kao juneće meso malo pečeno ili onaj tartar biftek- živo meso. Ja to ne mogu. I pomisao na suši mi je tek odbojan.

Junece malo peceno?
Biftek može biti onako crven. Ja tako živ neću jesti.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7240


« Odgovor #883 poslato: April 24, 2023, 04:50:23 posle podne »

Miki,jesi pio u rinfuzi crni čaj ili drugačije?
Ja sam ga čistog i izuzetno je jak.
Ko nije pio pažljivo sa dozama i nikako uveče.
Da,u rinfuzi.Onako kupovni uopste nije jak,mogao sam piti po 3-4 kesice na dan,ali ovog u rinfuzi ako sam popio 2 dnevno onda sam video glasove. ;D ;D ;D
Da,apsolutno se slazem!!!!
Rinfuzni čajevi su mnogo jači od kesica. A i u kesicama se razlikuju po jačini. Obično oni malo skuplji i poznatiji brendovi su jači.
Čajevi u onim filter vrećicama su često baš lošeg kvaliteta.

Verujem, ali npr. Milfred vocni su bas ukusni.
Ne znam konkretno kakvog su kvaliteta. Možda neki i jesu dobri.

S obzirom na cenu, rekao bih da jesu....
Tako bi trebalo da bude. Voleo bih da verujem da je cena merilo kvaliteta, ali mnogo puta sam se uverio da nije. Ne pričam konkretno za te čajeve, nego generalno o namirnicama, pa i o drugim stvarima, kao što je recimo garderoba.
A garderoba je posebna prica.

Nemamo pojma sta nam donose ovde...
Sada su počeli još sa recikliranim materijalima da izrađuju odeću i obuću. Skoro sam kupio patike. Kada sam ukapirao da su reciklirane, išao sam da ih menjam za druge.

Zasto ti je to zasmetalo?
Smatram da to nije zdravo za naš organizam. Mada naravno i tu ima različitih rezultata studija. Kao i uvek.
Meni recimo stopalo nije moglo da dise u takvim carapama.....tako da ja ni po koju cenu ne bih menjao pamucne carape za ove reciklirane...naravno dok mogu da biram.
Lepo si rekao- dok možemo da biramo. Uskoro ćemo svi nositi reciklirano i jesti neke insekte, pošto se teži ka tome. Da ne spominjem i ostale sfere života.
Samo da ih ne moramo sirovo jesti.Ako moze peceno ja bih peceno...
Skakavac na ražnju. specijalitet kuće ;D

jesi li probao?
Ne misliš valjda da jesam ;D Ne bih ja jeo te insekte. Mada nešto od toga verovatno jesmo jeli, a da ne znamo.

Ono kao sto mozemo da andjemo ostatke kikirikija u svemu???
Navodno svi u pogonima pakuju i orašaste plodove i legume i soju. Da li da im verujemo?

Ovo prvi put cujem???
Pakuju se razne namirnice u istoj fabrici, pa zato piše da se mogu naći tragovi i nekih drugih namirnica, osim one glavne koje su pakovali. Tako bi trebalo da bude.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 7240


« Odgovor #882 poslato: April 24, 2023, 04:47:09 posle podne »

Ajde ok, kapiram.
Ali ima tu i mnogo drugih stavri koje na slican ancin zagadjuju.
Ili cak jos i vise zagaduje,a oni nasli da se zakace za ovo.....
Tako je. Ima toliko zagađivača, a stočarstvom se ljudi bave više milenijuma. Do sada stoka nije zagađivala, a sada zagađuje.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 114 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.066 sekundi sa 14 upita.