TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395585 Teme od strane 25009 Članovi Poslednji član: srecko sojic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 17, 2024, 03:59:52 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 153 154 [155] 156 157 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 713081 puta)
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #1919 poslato: Jun 15, 2015, 09:37:07 posle podne »

Nenene, nisam ja odustao, pogresno ste shvatili nego moji roditelji...jedva cu pare za ishranu imati, a kamoli gym..
Ja vremena za teretanu imam uvek, nikada ne bih zamenio trening sa nekim izlaskom ili slicno.

Videcu da li postoji termin 3x nedeljno, posto sam placao 1800ceo mesec gym-a, al ako nadjem negde jeftinu teretanu u Beogradu sam cu pare skupiti!!!
Jel zna neko neku takvu u Beogradu?
« Poslednja izmena: Jun 15, 2015, 09:39:51 posle podne od strane cvetkoper » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 16754


« Odgovor #1918 poslato: Jun 15, 2015, 09:29:11 posle podne »

Barem 2x nedeljno možeš izdvojiti vremena za teretanu.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1917 poslato: Jun 15, 2015, 09:25:58 posle podne »

Nemoj to baki, 4 puta nedeljno po 1h moze svako. Cim ustanes jedes, malo iskuliras na netu dok ti se ne svari hrana a i dok se ne razbudis. Pravac gym, odradis trening do 12h i eto ti ceo dan slobodan. Previse si lepo poceo da bi sad pravio neku nepotrebnu pauzu od teretane...
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #1916 poslato: Jun 15, 2015, 09:09:16 posle podne »

Pozdrav, preko leta necu ici u teretanu, tek od septembra se vracam, do tada bodyweigh plus cu ja dodavati neko opterecenje, e sada hteo bih ishrana da mi ostane ista samo cu malo smanjiti uh, plan je sledeci:
Dorucak 4-5cela jaja plus ovsene(50-100g)
Obrok2: 150g piletine, salata plus pirinac (100g)
Obrok3: 3-4cela jaja plus salata
Obrok4: 250g elle i 50g kikirikija

Uh ce mi varirati, ali okvirno to je to, ubacivacu i ribu nekoliko puta nedeljno u zavisnosti od mogucnosti, a i sad je leto, more, bazeni, izlasci (po ceo dan cu biti van kuce), devojke, pa cisto da odrzavam malo, a i ako padnem koju kilicu nema veze vraticu se ponovo jaci nego ikad hehe...

Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1915 poslato: Jun 13, 2015, 09:29:24 posle podne »

OK, onda neću ni dalje računati...
:D
Inače, žena je kupila sebi lignjine smrznute kolutiće, u kojima mislim da nije bilo ni l od lignji...
Kao brašno namirisano lignjama; uzeo sam jedan kolutić i bio je odvratan...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1914 poslato: Jun 13, 2015, 09:09:33 posle podne »

@PavacSM

Boki je dao naprecizniji odgovor!

Šta je "u suštini ribljih štapića"? Paniranje...a šta je paniranje...u ovom slučaju to je industrijski postupak oblaganja gotovih mesnih ili ribljih delova (odrezaka) u "suvu smesu" za pohovanje i potom njihovo zaleĂ°ivanje...a potom prženje na ulju...( ni jedno ni drugo "nije dijetalno")

Inače...PANIRANJE - Naziv nastao od reči pana (hleb, hlebne mrvice) i podrazumeva postupak kada se filetirano meso (šnicle) pakuje u testo. Postoji nekoliko načina za paniranje. Najpoznatiji su beški i francuski. Bečki način paniranja je kada se šnicle umaču u bračno, jaja i na kraju u prezle. Francuski način je kada se komadi mesa ili ribe umaču u jaja, brašno i na kraju ponovo u jaja.

Isto tako ne bih preporučio "kupovne" riblje pljeskavice...hm, sumnjičav sam u pogledu stvarnog sadržaja ribe u istim...  ;)

Pavac , sećam se da si me pitao i za GUD BITES...samo pogledaj detaljno "nutritivne informacije" na pakovanju proizvoda i sve će ti biti jasno...to se odnosi i na "čoko vraijante" pirinčanih galeta...koliko tu stvarno ima čokolade, a koliko najprostije rečeno "zašećerene kakao mase"?

...mada idealne su za "cheat meal"  ;)

@SrĂ°ane...napreciznija metoda je impedanca..."formulice" su ipak samo za "brzu orijentaciju"...  ;)
« Poslednja izmena: Jun 13, 2015, 10:08:17 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #1913 poslato: Jun 13, 2015, 07:13:06 posle podne »

@E moja bata Srle, zašto može jednostavno, kada može komplikovano...

Odmor je, opusti se...ne znam nikoga ko ide na odmor da bi se idalje opsesivno opterećivao kalorijama i sl., odmori i telo i mozak...jedi koliko je to moguće kvalitetno i bez brige...
Za kalorije sam pitao nevezano za more...
:)
Nisam ih ikada ni računao, pa sam razmišljao jednom da se preispitam povodom toga...
:)
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #1912 poslato: Jun 13, 2015, 06:18:52 posle podne »


"Pre sam je jeo par puta mesečno,a sad se trudim da je jedem,bar jednom nedeljno" Zar to nije isto ?  ;D

Razmišljao sam malo o ovoj rečenici,možda je malo glupa ali pojasniću.  :D
Pre sam jeo par puta mesečno što znači 2-3 puta,mada dešavalo se nekad ni toliko...
Ovako sad,imam siguran obrok bar jednom nedeljno što je sigurno više nego ovo gore navedeno...  :)
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #1911 poslato: Jun 13, 2015, 05:15:18 posle podne »

Ja sam uvek bio za "ili jesi ili nisi"  "ili radi kako treba ili nemoj u opšte"

Dakle, batali kupovne riblje štapiće i pljeskavice, akcenat stavi na svežu ribu a konzervirane svedi na minimum.

Pirinčane galete jedi obične a ne te čoko zajebancije. Ako već hoćeš da jedeš junk onda ga jedi ko čovek  ;)

Edit

"Pre sam je jeo par puta mesečno,a sad se trudim da je jedem,bar jednom nedeljno" Zar to nije isto ?  ;D
Slazem se, ako ti se jede slatko, jedi milku jer nema razlike izmedju coko galeta i milke.
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
boky95
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 807


« Odgovor #1910 poslato: Jun 13, 2015, 04:55:51 posle podne »

Ja sam uvek bio za "ili jesi ili nisi"  "ili radi kako treba ili nemoj u opšte"

Dakle, batali kupovne riblje štapiće i pljeskavice, akcenat stavi na svežu ribu a konzervirane svedi na minimum.

Pirinčane galete jedi obične a ne te čoko zajebancije. Ako već hoćeš da jedeš junk onda ga jedi ko čovek  ;)

Edit

"Pre sam je jeo par puta mesečno,a sad se trudim da je jedem,bar jednom nedeljno" Zar to nije isto ?  ;D
« Poslednja izmena: Jun 13, 2015, 04:57:37 posle podne od strane boky95 » Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #1909 poslato: Jun 13, 2015, 04:38:17 posle podne »

Pozdrav!
Nisam hteo da otvaram novu temu samo zbog jednog pitanja. Naime, uveo sam ribu više u meni. Pre sam je jeo par puta mesečno,a sad se trudim da je jedem,bar jednom nedeljno.
Sada moje pitanje je šta mislite o ribljim filetima? Konkertno,ribljim pljeskavicama,ribljim štapićima...itd
Čuo sam da u njima nema ni R od ribe,ali ajde da čujem stručnije mišljenje.
http://www.frikom.rs/datastore/imagestore/original/1363155877Panirani_riblji_AAtapiOi.jpg

Šta mislite o čokoladnim pirinčanim galetama? Rocky rice choco? (sa ukusom breskve,čokolade i jagode)
Da li su one okej? Kad mi se jede nešto slatko pojedem 2-3 te čokoladice i okej sam. Računam da,ako su pirinčane galete zdrave,verovatno im ni malo čokolade ne bi naškodilo...  ;D
http://m5.paperblog.com/i/39/395671/rocky-rice-milk-chocolate-crispy-rice-bar-ald-L-933ku_.jpeg
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Na mreži Na mreži

Poruke: 16754


« Odgovor #1908 poslato: Jun 13, 2015, 12:31:52 posle podne »

Hvala Slaviša, ovo će biti od koristi :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1907 poslato: Jun 13, 2015, 12:21:03 pre podne »

Da da i ja sam tako shvatio. Neki mladi iz prodavnice koji se prodaje na merenje, a na toj velikoj kutiji na nalepnici bas pise tako kako sam napisao.

Iskreno nikada nisam bio veliki ljubitelj tih sireva na merenje...nemam poverenja u naše trgovce, a i u sastav istih...ela, meggle, prezident, a nekada i balans sir...moj izbor...
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #1906 poslato: Jun 13, 2015, 12:09:43 pre podne »

Da da i ja sam tako shvatio. Neki mladi iz prodavnice koji se prodaje na merenje, a na toj velikoj kutiji na nalepnici bas pise tako kako sam napisao.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1905 poslato: Jun 12, 2015, 10:32:44 posle podne »

@E moja bata Srle, zašto može jednostavno, kada može komplikovano...

Odmor je, opusti se...ne znam nikoga ko ide na odmor da bi se idalje opsesivno opterećivao kalorijama i sl., odmori i telo i mozak...jedi koliko je to moguće kvalitetno i bez brige...

@ Dušane, ne moraš samo da se orijetišeš mericom proteina... Evo malo korisnih saveta za brzu orijetnciju po pitanju gramaže namirnica...

Količinska mera namirnica

Merica po količini

1 supena kašika-supena

kristal sećera =15 g
griza =12 g
brašna = 10 g
pirinča = 16 g
skroba = 10 g
šećera u prahu = 10 g
kafe mlevene = 6 g
kakao = 6 g
mleko u prahu = 8 g
praška za pecivo = 10 g
soli = 15 g
želatina u prahu = 10 g
čaja = 6 g
meda = 20 g
vode, ulja, mleka = 15  ml


1 kafena kašika-kafena

kristal šećera = 5 g
griza = 3 g
brašna = 3 g
pirinča = 5 g
skroba = 2 g
šećera u prahu = 3 g
kafe mlevene = 3 g
kakao = 2 g
mleka u prahu = 2 g
praška za pecivo = 3 g
soli = 5 g
želatina u prahu = 3 g
čaja = 2 g
meda = 6 g
ulje = 8 ml
vode, mleka, pavlake = 5 g

Merica  po namirnicama

Kristal sećer

Ravna kašika = 12 g
Puna kašika = 25 g
Ravna kašičica = 4 g
Puna kašičica = 8 g
Prah šećer
Ravna kašika = 15 g
Puna kašika = 20 g
Ravna kašičica = 3 g
Puna kašičica = 7 g

Brašno

Ravna kašika = 10 g
Puna kašika = 22 g
Ravna kašičica = 3 g
Puna kašičica = 7 g

Pirinač

Ravna kašika = 15 g
Puna kašika = 30 g
Ravna kašičica = 3 g
Puna kašičica = 5 g

Mleko ili voda

Kašika = 15 ml
Vinska čaša = 100 ml

Začini

Kašičica praška za pecivo = 3 g
Kašičica mlevene kafe = 6 g
Kašičica soli = 5 g
Kašičica gustina = 2 g
Kašičica mleka u prahu = 5 g
Kašičica zelatina u prahu = 3 g
Kocka šećera = 5 g

Merenje uz pomoć šolje
1 šolja =

130 g brašna,
170 g griza,
200 g pirinča,
200 g pasulja;
250 ml mleko

1 šoljica =

35 g brašna,
50 g griza,
55 g pirinača,
70 g maka,
35 g prezli;
50 ml mleka;

Merenje uz pomoć šake-ruka

Vrh palca = 1 supena kašika (15 g).
Primer: 1 porcija preliva za salatu ili tomato kečapa

Ceo palac = 30 g.
Primer: 1 porcija sira ili putera od kikirikija

Dlan = 90 g.
Primer: 1 porcija kuvanog mesa (bez kostiju)

Pesnica = 1/2 šolje (120 ml).
Primer: 1 porcija sladoleda ili 1/2 porcije jogurta

Puna šaka = 1 šolja (240 ml).
Primer: 1 porcija povrća ili 2 porcije testenine

@Semi-pro

O kom se siru radi?

"20%mm u suvoj materiji. A sadrzi 60% vode."

Ako gledaš na 100 gr...dakle, 60 grama je voda...40 gr je suva materija, 20% od 40 gr je 8 gr masti? Ili možda grešim?

Ipak mi tehologija proizvodnje sira nije jača strana?

« Poslednja izmena: Jun 13, 2015, 12:17:30 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stranice: 1 ... 153 154 [155] 156 157 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.091 sekundi sa 16 upita.