TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 395308 Teme od strane 25007 Članovi Poslednji član: mileddd

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 04, 2024, 01:52:25 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 103 104 [105] 106 107 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 711556 puta)
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 263

« Odgovor #2669 poslato: Oktobar 08, 2015, 12:09:40 posle podne »

Slavisa kad kupujemo tunjevinu najbolje onu u salamuri uzeti ? jer ove druge su pune ulja a vidim sta si pisao o ulju.
i jos nesto jel se moze napraviti tabela neka za meso koje se brze vari u stomaku a koje sporije?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #2668 poslato: Oktobar 01, 2015, 05:59:04 pre podne »

Srki cemu toliko opterecivanje?
Ti samo jedi!
Ali stvarno...
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2208


« Odgovor #2667 poslato: Septembar 30, 2015, 10:02:26 posle podne »

Pa, moram priznati da cemo izgleda kolektivno preci na tortilje  ;)
nije što ih ja proizvodim, al što ih i jedem skoro svaki dan  :D :D

Ma kako zvucao kao pobornik teorija zavere, licno nemam poverenja u nase trgovce i pekare, koji u svemu vide brzu i laku zaradu...mnogo je manipulacija naivnima, vestih "formulacija"( citaj navlakusa)...bilo bi mi drago da se neke od svih tih zakonskih regulativa doslovno i postuju...a da ne govorimo o aditivima i sl.

Ako imamo proizvodjaca, u ovom slucaju tortilja, koji odgovorno prilazi kupcima, kao i obavezujucim zakonskim normama...racunaj na podrsku, "reklamu"...  ;)

Bilo bi lepo da uvek vazi ono - "dura lex sed lex" , kao opsteobavezujuce...
ima tu svega slažem se, ali ima i poštenog naroda što poštuje pravilnike i ne zaraĂ°uje na obmani ;) hvala ;)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2666 poslato: Septembar 30, 2015, 02:34:25 posle podne »

Srki cemu toliko opterecivanje?
Ti samo jedi!

Nije opterećivanje, nego ne želim...
Bio sam opterećen šta jedem u periodu kada sam želeo da oslabim.
:)
Pa, kada sam izdržao 5-6 meseci na takvoj ishrani, zašto ne bi' nastavio...
Ako ne računamo prejedanje sa OK hranom, svinjetinu i alkohol (1-2-3 puta mesečno), nakon godinu ipo dana, džank mi je bio: oko 100g grisina (ne odjednom), 4-5 žu-žu pogačice, okrajak belog hleba, 2-3 puta pola kese kokica iz mikrotalasne i 3 puta skoro ceo Kvatro od 900g (možda sam nešto sitno zaboravio...).
:D
...i ovo mi je manje opterećivanje, jer kada ne znam šta da jedem tu su uvek belo meso i pirinač...
;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2665 poslato: Septembar 30, 2015, 02:26:09 posle podne »

Pa, moram priznati da cemo izgleda kolektivno preci na tortilje  ;)
nije što ih ja proizvodim, al što ih i jedem skoro svaki dan  :D :D

Ma kako zvucao kao pobornik teorija zavere, licno nemam poverenja u nase trgovce i pekare, koji u svemu vide brzu i laku zaradu...mnogo je manipulacija naivnima, vestih "formulacija"( citaj navlakusa)...bilo bi mi drago da se neke od svih tih zakonskih regulativa doslovno i postuju...a da ne govorimo o aditivima i sl.

Ako imamo proizvodjaca, u ovom slucaju tortilja, koji odgovorno prilazi kupcima, kao i obavezujucim zakonskim normama...racunaj na podrsku, "reklamu"...  ;)

Bilo bi lepo da uvek vazi ono - "dura lex sed lex" , kao opsteobavezujuce...
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1820


« Odgovor #2664 poslato: Septembar 30, 2015, 02:08:55 posle podne »

Srki cemu toliko opterecivanje?
Ti samo jedi!
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2663 poslato: Septembar 30, 2015, 02:02:27 posle podne »

Ubedio si me da ih kupim...
:D
Kome verovati, kada ne pamtim da sam uzeo nešto integralno, a da nije pisalo T-500...
Toliko ne verujem proizvodjačima da i sastav pirinča čitam...
;D
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2208


« Odgovor #2662 poslato: Septembar 30, 2015, 01:54:23 posle podne »

Pa, moram priznati da cemo izgleda kolektivno preci na tortilje  ;)
nije što ih ja proizvodim, al što ih i jedem skoro svaki dan  :D :D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2661 poslato: Septembar 30, 2015, 01:45:26 posle podne »

Pa, moram priznati da cemo izgleda kolektivno preci na tortilje  ;)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2208


« Odgovor #2660 poslato: Septembar 30, 2015, 01:40:38 posle podne »

Mislim da je u pitanju bila FIT Tortilla Mexicana.
Pomislio sam da je ostatak kukuruzno brašno, ali nije spomenuto u sastavu.
Jedino od brašna je spomenuto: "integralno pšenično brašno*60%".

* onaj znak za približno koji nemam na tastaturi...
:D
Za "integralne" hlebove znam; tu bar napišu T-500...
:)

zabuna je u tih 60%. Da otklonim nedoumice-- tih 60% odnosi se na učešće brašna kao sirovine u ukupnom bilansu sirovina koje se nalaze u torilji. Dakle onih preostalih 40% nije belo brašno, već uglavnom voda, glicerin, začini itd. zapravo sve ono što se nalazi u toj jednoj tortilji. Još jednom: brašno je 100% integralno koje se koristi u zamesu, ne ide druga vrsta brašna... 
Sačuvana
Arbeit macht frei.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2659 poslato: Septembar 30, 2015, 07:59:13 pre podne »

Mislim da je u pitanju bila FIT Tortilla Mexicana.
Pomislio sam da je ostatak kukuruzno brašno, ali nije spomenuto u sastavu.
Jedino od brašna je spomenuto: "integralno pšenično brašno*60%".

* onaj znak za približno koji nemam na tastaturi...
:D
Za "integralne" hlebove znam; tu bar napišu T-500...
:)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2208


« Odgovor #2658 poslato: Septembar 30, 2015, 07:47:49 pre podne »

E, ako na nekom proizvodu piše: integralno pšenično brašno oko 60%; da li to znači da je ostalih 40% klasično T-500?

Obično je tako...kao što stalno ponavljamo naši dovitljivi trgovci se služe raznim makretinškim trikovima ne bi li svoje proizvode predstavili kao integralne...tj. da bi taj "proizvod" dobio zvučnu etikeciju - ah, integralno...u većini slučajeva se radi o mešavini "belog" i integralnog brašna...samo je udeo "integralnog" različit...  :-\

Samo polako...

Trgovci i proizvoĂ°ači MORAJU da rade u skladu i okviru dva pravilnika Zakona:
1. Pravilniko o deklarisanju, označavanju i reklamiranju hrane
(“Sl. glasnik RS”, br. 85/2013 i 101/2013), 

2. Pravilnika o tehničkim normativima za pekare
(“Sl. list SRJ”, br. 13/92), ukoliko je u pitanju prehrambeni proizvod u kome je osnovna sirovina brašno.

Veoma važan pravilnik ZA INTEGRALNO ili MEŠANO il sve ostalo je:
Pravilnik o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda, testenina i brzo smrznutih testa
(“Sl. list SRJ”, br. 52/95 i “Sl. list SCG”, br. 56/2003 – dr. pravilnik, 4/2004 – dr. pravilnik i “Sl. glasnik RS”, br. 43/2013)

Da bi neki proizvod imao etiketu INTEGRALNI na svojoj ambalaži ili u okviru naziva brenda MORA PO ZAKONU IMATI 100% SADRŽAJ INTEGRALNOG BRAŠNA. Ostali proizvodi u polu-integralni (narodski rečeno) ili MEŠANI (formalno rečeno), i oni moraju imati najmanje 60% integralne ili specijalne vrste brašna da bi se tako zvali. To najčešće viĂ°amo u mešanim verzijama kukuruznog hleba gde na deklaraciji piše ''MEŠANO KUKURUZNI'' i sl.

Ista stvar je sa tortiljom. Ako pričamo o Tortilla Mexicana proizvodima, U ''FIT'' tortilji imaš 100% integralno pšenično brašno, dok u ''CAMPO DE MAIZ'' mešano-kukuruznoj tortilji imaš 60% kukuruznog brašna, dok je ostalo belo brašno t-500. Zašto 60%? Zato što kukuruzno brašno ima slab stepen rastegljivosti, i dodaje se pšenično sa glutenom da pojača upotrebljivost proizvoda. Da je 100% od kukuruznog brašna, kukuruzna tortilja bi se lomila, i ne bi više bila tortilja već tortilja čips  ;)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2657 poslato: Septembar 29, 2015, 12:07:09 posle podne »

Pa, mogli su majmuni da napišu da ima i T-500...
:D
Mislim, ne kontam zbog čega nisu napisali, ako već piše "sastav:"...
Inače radi se o tortilji; nikako ne mogu da nadjem neku OK; ova je najbiža OK tortilji...
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2656 poslato: Septembar 28, 2015, 10:43:50 posle podne »

E, ako na nekom proizvodu piše: integralno pšenično brašno oko 60%; da li to znači da je ostalih 40% klasično T-500?

Obično je tako...kao što stalno ponavljamo naši dovitljivi trgovci se služe raznim makretinškim trikovima ne bi li svoje proizvode predstavili kao integralne...tj. da bi taj "proizvod" dobio zvučnu etikeciju - ah, integralno...u većini slučajeva se radi o mešavini "belog" i integralnog brašna...samo je udeo "integralnog" različit...  :-\
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2655 poslato: Septembar 28, 2015, 10:39:27 posle podne »

šipak(nar) povećava testosteron za par procenata,to sam citao negdje..jel istina to ili bezveze nesto
šipak i nar nije isto

Krajnje simbolično...

Imaš tu mnogo bitnijih namirnica koje mogu pozitivno uticati na sekreciju testosterona, kao i aktivnost nekih mehanizama koji povećavaju "količnu" slobodnog testosterona, smanjuju nivo estrogena i aktivnost enzima aromataze...detaljno o tome...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/testosteron-i-ishrana.html
Sačuvana
Stranice: 1 ... 103 104 [105] 106 107 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 14 upita.