Pansport Forum

Ishrana => Zdrava ishrana => Super hrana => Temu započeo: Vlajko April 08, 2010, 10:09:52 posle podne

Naslov: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 08, 2010, 10:09:52 posle podne
Ja sam student, i okolnost me je naterala da uzmem stvar u svoje ruke i da pocnem da kuvam samom sebi... Jer, logicno je da dugacije napretka nema. Probajte da izdvojite malo vremena i napisite neki svoj specijalitet, drugaciji nacin pravljenja neke hrane ili bilo sta sto bi bilo povezano za temu... Mnogi koji su kuvari samom sebi ce biti zahvalni jer dosadi stalno isti nacin spremanja hrane, bas kao sto je i meni dosadio..
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: lanami April 09, 2010, 08:12:29 pre podne
odlicna tema!
 samo ne znam koliko su "zdrava" :D mislim na pohovano i slicno :)
pa bi i meni dobro dosli neki predlozi, da se malo raznovrsnije hranim...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 09, 2010, 10:21:13 pre podne
Evo jednog predloga koji je, priznaces, brz i jednostavan a i ukusan... mmm
Skuvas 150g makarona, u necemu izmutis 4-5 belanceta i jedno zumance. U istu serpu (praznu) sipas jako malo ulja, vratis makarone posto su se iscedili, malo ih promesas da se ponovo ugreju i dodas jaja. Mesas dobro dok se ne uhvate sva jaja i mozes da njupas. Ja od gore narendam trapist ili dodam malo Ella sira, i naravno kecap.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 09, 2010, 05:36:39 posle podne
Zaboravio sam da dodam da ova jedna porcija sadrzi u sebi 30g proteina, 110g UH i 8g masti. Ne racunajuci sir i kecap... Pa, probajte... Saljite...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: nickey April 09, 2010, 08:30:03 posle podne
Makarone i nisu najbolji izvor UH, bolje int testo i jedno 10 belanaca onda je ok.

Inace poceo sam da kuvam supu od povrca, sta god mi padne pod ruku od povca iseckam na kockice i skuvam sa belim mesom, malo vegete i persunovog lista i njam njam. To 2-3 puta mesecno skuvam.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 09, 2010, 09:51:16 posle podne
Sta sve stavis od povrca, i koliko se u proseku sve to kuva? Jel meso poboljsa ukus jelu ili povrce poboljsa ukus mesu? :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: lanami April 10, 2010, 12:34:47 posle podne
nickey, to onda bude kao povrcna corba fazon?
ili posebno zakuvas komadice mesa sa tim skuvanim povrcem pa bude klasicna vojvodjanska supa? ;)

Kad smo bev kod pileceg mesa i supe, ja skuvam piletinu, (1-2 batka sa karabatkom, ne mogu citavo pile da pojedem, licno) sa vezom za supu (persun+sargarepa) i to se satima kuva, na umerenoj temp. da ne vri tacnije.
Kada je meso i povrce skuvano, onda izvadim piletinu iz te vode, da ne pusta masnocu dalje, a kasnije par dna ajedem supu, tako sto u drugu "sherpu" odvojim malo te vode tj fonda, i 2-3 sargarepe i tek u to dodajem, kad provri, rezance i vegetu i dr. zacine.
A meso belo onda jedem uz kuvani krompir i neki sos (paradajz, ren, mirodjija). Tzv rinsflajsh je to, mnjam!

@Vlajko, znam to, hvala na podsecanju, nisam dugo pravila :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: nickey April 10, 2010, 03:10:36 posle podne
Da tako nesto  ;D
Sargarepa, persun, kropir, grasak, boranija... + sitnija glavica luka, koji ne treba seckati i kada se sve skuva izbacim luk, dodam koliko imam belog i kuvam 1-1.5h jer je meso zaledjeno, na kraju dodam malo vegete i persunovog lista, i taman mi meso dobije malo ukus i imam osvezavajucu corbu.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: lanami April 10, 2010, 03:35:09 posle podne
E pa da, chorbica je to :)
fino, ultra!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 10, 2010, 04:28:15 posle podne
Zanimljivo.. Stavicu je pre spavanja pa kad se probudim bice gotovo... ;) salim se.. :D
Pretpostavljam da moze da se stavi ono smrznuto povrce (recimo Frikom)...?..?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: nickey April 10, 2010, 06:17:48 posle podne
da
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 11, 2010, 06:05:42 posle podne
Volim recimo da smutim ljuti kecap, cili sos i malo maslinovog ulja, pa sa tim da mazem pilecu ili telecu pljeskavicu.. Znaci kako je okrecem i prevrcem tako je premazujem... Meni ukus bude extra.. i uz to obicno jedem braon pirinac posut izrendanim trapist sirom ili ella sirom... Ja volim taj smek sira pa ga trpam gde god je to moguce i izvodljivo...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Takahiro April 20, 2010, 01:07:57 posle podne
evo i od mene jos jedan jedan recept, moj danasnji rucak.. doduse keva je spremala al uz moj nadzor! :D

1. telece snicle
2. spanac, malo barenog krompira, mas. ulje, beli luk.
3. salata od kinoe, avokada, belog mesa, mladog luka, paradajza, krastavca, jogurta... brutalna stvar mogu vam reci..
uzivao sam u rucku! :)

(http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/ruc.jpg)

bon appetit ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: filip85 April 20, 2010, 01:19:04 posle podne
svaka vama čast kad imate živaca da se toliko bakćete oko pripremanja hrane... ;)

ja isečem piletinu na kockice, ubacim u vodu da se kuva, u drugoj šerpi skuvam pirinač i hasam... ko će sad da dekoriše sve to... :D
čak i kupus me mrzi da narendam, sipam sirće i začinim, nego samo odsečem komad i grizem ko jabuku... :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović April 20, 2010, 02:30:35 posle podne
Svaka cast sve pohvale... 5-ica cista ;)

samo ja nikada krompir ne mesam sa mesom jer je on bas ubica kada se mesa sa bilo kakvim mesom pa i ribom. jako tesko se vari
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Takahiro April 20, 2010, 03:19:37 posle podne
ovde krompira ima tek tek.. dovoljno malo da se ne oseti :)
ovo veliko belo je od listova spanaca a krompira ima tek u tragovima.. :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO April 20, 2010, 04:55:58 posle podne
super :)   uz malo volje i kreativnosti - eto šta može da ispadne... 
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 22, 2010, 08:08:12 posle podne
Ovsene kuvane u mleku bez secera.. Po njima sipati malo nesquick-a cisto da dobije boju i coko ukus, malo kandiranog voca tipa ananas, kajsija.... po zelji i svezeg voca kao npr banana , dosta kikirikija, lesnika ili badema (ili od svega po malo :)) i eto finog i ukusnog obroka...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: filip85 April 22, 2010, 08:22:56 posle podne
Ovsene kuvane u mleku bez secera.. Po njima sipati malo nesquick-a cisto da dobije boju i coko ukus, malo kandiranog voca tipa ananas, kajsija.... po zelji i svezeg voca kao npr banana , dosta kikirikija, lesnika ili badema (ili od svega po malo :)) i eto finog i ukusnog obroka...


To je stvarno previše šećera, a nigde proteina.
Nema veze što ga ti ne dodaješ, u mleku, neskviku i tom voću ima i previše šećera.... Umesto svega toga dodaj whey, ili još bolje - neki blend... ovo što si napisao je tipičan junk obrok, umesto toga možeš opušteno i plazmu da uzmeš, isti efekat...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 22, 2010, 10:33:27 posle podne
Ovsene kuvane u mleku bez secera.. Po njima sipati malo nesquick-a cisto da dobije boju i coko ukus, malo kandiranog voca tipa ananas, kajsija.... po zelji i svezeg voca kao npr banana , dosta kikirikija, lesnika ili badema (ili od svega po malo :)) i eto finog i ukusnog obroka...
onda ga pojedes odmah posle treninga :D :D

Probao sam da sameljem ovsene sa mlekom i dodao ellite od sumskog voca i jako je dobro :) al za to ima druga tema :D

To je stvarno previše šećera, a nigde proteina.
Nema veze što ga ti ne dodaješ, u mleku, neskviku i tom voću ima i previše šećera.... Umesto svega toga dodaj whey, ili još bolje - neki blend... ovo što si napisao je tipičan junk obrok, umesto toga možeš opušteno i plazmu da uzmeš, isti efekat...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović April 24, 2010, 08:59:07 pre podne
Naravno da se ne moze porediti sa plazmom, ali treba obratiti paznju jer nije bas idealna varijanta :)
Dovoljna je kasikica meda, i napravljeno sa vodom, ne mora mleko uopste. razlika gotovo ne postoji kod ovsenih... cimet i to je to...
takodje izmrvljeno kostunjavo voce je super. ja cesto i njega stavljam. dobije se krkav ukus a i prelepo je :)
Filipe, pa nisu mu ni potrebni proteini kada jede ovsene... naravno ako stavi whey, nista zgoreg
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: filip85 April 24, 2010, 12:42:19 posle podne
Filipe, pa nisu mu ni potrebni proteini kada jede ovsene... naravno ako stavi whey, nista zgoreg



Kakve veze sa proteinima ima to što jede ovsene? Potrebni su mu proteini u svakom obroku.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 25, 2010, 06:44:36 posle podne
Pa u kikirikiju, bademima i lesnicima ima dosta proteina i dobrih masti... naravno jos ako se doda whey...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: filip85 April 25, 2010, 06:49:44 posle podne
Proteini biljnog porekla se ne računaju u dnevni unos proteina.
Te proteine iz badema, kikirikija i lešnika možeš da zaboraviš, na koštunjavo voće gledaj samo kao na izvor dobrih masti.
Na ovsene gledaj kao na izvor hidrata, a u obroku ti trebaju proteini.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko April 25, 2010, 07:30:11 posle podne
Ne vidim razlog sto ih nebi racunao, zajedno sa mastima...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: nickey April 25, 2010, 07:39:44 posle podne
Ne vidim razlog sto ih nebi racunao, zajedno sa mastima...
zato sto ne "rade".
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Johnny Bravo April 29, 2010, 05:23:18 pre podne
 8) 8) 8)

evo i od mene jos jedan jedan recept, moj danasnji rucak.. doduse keva je spremala al uz moj nadzor! :D

1. telece snicle
2. spanac, malo barenog krompira, mas. ulje, beli luk.
3. salata od kinoe, avokada, belog mesa, mladog luka, paradajza, krastavca, jogurta... brutalna stvar mogu vam reci..
uzivao sam u rucku! :)

(http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/ruc.jpg)

bon appetit ;)

recepti su ti kao i uvek vrhunski  :)
Ovsene kuvane u mleku bez secera.. Po njima sipati malo nesquick-a cisto da dobije boju i coko ukus, malo kandiranog voca tipa ananas, kajsija.... po zelji i svezeg voca kao npr banana , dosta kikirikija, lesnika ili badema (ili od svega po malo :)) i eto finog i ukusnog obroka...

ali je zati nes kvik sa secerom  ;)
umesto njega dodati protein od cokolade  :)
a od voca ne bi bananu,vec neko sa nizim gi i gl,kao sto je jabuka ili
kada krene sezona jagoda  :)


Pa u kikirikiju, bademima i lesnicima ima dosta proteina i dobrih masti... naravno jos ako se doda whey...

biljni proteini nisu kompletni proteini i ne racunajuse u dnevnome unosu  :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Maj 08, 2010, 10:40:38 pre podne
Ovsene kuvane u mleku bez secera.. Po njima sipati malo nesquick-a cisto da dobije boju i coko ukus, malo kandiranog voca tipa ananas, kajsija.... po zelji i svezeg voca kao npr banana , dosta kikirikija, lesnika ili badema (ili od svega po malo :)) i eto finog i ukusnog obroka...

Ovo je super obrok za nekoga ko je na masi...  ali pravi energetski obrok... proteina ovde ima minimum kao što ste već zaključili.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko Maj 09, 2010, 08:53:29 posle podne
To ja pricam sve vreme, al niko mene ne razume :D :D :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Maj 18, 2010, 06:14:34 posle podne
eksperimentiši i dalje sa receptima :)  ali probaj nešto i sa proteinima, jer od previše UH ćeš se kad tad zamastiti ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Takahiro Maj 25, 2010, 01:11:41 posle podne
evo jos jedan moj rucak.. ovaj je sa karfiolom..
mozda ce nekom koristiti ili bar dati ideju.. :)

znaci u rerni se zapece karfiol sa vise vrsta sira npr ella, mladi.. kome ne smeta moze i mozzarella ili tako nesto, umesto maslaca ili ulja ja sam rekao kevi da stavi avokado.. meni je on kao maslac, malo zacina - persun, bosiljak i moj omiljeni paradajz - pelat.
sa druge strane neko kuvano ili peceno meso.. ja sam ovaj put junetinu..
i blagodarim
;)

(http://i220.photobucket.com/albums/dd136/djoledjole/karfiol.jpg)

eee da hleb mi  je keva stavila al ga nisam jeo jer mi nisu trebali hidrati tad.. blabla.. :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Maj 27, 2010, 11:52:50 pre podne
e stvarno me oduševljavaš tim tvojim receptima! i tim aranžiranjem hrane... što dokazano pozitivno utiče na motivaciju i bolje raspoloženje :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: deskecar Maj 30, 2010, 10:29:22 posle podne
evo i mog recepta.zove se sladak kupus u dijet varijanti.sastojci:
1.250gr govedine
2.kupus
3.paprika aleva slatka i ljuta tucana.
4.biber.
5.glavaca luka ljubicastog
6.maslinovo ulje
7.bosiljak
8.sirce jabukovo

u lonce se stavi iseckan lukac i polije vodom i dinsta se ,zatim se doda iseckano meso,kadAa se sve to dobro obradi termicki izrendamo kupus i ubacimo u lonce,pobiberimo ,dodamo slatku papriku i ljutu po ukusu ja volim jako ljuto.
na kraju kada skinemo sa vatre dodamo malo maslinovog ulja i malo bosuljka i kafenu kasiku sirceta od j.

salata su rotkvice sveze ili ko sta voli i ima...

sta kazete?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Maj 31, 2010, 08:36:12 pre podne
Sve je na mestu :)  kuvani kupus je odličan na dijeti... možeš ga se najesti tako ukusnog i gomila vlakana će te sigurno vrlo zasititi :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Maj 31, 2010, 10:13:46 pre podne
Cesto slikam svoju hranu, stoji mi aparat na stolu pa ne mrzi :) jer kada napravim lepo zelim da sacuvam to, pa kada budem imao malo vise vremena izabracu pa slika i valjda cu se setiti sastojaka, mada uglavnom je sve jednostavno, ali ukusno :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Jun 02, 2010, 05:05:17 posle podne
U poslednje vreme sam počela da klopam aktivno supice od povrća... smiksam svo moguće povrće, najpre iseckam pa potom u blender... i eventualno jedno jaje ili krompir zbog gustine, skuvam.. bude preukusno i ujednačeno :)

eto dobar način za one koji nisu fanovi povrća :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: TribalKing Jun 06, 2010, 04:50:07 posle podne
Ja kada mi dodje jedan dan da jedem i zumanca :) uzmem izmutim 5-6 jaja, dodam ellu unutra (jedno 200-300g), i 1 mladi luk iseckam u sve to...
Onda sa 2 kapi ulja na vreo tiganj ispecem omlet. I imate visokoproteinski obrok (obicno to bude dorucak u mom slucaju)  :) ukus sa ellom fantastican!  ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Jun 06, 2010, 07:24:36 posle podne
sviĂ°a mi se što ubaciš jedan mladi luk - to su vlakna, jel da? ;)
šalu na stranu proteinska bomba nema šta..
samo možda je 6 žumanaca na dan ipak previše... 3 je sasvim dovoljno
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Jun 07, 2010, 12:14:26 posle podne
obožavam omlet isto od belanaca (malo manje žumanaca) + jedna kašika brašna (može i ovseno) + španat + malo sitno naseckane pečenice + masline za dekoraciju :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: TribalKing Jun 07, 2010, 02:28:20 posle podne
1 mladi luk zbog ukusa  :)
Inace mozda jednom nedeljno jedem bas sa 6 zumanaca, kad bi jeo svaki dan umro bi od holesterola  :D

Dobro je i kad se ubace paprike sveze, i tako neko povrce u omlet... nego sto onda treba vise ulja da se to malo proprzi.
A ovako je bas proteinska bomba :)

Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Jun 07, 2010, 02:33:06 posle podne
obožavam omlet isto od belanaca (malo manje žumanaca) + jedna kašika brašna (može i ovseno) + španat + malo sitno naseckane pečenice + masline za dekoraciju :)

Fenomenalno. Ja obozavam jaja (recimo 3 cela 3 belanca) sa najifinijom domacom pecenicom :) i na kraju nesto zeleno odgore, neki zacin :)

A sto se tice povrcnih supa, pa to je simbol leta :) Obozavam ih. Tako osvezavaju... a i tecnost je u pitanju, savrseno za leto. tako ukusne mogu biti i uz samo par povrcki dodatih u vodu.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: TribalKing Jun 07, 2010, 09:12:06 posle podne
Evo sada pojedeno za veceru... Skuvano belo meso 200g na kockice iseckano, 1-2 krastavca, crni luk, i iseckana belanca.... moze da se doda kecap, ili tako nesto ako nekome smeta ukus... ali i ovako je extra  :)
Opet proteinska bomba + vlakna
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Srdjan Marjanovic Jun 08, 2010, 12:04:13 pre podne
obozavam 10 jaja za doruchak dekoracija mi nije bitna  ;D
neki dan sam pokusao da pechem ribu i sve mi izgorelo i na kraju bacio >:(
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Jun 10, 2010, 06:19:41 posle podne
Evo sada pojedeno za veceru... Skuvano belo meso 200g na kockice iseckano, 1-2 krastavca, crni luk, i iseckana belanca.... moze da se doda kecap, ili tako nesto ako nekome smeta ukus... ali i ovako je extra  :)
Opet proteinska bomba + vlakna

ja bih tu dodala pečurke :)  sitno iseckane pečurke i piletina... na kockice... sa karijem :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Jun 10, 2010, 08:54:56 posle podne
a ja svež paradajz!
iskoristite priliku dok ga ima - ovo povrće je sjajno!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Jun 10, 2010, 09:02:03 posle podne
svaka vama čast kad imate živaca da se toliko bakćete oko pripremanja hrane... ;)

ja isečem piletinu na kockice, ubacim u vodu da se kuva, u drugoj šerpi skuvam pirinač i hasam... ko će sad da dekoriše sve to... :D
čak i kupus me mrzi da narendam, sipam sirće i začinim, nego samo odsečem komad i grizem ko jabuku... :)

That is... Sparta!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: TribalKing Jun 10, 2010, 09:34:04 posle podne
e da bilo bi lepo sa pecurkama... bas cu da pokusam  :)  Samo moraju da se peku u rerni bez ulja pa da se seckaju.
imate ljudi bas super ideje :)

a paradajz inace sada jedem skoro u svakom obroku, i neko mi je rekao da u paradajzu ima puno secera i da ne bi trebao uvece da se jede.... jel to istina?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: deskecar Jun 11, 2010, 11:41:47 pre podne
Punjena belanca:

potrebno:
1.beli lukac u prahu ili ceo ko sta ima
2.ella sirac
3.tunjevina sitna
3 jaja 4 ili kolko god hocemo
4.origano

napravimo smesu sira,tunjevne,belog luka i origana.
jaja skuvamo i presecemo na pola(dok stoje uspravno) i izvadimo zumanca i umesto njih dodajemo smesui to je to...
njami:)
:)

Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Jun 11, 2010, 08:33:35 posle podne
e da bilo bi lepo sa pecurkama... bas cu da pokusam  :)  Samo moraju da se peku u rerni bez ulja pa da se seckaju.
imate ljudi bas super ideje :)

a paradajz inace sada jedem skoro u svakom obroku, i neko mi je rekao da u paradajzu ima puno secera i da ne bi trebao uvece da se jede.... jel to istina?

nema puno šećera u paradajzu.. ima u kečapu jer dodaju šećer.. ali čak je i kečap ok ponekad, mada je bolji čisti kuvani paradajz, jer sadrž kuvani paradajz koji ima viša vitamina A od svežeg
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Jun 18, 2010, 02:26:43 posle podne
tunjevina, ella sir, peršun, kašika senfa, masline (ili ono nešto sitno kiselo kao klikerčić čemu uvek zaboravim ime :)  - pašteta od tune...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: lanami Jun 22, 2010, 09:28:51 pre podne
Ja to malko drugacije pravim :)
pastetu ali od sardine (Eva najbolje)

skuvam jaje, izgnjecim ga viljuskom u tanjiru, zajedno sa sardinom i seckanim crnim lukom (mladim jos bolje!!!) i na kraju dodam senf (pikant najbolje).
i to mazem na bio hleb
i zalijem jogurtom nekim gustim :)

sjajno za uzinu leti, posto dobro zasiti a ne kuva se nesto narocito (sem jednog tojaza), pa i ne znam koliko spada ovde u "sam svoj kuvar" temu ali mozda nekom da ideju....
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Jun 22, 2010, 06:49:50 posle podne
Vrlo jednsotavno a kvalitetno i ukusno - meksicka salata :) Tuna, pasulj i kukuruz, i uz recimo dvopek i paradajz, sta cete vise :)

Zatim paradajz corba sa malo integralnom brasna i malo balzamika prokuvana, plus neki zacin zeleni od gore na kraju. To je kompletan obrok uz meksicku salatu.

Sardina moze stvarno sa bilo cim. Meni sardina, tuna ili pecenica iseckana na kockice dodje kao "zacin" uz razne vrste rize i paste...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Jun 22, 2010, 07:10:24 posle podne
I masline sam zaboravio :) Od esencijalne vaznosti!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Jun 23, 2010, 03:37:03 posle podne
Vrlo jednsotavno a kvalitetno i ukusno - meksicka salata :) Tuna, pasulj i kukuruz, i uz recimo dvopek i paradajz, sta cete vise :)

Zatim paradajz corba sa malo integralnom brasna i malo balzamika prokuvana, plus neki zacin zeleni od gore na kraju. To je kompletan obrok uz meksicku salatu.

Sardina moze stvarno sa bilo cim. Meni sardina, tuna ili pecenica iseckana na kockice dodje kao "zacin" uz razne vrste rize i paste...

sviĂ°a mi se što su ti proteini zalin za povrće :) sa nutricionističkog stanovišta pravi način razmišljanja..
želim smao da naglasim da svi vijaju proteine a vlakna uzimaju samo ako se naĂ°e, uzput...
Ako se fokusiramo na povrće veće su šanse da ćemo uneti dovoljno I vlakana i I proteina...
znači salata sa jajima, piletinom/tunjevinom i sirom i eto vam puno proteina i vlakana a da niste ni primetili ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Jun 23, 2010, 09:28:50 posle podne
Nego :) unosim ja uvek za veceru pretezno proteine ali mi ne ni prija niti mogu da pojedem dosta. tipa jedna konzerva tune mi je sasvim O.K. jaja 4 cela i 2 belanca npr sa malo pecenice... i td :)
Zavisi kako kada, ali meni je najbitnije da je raznovrsno jel onda bas uzivam. Volim jako puno stvari koje su kvalitetne, za razliku od kada sam bio mali, tako da sto sarenije to bolje...
Bitno je sam da ne bude suvise monotno tipa samo belo meso i ella sir... ok za one koji se takmice ali inace, ne vidim razlog
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Jun 24, 2010, 09:03:37 posle podne
pa i sad voliš šareno ali da je kvalitetno.. nisi se puno promenio od kad si bio mali ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Jun 28, 2010, 10:04:52 pre podne
Predlažem i punjene tikvice - sa miksom od raznovrsnog začinjenog povrća i sitno seckanog belog mesa (može i pečuraka), prelivene belancima (ili jajima) i zapečene u rerni... izvrsno!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Jun 28, 2010, 09:15:02 posle podne
Mogu se puniti i nadevom kao za špagete - meso i paradajz sos sa dodatkom origana
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Jun 29, 2010, 04:08:21 posle podne
pa i sad voliš šareno ali da je kvalitetno.. nisi se puno promenio od kad si bio mali ;)

Ali kada sam bio mali jednolicna hrana je bila u pitanju :)

Monika odlican predlog, meni nije palo na pamet, bas sam danas jeo pohovane tikvice! Ali ponekad mi mama napravi bas punjene. Izvadi se unutrasnjos i u osecene delove od kore se stavi ta unutrasnjost sa povrcem i belim ili mlevenim mesom i zapece. Iako nisam miljenik mlevenog i sa njim je super ukusno!
Odlicno jelo, zdravo a ekstra ukusno.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Jun 29, 2010, 04:57:37 posle podne
Naravno da može mleveno, nego idemo više na fit varijantu :)   može i samo povrće, bez mesa... sa začinima, kad smo već kod toga. Bude ukusno! I zasiti...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: senkovic Avgust 09, 2010, 01:55:37 posle podne
A ja u zadnje vreme opičio dosta po spanaću, haha ko Popaj. Neznam mnogo mi prija skuvan sa mlekom i belim lukom pa usto neki odrezak,milina.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Avgust 09, 2010, 08:33:48 posle podne
svaka čast, odlična kombinacija!
inače spanać se mora kuvati u mleku da bi se štetna oksalatna kiselina vezala za kalcijum u mleku.. eto, sve ima svoje zašto :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: senkovic Avgust 29, 2010, 07:39:33 pre podne
A neki put dodam i sos od šargarepe, odličan je. :-)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Septembar 03, 2010, 08:55:15 pre podne
Probajte npr. omlet od jaja (žumanca po želji) umućen sa dosta sitno seckanog spanaća... veoma "sita" i dijetalna kombinacija!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: senkovic Oktobar 10, 2010, 11:07:42 pre podne
A danas spremam Sataraš sa govedinom njam, njam.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko Oktobar 12, 2010, 03:23:32 pre podne
Evo za promenu obrok koji se pije :D

recept sam nasao na nekom sajtu, probao ga i iznenadio se ukusom. A i sadrzi dosta kvalitetnih nutritivnih vrednosti..
- 3.5dl  mleka sa malim % masti
- 250g  jogurta sa takodje malim % masti
- 0.5dl  soka od cedjene narandze
- 1 banana
- 1 kasika meda
- 1 kasika psenicnih klica
-- Sve u blender i kraj!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BBBbbb Oktobar 12, 2010, 04:00:12 pre podne
Sve sam secer!

A di su se tu skrili proteini?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Oktobar 12, 2010, 10:10:29 pre podne
Evo za promenu obrok koji se pije :D

recept sam nasao na nekom sajtu, probao ga i iznenadio se ukusom. A i sadrzi dosta kvalitetnih nutritivnih vrednosti..
- 3.5dl  mleka sa malim % masti
- 250g  jogurta sa takodje malim % masti
- 0.5dl  soka od cedjene narandze
- 1 banana
- 1 kasika meda
- 1 kasika psenicnih klica
-- Sve u blender i kraj!

po meni previše mlečnog, ali ok je, jaaako puno kalorija, za gojenje ok ;)  samo nemoj ovo kasno uveče i u toku dana gledaj da uneseš više proteina
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko Oktobar 12, 2010, 05:09:09 posle podne
Ovo je vise kao uzina, izmedju obroka pre treninga i treninga.. pretpostavljam da moze da se ubaci i neki vocni whey pa da se situacija znatno promeni :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Oktobar 12, 2010, 05:10:19 posle podne
Evo za promenu obrok koji se pije :D

recept sam nasao na nekom sajtu, probao ga i iznenadio se ukusom. A i sadrzi dosta kvalitetnih nutritivnih vrednosti..
- 3.5dl  mleka sa malim % masti
- 250g  jogurta sa takodje malim % masti
- 0.5dl  soka od cedjene narandze
- 1 banana
- 1 kasika meda
- 1 kasika psenicnih klica
-- Sve u blender i kraj!

Dodaj i jedan snickers u to i milina. (Može i dva. ;) :P)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Oktobar 12, 2010, 08:32:12 posle podne
ja glasam za 5 snickersa bez toga
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Gosa Oktobar 12, 2010, 09:52:16 posle podne
ja glasam za 5 snickersa bez toga
ahahaha sjajan post....moze umesto snikersa proteinska cokoladica...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vlajko Oktobar 13, 2010, 01:16:26 pre podne
ja glasam za 5 snickersa bez toga
Hahahaha.. pa ti onda preskoci ovaj recept i ruckaj snikerse!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Oktobar 13, 2010, 10:05:18 pre podne
izuzetno teška kombinacija za stomak... toliko mleka i jogurta i još whey i banana...   nešto bih ja tu odvojila... npr whey sa mlekom  a posle sat vremena jedna banana...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Oktobar 13, 2010, 10:13:13 pre podne
Ali kako da popiješ 5 snikersa? Ej bre! Treba to žvakati... ;D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: senkovic Novembar 05, 2010, 08:59:56 pre podne
ja glasam za buraniju sa ćuretinom, meni je super domaća kuhinja :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: bonano Decembar 10, 2010, 02:41:40 posle podne
da li valjaju bonzite da se jedu jer vidim da ih ljudi kod mene u teretani masovno jednu pa rekoh da pitam?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Decembar 10, 2010, 03:54:39 posle podne
plava za masu , zelena za definiciju :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: bonano Decembar 10, 2010, 04:07:44 posle podne
ahahahah brate hvala na pomoci :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Decembar 10, 2010, 05:34:54 posle podne
nista moram malo da se nasalim :D neznam zasto ide ta price za bonzite, nije ona losa al nije nista posebno, ja je ne bi uzimao redovno
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vule~ Decembar 10, 2010, 07:46:58 posle podne
I ove vitanove su dobre  mada jos ne znam koja je za masu, a koja za definiciju xD
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: tarantula Decembar 10, 2010, 07:59:23 posle podne
ma batali bonzite ne znaju oni nista.
za masu samo jedi ono sto treba
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 11, 2010, 12:16:55 pre podne
da li valjaju bonzite da se jedu jer vidim da ih ljudi kod mene u teretani masovno jednu pa rekoh da pitam?

Nece ti biti nista ako ponekad zgresis i pojedes bonzitu ako je bas volis.Ali da ona daje masu ili ne znam ti ja sta su gluposti.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Robert Decembar 11, 2010, 09:18:41 pre podne
plava za masu , zelena za definiciju :D
Ovo je žestoka provala ali, verovao ti ili ne, ja sam to i lično čuo u svlačionici teretane od jednog lika. :D

Ne znam... Nama takva izjava deluje idiotski, ali tamo negde postoje osobe koje zaista to misle o bonžiti...  :-\
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Zoltan Kozma Decembar 11, 2010, 03:51:59 posle podne
Ima tih odvala mnogo ali mislim da ovde ipak nije tema za to pa ajd da se vratimo na temu ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Decembar 11, 2010, 04:16:54 posle podne
Budite sam svoj kuvar: BONŽITA

Sastojci za 8 osoba:
6 kašika meda
200g margarina
250g   kornfleksa
50g suvog grožĂ°a
150g šećera
50g čokolade za kuvanje
100g oraha

Priprema:
Na niskoj temperaturi, uz često mešanje, rastopite margarin i šećer. Za to će Vam trebati nekih 10-ak minuta. (Margarin i šećer rastopite zajedno i na niskoj temperaturi. Nije potrebno da prvo karamelišete šećer.)
U meĂ°uvremenu, sitno iseckajte orahe.
U rastopljeni margarin i šećer dodajte čokoladu, dobro promešajte, pa dodajte med. Vratite smesu na šporet i mešajte kako bi se sastojci dobro sjedinili.
U ovako pripremljenu, neohlaĂ°enu, smesu dodajte suvo grožĂ°e, orahe i kornfleks pa sve još jednom dobro izmešajte.
U podmazani pleh rasporedite smesu i izravnajte je špatulom ili širokim nožem.
(Ne bi bilo loše da, na samom kraju, sabijete testo tako što ćete izlupati površinu kolača donjim delom kašike ili čekićem za meso. Na taj način Vam Bonžita neće biti previše "vazdušasta". )

Ostavite Bonžitu da se ohladi pa je isecite na kockice ili štanglice. Druga varijanta je da testo ni ne stavljate u pleh već da oblikujete kuglice i služite ih u papirnim korpicama. Za koji god oblik se odlučite, Bonžitu bi trebalo da ostavite da odstoji bar 12 sati pre služenja jer će biti mnogo ukusnija kad kornfleks omekša.

:)

(Preuzeto sa http://www.becook.com/sr/recept/bon%C5%BEita.htm)

Prijatno,
vaš Biochemo

p.s. - ako ste na masi, da bi vam bonžita bila plava, dodajte plavu boju za kolače po želji. ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: nickey Decembar 11, 2010, 05:20:03 posle podne
Ha pa ovo je uzas, milion kalorija nizasta.  :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Decembar 11, 2010, 06:09:12 posle podne
Pazi ima tu koječega ok za ljude koji su hardgaineri (teško dobijaju na težini) - nekome bi prijala ova kalorijska bomba. Mada bi i u tom slučaju izbacila ovaj margarin - zaista ne služi ničemu.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 11, 2010, 09:38:40 posle podne
...ili za nakon treninga :)
...ili za nekog ko jako puno trenira. u Januaru i Februaru cu traziti sto kalorcinije stvari poput ovih jer kada se tranira u fullu bukvalno je nemoguce stici uneti dovoljno kalorija, ma koliko god to cudno zvucalo...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ Decembar 12, 2010, 04:43:23 pre podne
Plus kikiriki, badem, sušeno voće, aj što da ne, 4-5 ovakvijeh mešavina dnevno pa i nije onoliki problem nama sa ecto polovinom? Moš strpaš koju meru whey? Verujem da neš da izgubiš mlogo, pretvoriš bonžita u protein snack? I ne treba ti tolko nasilja doktore, prekriješ celofanom i oklagijom valjaš dok se ne stvrdne ko beton. . . A onda mož da je koristiš kao uloške u panciru :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Decembar 12, 2010, 05:54:34 pre podne
...ili za nakon treninga :)
...ili za nekog ko jako puno trenira. u Januaru i Februaru cu traziti sto kalorcinije stvari poput ovih jer kada se tranira u fullu bukvalno je nemoguce stici uneti dovoljno kalorija, ma koliko god to cudno zvucalo...

Ne zvuči čudno, Ima nas kojima kcal nikad dosta. :) A kad treniraš kao zmaj, kao takav moraš i da jedeš. :P

@ Fiki

To i kažem - nama koji smo ekto, ovakve stvari su bleja. (Samo ako dobro organizam toleriše - mislim prevashodno na šećer.) A dodati protein na UH nije ništa novo, samo se treba setiti da bonžitu gledamo kao UH.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Decembar 12, 2010, 04:30:36 posle podne
...ili za nakon treninga :)
...ili za nekog ko jako puno trenira. u Januaru i Februaru cu traziti sto kalorcinije stvari poput ovih jer kada se tranira u fullu bukvalno je nemoguce stici uneti dovoljno kalorija, ma koliko god to cudno zvucalo...

ne zvuči čudno ni malo... biće to izazov uneti dosta kvalitetnih namirnica..
šta ćeš koristiti od suplementacije?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 13, 2010, 01:54:35 posle podne
...ili za nakon treninga :)
...ili za nekog ko jako puno trenira. u Januaru i Februaru cu traziti sto kalorcinije stvari poput ovih jer kada se tranira u fullu bukvalno je nemoguce stici uneti dovoljno kalorija, ma koliko god to cudno zvucalo...

ne zvuči čudno ni malo... biće to izazov uneti dosta kvalitetnih namirnica..
šta ćeš koristiti od suplementacije?

pa kao i uvek, nece to nista posebno biti, uvek ja dosta treniram, takav je sport :) ali ce Jan i Feb biti vrhunac sto se tice obima ali bogme i intezitet ce biti visok...

znaci sa tipa 4 h dnevno ice i do preko 6 h verujem, i u najtezim nedeljama kada ce biti 3, 4 treninga na dan stvarno je fora samo traziti sto vise kcal inace shut down... jer bukvalno nema se kada jesti... uvek ja slicno tako treniram, naravno varira u toku godine, ali tih par dodatnih h jednostavno prelazi granicu na sta je telo uobicajeno naviklo tako da je uvek izazov... mora se uvek unapred razmisljati, nekada telo ni ne pokazuje znake umorenosti a nakuplja se, tako da kada se jednom ostane bez energije, gotovi ste za 2 dana... ko gleda biciklizam vidjao je slucajeve kada biciklista na brdu nekada samo stane. znaci on je utreniran da odvoza 3500 km za 3 nedelje, ali kada se desi tako nesto bukvalno ne mogu pedale da se okrenu, a to je samo zato jer npr na drugom satu u toku etape nije pojeo bar, ili pio ili slicno...

telo je stvarno cudna naprava, ja sam u toku treninga toliko cudnih stvari doziveo da su to stvarno vanzemaljske stvari...

a sto se suplementacije tice npr picu dosta izotonika na plivanju a to inace ne radim, zatim naravno pojacane doze glutamina, bcaa i proteina. to je to bukvalno. oporavak je najbintiji, t.j. nakon svakog se oporaviti sto bolje za sledeci... dosta slozenih uh, multivit i mulmin se podrazumevaju i dosta masti. tu je nebitno kakvih, vazno samo da se jedu :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Decembar 13, 2010, 05:06:57 posle podne
I kakav je plan ishrane, kako ćeš samo uspeti da uneseš toliko kvalitetnih namirnica za tako kratko vreme??
ako nemaš svog personalnog kuvara stvarno ne mogu to da zamislim :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Decembar 13, 2010, 09:37:00 posle podne
Slaćemo ti burek :) (sa mesom zbog proteina ;))
Svaka ti čast!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ardennes Decembar 13, 2010, 11:19:40 posle podne
ljudi pomagajte..dajte mi neki recept sa cim da jedem belanca (ali da nije neki miks sa belim meso,tunjevinom,elom..) ili nesto sta bi moglo da zameni kuvana belanca poludeo sam vise od njih..Posto nevolim da jedem svaki dan isto..volim da menjam npr jedan dan tunjevina , drugi dan belanca i tako to ... pa ako ima nesto sto bih mogao da ubacim umesto belanca ili da jedem nesto uz njih sto bi mi promenilo ukus samog belanca
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: nickey Decembar 14, 2010, 12:13:49 posle podne
Probaj jaja cela da jedes  ;D A ako ne mozes bilo koji drugi izvor B ce biti dobra zamena = meso, riba...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Decembar 14, 2010, 04:37:32 posle podne
ljudi pomagajte..dajte mi neki recept sa cim da jedem belanca (ali da nije neki miks sa belim meso,tunjevinom,elom..) ili nesto sta bi moglo da zameni kuvana belanca poludeo sam vise od njih..Posto nevolim da jedem svaki dan isto..volim da menjam npr jedan dan tunjevina , drugi dan belanca i tako to ... pa ako ima nesto sto bih mogao da ubacim umesto belanca ili da jedem nesto uz njih sto bi mi promenilo ukus samog belanca

pravi palačinke sa ovsenim brašnom... 

ili u supu od povrća dodaj nekoliko jaja...

imam još puno varijanti ali ne smem da pominjem belo meso, tunu , kao što si rekao ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 14, 2010, 05:30:42 posle podne
ovsene palacinke, odlican primer od Monike... takodje sa heljdinm brasnom mozes, EXTRA! to sam pravio par puta u poslednje vreme, navukao sam se...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Decembar 15, 2010, 07:12:51 posle podne
heljdina testenina takoĂ°e... odlično kao promena izvora UH...   i jako ukusna kad se kuva sa malo mleka!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ Decembar 16, 2010, 01:36:58 pre podne
Je li, a da koristiš ZAČINE!!! Za promenu jednom, i imaš gomile namirnica jakog ili neutrališućeg ukusa koje mož da koristiš... ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 16, 2010, 01:41:10 posle podne
Hm, moze prevod, konkretno na sta si mislio :)

pa ja sam cinnamon junkie :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Decembar 16, 2010, 03:42:57 posle podne
Ognjene +1 ovde =) Ja mecem cimet u sve sto moze
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Decembar 16, 2010, 05:38:34 posle podne
Ognjene +1 ovde =) Ja mecem cimet u sve sto moze

takoĂ°e...  a pored ukusa je i jako zdrav...   ja ga stavljam u protein (Labrada - banana)  i u neskafu ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Decembar 16, 2010, 09:24:02 posle podne
Cimet... jel neko čitao Dinu? :P
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 16, 2010, 09:25:24 posle podne
Ja sam izgleda izgubio ukus od previse cimeta. Sada ga bas tovarim :D

Sad da li se tripujem, ne znam... Ali secam se pre, mrvicu sam osetio. Moracu sada da probam, da vidim da li sam postao intolerantan :D
...jer stvarno obozavam ga uz mnogo stvari. Gde god odem kupic cimet, evo bas ovde redovno trosim svoj, mada ima i u restoranu - kantini gde jedem jedan :)

Bas da smek.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: senkovic Decembar 19, 2010, 01:53:13 posle podne
Danasnji obrok: kuvana blitva(sa belim lukom u mleku); kuvani pirinac(sa sargarepom);pohovane snicle i pokoja ljuta papricica :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: mrki.vuk Decembar 20, 2010, 04:40:24 posle podne
da li je istina da krvavije peceno meso (na jakoj vatri i kratko) sadrzi vise proteina nego npr. kuvano? to je pomenuo dzejmi oliver  u jednoj od svojih emisija....gde takodje ima extra recepte za razne prelive i soseve koji se ne kuvaju,jednostavno izblendiras svo moguce povrce,cak nekada doda i voce,razne zacine i prelije po mesu!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 21, 2010, 03:24:03 posle podne
Ja bih rekao da da, iako bih sacekao da jos neko da odgovor. Sto se tice mesa trebalo bi, ali ne previse sirovo jer mislim da takav protein organizam ne moze "obraditi".
Kao sto je stvar sa jajima, belance peceno ima vise bio proteina nego sirovo...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Decembar 21, 2010, 04:07:29 posle podne
Verovatno, al to je skroz nebitno
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Decembar 21, 2010, 10:24:50 posle podne
Da, ali nije bitno za mišiće :)

PS da li ste znali da u Americi postoji lanac restorana u kojima se služi samo hrana dobra za BB i entuzijaste http://www.musclemakergrill.com/#
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vule~ Decembar 21, 2010, 10:54:01 posle podne
Ja bas razmisljam  kako niko ne otvori takav jedan restoran, mada ne bi ovo zazivelo kod nas bar ja tako mislim.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 22, 2010, 06:31:30 posle podne
Itekako bi kada bi se odradila dobra reklama... Sto da ne, u Srbiji super prolazi zdrava hrana makar se ona samo tako zvala... pa jedino mi imamo prodavnice zdrave hrane, to nigde ne postoji. Ima dosta ljudi kod nas koji su svesni, iako postoji i gomila koja nista ne znaju i to ih ne zanima... tako da ja mislim da bi dobro radio, mada opet zavisi od cene...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Decembar 22, 2010, 08:04:42 posle podne
Nisam sigurna baš da dobro prolazi zdrava hrana jer te radnje preživljavaju zahvaljujući prodaju slatkiša.
Ali ovakav restoran bi vredelo otvoriti (i reklamirati na ovom forumu :))
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BBBbbb Decembar 22, 2010, 08:21:17 posle podne
Ako ovakav restoran uspe u Srbiji u narednih 2-3 godine ja cu go po Terazijama deliti njegove reklamne letke.
Pa oni prodaju sejkove od "zle hemije".

Imajte na umu da je ovo ipak uspelo u Americi, i to koliko vidim prevashodno Jersey Shore, sto je otprilike East Coast California/Venice. A u US tesko da sta ne moze da uspe ako se dobro plasira.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Stefan L. Decembar 22, 2010, 08:26:26 posle podne
Razmisljam o tome vec neko vreme(restoran zdrave hrane),za pocetak kad bi poceli bar kao kiosci i isporuka na adresu,bilo bi ok,cak i kad bi brzu hranu pravili od junetine,teletine,ovcetine,a da se stavlja u integralne crne lepinje a od zacina pored povrca umesto pavlake ela sir,malo jos isforsirati belo meso a i spustiti mu malo cenu,jer je najskuplje u brzim hranama,a pored toga ubaciti pirinac i ostale zdrave namirnice,mislim da bi mnogo znacilo.Danas prolazim kroz osnovnu skolu i gledam sta ta deca jedu,sve neke ne zdrave gluposti,u njihovom obroku nema jedna zdrava stvarcica.Tako da mislim da onaj ko se seti da pocene sa takvim poslom mislim da bi odlicno prosao,jer ima mnogo ljudi koji nece ili ne znaju ili pak ne stizu da spremaju sami sebi,i kad bi se tako nesto otvorilo a da cene budu pristupacne svima,radilo bi to odlicno.Poci cu samo od mog grada(Valjeva),ima 5-6 teretana,kad bi svaku izlepili posterima kako ljudi treba da se hrane i staviti pored toga reklamu,taj restoran bi bio prepun.Ono sto sam takodje primetio,nigde u teretanama nisam video da ima neki poster o ishrani,a sve su prepune neki slika BB itd.,mislim da bi ti ljudi sto drze teretane mogli da edukuju vezbace tako sto ce da izlepe jedan  zid na kom ce biti ishrana,prailno izvodjene vezbe...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vule~ Decembar 22, 2010, 09:52:59 posle podne
Da kod nas ima "Zdrava hrana" a unutra  cipsevi  se prodaju.
Nesto sam citao danas da kod nas se povecava procenat gojaznih ljudi i da bi ubrzo stigli amerikance po tome.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Decembar 23, 2010, 10:01:12 pre podne
Da kod nas ima "Zdrava hrana" a unutra  cipsevi  se prodaju.
Nesto sam citao danas da kod nas se povecava procenat gojaznih ljudi i da bi ubrzo stigli amerikance po tome.


mada moze dosta toga da se kupi u zdravoj hrani sto je sasvim Ok...

kao prvo - desetine razlicitih cajeva koji su odlicni.... zatim zitarice,svo kostunjavo voce, prave integralne testenine, neki proizvodi od soje, prava crna cokolada... zasladjivaci razni, malteks..

eto :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 23, 2010, 11:51:08 pre podne
Naravno, slatksisi su to "za svaki slucaj", dodatan prihod ne skodi ali je vecina stvarno OK, t.j. nije veci deo klasincih proizvoda koji se mogu naci u prodavnicama...

ali poenta je da postoji deo populacije koji konta znacaj zdrave hrane.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Decembar 23, 2010, 12:55:05 posle podne
Ja stalno kupujem u zdravoj ovsene i bademe, odem barem 3 puta nedeljno
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Decembar 23, 2010, 01:46:44 posle podne
Zdrave hrane?
A šta je zdravo?

"Razlika izmeĂ°u toga da li je nešto zdravo ili štetno, otrov ili lek je samo u meri." ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ Decembar 23, 2010, 04:21:00 posle podne
Citat
Ako ovakav restoran uspe u Srbiji u narednih 2-3 godine ja cu go po Terazijama deliti njegove reklamne letke.

24 сата у бајбоку и пријава за ометање јавног реда и мира, и тако даље... 6 месеци условна, тако да немој то да радиш себи...


Citat
Pa oni prodaju sejkove od "zle hemije".

Синак, потцењујеш нашу националну љубав према свим врстама меса, које би било главни трип у тим ресторанима... а без лагања ми вооооолимо месо, њам :D, да продају и мишомор, ако има пилећа прса на плотни, ту сам :D

Јаао, сад ми паде на ум како би било да имамо Камионџије у фенси/фитнес варијанти, ммм... :'( убио бих за тако нешто.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Decembar 24, 2010, 01:17:24 posle podne
Zdrave hrane?
A šta je zdravo?

"Razlika izmeĂ°u toga da li je nešto zdravo ili štetno, otrov ili lek je samo u meri." ;)

baš to što kažeš... slažem se u potpunosti...   nažalost, sredina je toliko zagaĂ°ena - voda, vazduh, zemljište... samo postoji mogučnost boljeg ili goreg izbora :(
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BBBbbb Decembar 24, 2010, 04:44:47 posle podne
Mislis loseg i manje loseg izbora.
Dobro bre nije sve  tako crno, jbga evoluiracemo.

Stoji ono sto sam rekao za BB restoran. Kome to uspe pravim mu vec pomenutu reklamu.
Voli nas narod meso, ali je ipak ovde svinja kralj zivotinja!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S Decembar 25, 2010, 10:41:04 pre podne
Zdrave hrane?
A šta je zdravo?

"Razlika izmeĂ°u toga da li je nešto zdravo ili štetno, otrov ili lek je samo u meri." ;)

Sve je receno ovim...potpuno se slazem
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Decembar 25, 2010, 12:53:14 posle podne
Beko, da napravimo mi neki hemičarski lobi ovde na forumu? :P
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S Decembar 25, 2010, 01:21:36 posle podne
Moze,moze...valjda su do sada svi shvatili koliko je hemija mocna nauka  :P ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 26, 2010, 03:22:50 posle podne
Istina nema sta :)

I ja uvek pisem da je mera osnova svega. Mera i balans i eto zdravlja :)

Ali u svakom slucaju, i komplet proizvodi u zdravoj hrani su mnogo zdraviji nego npr u Rodicu, da se razumemo :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Decembar 26, 2010, 04:45:23 posle podne
Ovome u prilog ide i činjenica da se u radnjama zdrave hrane u inostranstvu prodaje suplementacija (whey proteini, proteinske čokoladice, glutamin, preparati za zglobove i sl.)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Decembar 30, 2010, 03:11:19 posle podne
Da.

I najcesci prozivodi su upravo za "well being", ubedljivo najvise suplemenata vidjam za osteporozu (Ca i D3), Omega 3 riblje ulje kao i multivitaminsko i multimineralne komplekse...

...Svi preparati koji su bukvalno sa manjim varijacijama potrebni svima!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Decembar 30, 2010, 09:25:29 posle podne
A slatkiša u tim radnjama ni od korova..
zaista naš narod ima iskrivljenu sliku "zdravog"...
Od suplelmentacije (osim šumećih varijanti) beže ko od otrova, a zato se keksi jedu no problemo...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: senkovic Januar 05, 2011, 08:34:15 pre podne
Ljudi daj te bre neki recept kulinarski al bez ovsenih i badema, nesto konkretno bre haha
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Ognjen Stojanović Januar 05, 2011, 10:34:34 pre podne
Palacinke sa heljdinim brasnom :)

Znaci samo heljdino brasno, malo mleko, malo maslinovog ulja, malo soli i dosta vode, izmesate, napravite tecniju smesu i eto palacinki :)
Ekstra ukusne, dodate jos cimeta ili rogaca ili kokosa za "smek" :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Januar 06, 2011, 09:49:21 pre podne
Ljudi daj te bre neki recept kulinarski al bez ovsenih i badema, nesto konkretno bre haha

ako ti je dosadila klasicna piletina ispohuj je... a umesto prezle napravis smesu od raznih semenki - bundeva, susam, suncokret...  ispeces na malo ulja... jako ukusno i jako lepo izgleda!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: martinb Januar 13, 2011, 11:43:03 posle podne
ovde je neko stavio recept za bonzitu..a evo i bonzite koju ja pravim i koja mi je super..:D

BONZITA
(solja - sholja za belu kafu)

1 solja ekspandiranog pirinca
1 solja ekspandiranog jecma
1 solja ekspandirane razi
1 solja kokosa
pola solje neslanog kikirikija (samlevenog po mogucstvu)
pola solje pecenog badema (samlevenog po mogucstvu)
po zelji pecenog suncokreta, bundevinih semenki i sl.
sve to pomesa i prelije sa pola velike tegle MALTEXa zagrejanog na tihoj vatri (ne sme da vrije).

napravim i kad god mi se jede nesto slatko imam..:D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Januar 15, 2011, 09:26:54 posle podne
Bombas i sigurno kaloričnija i slaĂ°a od originala... samo za hardgainer-e
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vule~ Januar 28, 2011, 01:09:58 pre podne
DA ne otvaram novu temu.. Vec sam pisao  u drugoj al su me iskulirali  jer se vodi rasprava oko jaja :D
Znachi kakav mix bi mi bio najbolji  uzeti u zdravoj hrani (kikiriki,bademi itd)   jedno 3-4 vrste.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Januar 28, 2011, 09:14:28 pre podne
Sirov badem mix najbolji, tj badem sa bademima
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Januar 28, 2011, 02:43:39 posle podne
DA ne otvaram novu temu.. Vec sam pisao  u drugoj al su me iskulirali  jer se vodi rasprava oko jaja :D
Znachi kakav mix bi mi bio najbolji  uzeti u zdravoj hrani (kikiriki,bademi itd)   jedno 3-4 vrste.

preporučujem ti da u Merkatoru kupiš STUDENTSKI MIX  - ili "studentsku hranu",  sviĂ°a mi se što je sve sirovo, neprženo....

kikiriki, bademi, indijski orah, suvo grožĂ°e, lešnik... predivnoooo
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: senkovic Januar 28, 2011, 06:34:19 posle podne
Ljudi daj te bre neki recept kulinarski al bez ovsenih i badema, nesto konkretno bre haha

ako ti je dosadila klasicna piletina ispohuj je... a umesto prezle napravis smesu od raznih semenki - bundeva, susam, suncokret...  ispeces na malo ulja... jako ukusno i jako lepo izgleda!

Ma Italijanski Gaspaco je meni onako fin i lagan ;D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Stefan L. Januar 28, 2011, 09:24:49 posle podne
ja sam danas jeo dinstanu piletinu i pire,odvalio sam se. :) Pocinjem da brinem za sebe,od kad sam poceo da se hranim kako treba i da jedem vise puta dnevno,sve sam tanji i tanji(izdefinisaniji) a jedem ko "provaljen". :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S Januar 31, 2011, 10:15:12 pre podne
U tome i jeste stvar  ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Stefan L. Januar 31, 2011, 03:43:55 posle podne
Vidim i ja sad da jeste,a iskreno nisam imao pojma do pre godinu dana,a poceo sam bas striktno da se pridrzavam zdrave ishrane pre tri meseca. :) Gde mi je pamet bila...a mislio sam da znam nesto. :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S Februar 01, 2011, 10:14:57 pre podne
Obicno ljudi grese izgladnjivanjem,narocito cure vole da se izgladnjuju.Ne postignu nista drugo nego izbacivanje vode a nazalost metabolizam se bas uspori  :(
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Stefan L. Februar 01, 2011, 02:20:35 posle podne
Ja sam mentol tako radio jednom nekih mesec dana... :( Ali dobro je da sam na vreme shvatio :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S Februar 02, 2011, 10:31:01 pre podne
Sad kad si uso u fazon samo cepaj  ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ardennes Februar 04, 2011, 08:14:05 posle podne
jel neko probao dimljeno belo meso iz matijevica? po meni ima ekstra ukus
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Februar 04, 2011, 08:17:41 posle podne
a lol meni bas danas mama donela oko 700g toga, extra je.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S Februar 08, 2011, 04:08:59 posle podne
Pridruzicu se i ja ovim impresijama  ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BBBbbb Februar 08, 2011, 04:33:03 posle podne
a lol meni bas danas mama donela oko 700g toga, extra je.

I mene mama time iznenadila i odusevila pre 2 meseca. Nego kaze da se cesto desi da ga nemaju.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MilanMix89 Mart 18, 2011, 09:04:49 posle podne
sta se vise preporucuje kuvano ili przeno meso?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Mart 18, 2011, 09:17:39 posle podne
svejedno, ako przis bez ulja
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Mart 19, 2011, 10:24:46 pre podne
Čak i na par kapi ulja je ok. Jedi kako ti se više sviĂ°a :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Mart 21, 2011, 03:27:10 posle podne
roštilj, kuvano, na teflonu sa malo ili bez ulja, u kesi za pečenje... mmm  :)    sve opcije su ok!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MilanMix89 Mart 22, 2011, 06:01:48 posle podne
uf...rostil...mmmm...:)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Satyr Mart 23, 2011, 08:36:43 posle podne
Kako pripremate kelj i brokoli OSIM kuvanja u vodi
ako baš mora, čime je najbolje da začinim?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Xenia Mart 25, 2011, 09:07:13 pre podne
Evo jedan proveren recept..

karfiol krema sa indijskim orahom

sastojci:

-maslinovo ulje
-400 ml mleka
- 3 crna luka
-3 cena belog luka
- 2 supene kasike sveze samlevenog djumbira
- 1 kasikica cimeta
- 1 kasikica kurkume
- 1 polovina kasikice kima
- so
- karfiol
-indijski orah

iseckati luk i izdinstati na 2 kasikice maslinovog ulja dok ne poprimi braon boju. Dodati djumbrir i beli luk
koji je sitno iseckan. Dodati cimet i kurkumu, a potom dodati karfiol. Dodajte mleko i kokosovo mleko. Proverite da
karfiol nije u potpunosti prekriven mlekom. Krem bi trebao biti gusci od supe. Kuvati na umerenoj vatri dok
karfiol ne omeksha. Ostaviti da se ohladi a potom izmiksati sve josh jednom u blenderu.
Ova kolicina je dovoljna za 2 porcije.
Kada stavite kremu u tanjir, dodajte shaku indijskog oraha i po zelji posolite.
Ovaj recept je siromasan proteinima pa pokusajte dodati josh i posnog mesa ili mozete dodati mericu Whey proteina.
Prijatno
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO Mart 28, 2011, 08:42:39 pre podne
Kako pripremate kelj i brokoli OSIM kuvanja u vodi
ako baš mora, čime je najbolje da začinim?

seckam ih sve sitno, skuvam u vodi, dok se ne napravi ujednačena smesa i posle smiksam mikserom - krem supa :)  + dodam 2 jajeta i začine

a one male zelene prokulice nakon kuvanja na pari malo bacim na tiganj i dodam vegete tek-tek odgore.... mnogo mi je ukusnije tako...  i može i neki preliv od ella sira ili jogurta sa začinom od belog luka
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ Mart 31, 2011, 08:43:25 posle podne
Pu!!! Vako, ubi se trazeci hranljive vrednosti za koprivu, mos kokosku jbat, ne nadjoh! MADA, TO nije bitno za rec, bitno da je ovaj korov, meni vec nekoliko godina unazad meni opasno priraso za zeludac, tj. SATIREM ga. Apsolutni je pobednik ukusa, meni barem i toplo ga preporucujem svima. Mozete je spremiti kao krem ili obicnu supu, i koristiti je uz meso, u salati takodje, u principu multifunkcionalna biljka.
Moj licni favorit je krem supa sa projinim brasnom, fina je dok je vruca, kad se ohladi i zgusne uz meso je savrsena, bila riba ili nesto drugo, koristite je kao preliv, a isto je i sa salatom ili pire krompirom i td. Totalno luda stvar.
Kako se sprema? Lako, kesu kopriva sitno iseckas istreses u lonac, i kuvas 20min, bacis vodu, sipas drugu jos 5-10 min dokuvas, procedis kroz cedilo, umutis u sokovniku dok ne postane kasa, na drugu stranu, uzmes tiganj, i u njega strpas sitno seckan luk crni i przis ga na ulju( ili kojoj god masnoci) kao i svaka zaprska u nas, klasika, kad porumeni dodas brasno, to u onu kasu u lonac, vodu i so po ukusu, biber i ostala sr. . I to je to, kad mislis da je dovoljno gusto, sklonis sa ringle na sto :D, ne podgrevati kad se ohladi i to je to. Poz
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: deskecar Mart 31, 2011, 11:33:46 posle podne
tako moja keva sprema spanac...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ April 01, 2011, 12:43:35 pre podne
You try to make fun of me!? XD
Svaka joj cast, moz da kaze ko sta hoce, al keva je cale. :D
i jos nesto, keva ne postoji, gospodja majka. ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo April 02, 2011, 01:47:31 pre podne
@Fiki
Izvolte: http://www.livestrong.com/article/350785-stinging-nettles-nutrition/ (http://www.livestrong.com/article/350785-stinging-nettles-nutrition/) ;)

jes da mere na šolju, ali sad da ne izvoljevamo previše.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ April 02, 2011, 04:33:31 pre podne
U je, pa poprilicno je dobra.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO April 02, 2011, 09:43:17 pre podne
Spanać ima 10 puta bolji ukus  kada se na jednu veliku šerpu doda 1 kašika brašna, 1 jaje  i pola čaše mleka....  ništa strašno a ukus ne može da se uporedi !!!
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S April 02, 2011, 09:53:25 pre podne
I ja ga Monika tako spremam,a posle jedem sa jogurtom ili kiselim mlekom  ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ April 02, 2011, 01:06:08 posle podne
Ma nemate vi pojma! XD
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc April 03, 2011, 07:56:31 posle podne
Spanać ima 10 puta bolji ukus  kada se na jednu veliku šerpu doda 1 kašika brašna, 1 jaje  i pola čaše mleka....  ništa strašno a ukus ne može da se uporedi !!!

Spanać mora da se jede sa mlekom ili jogurtom da kalcijum veže oksalatnu kiselinu
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: MightyMO April 05, 2011, 01:45:30 posle podne
nisam ovo znala?   ponekad ga jedem i svežeg u salatama...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ April 05, 2011, 02:23:00 posle podne
1:0 za mene! Shalim se:D naravno. . .
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Beka_S April 05, 2011, 03:41:36 posle podne
Spanać ima 10 puta bolji ukus  kada se na jednu veliku šerpu doda 1 kašika brašna, 1 jaje  i pola čaše mleka....  ništa strašno a ukus ne može da se uporedi !!!

Spanać mora da se jede sa mlekom ili jogurtom da kalcijum veže oksalatnu kiselinu

Nisam iskreno ni ja znala ovo,ali si me Daniela obradovala jako sto je konacno nesto sto je ukusnije i bolja varijanta  ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: biljanans April 06, 2011, 10:28:10 pre podne
Spanać mora da se jede sa mlekom ili jogurtom da kalcijum veže oksalatnu kiselinu

Da li ovo vazi i kada se jede svez spanać? Ja uglavnom jedem svež u salati, začinjen sa limunom i maslinovim uljem.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Vanya Maj 06, 2011, 12:53:01 pre podne
Sameljite u blenderu kuvano belo meso i ella sir i dobicete pastetu :) dodajte zacine po volji...   Ja sam to na cudan nacin saznao, posto nisam mogao vise da pojedem piletine, hteo sam da je sameljem dovoljno sitno da mogu da je popijem :)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Stefan L. Maj 06, 2011, 08:24:43 pre podne
Sameljite u blenderu kuvano belo meso i ella sir i dobicete pastetu :) dodajte zacine po volji...   Ja sam to na cudan nacin saznao, posto nisam mogao vise da pojedem piletine, hteo sam da je sameljem dovoljno sitno da mogu da je popijem :)
"Hteo sam da je sameljem dovoljno sitno da mogu da je popijem". :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Robert Maj 06, 2011, 11:33:03 pre podne
Ja sam "poznat" po tome da sve što može da se bezbedno samelje u blenderu, ja to i sameljem. :D Ni meni ne cveta apetit, a naročito kada se vrte neke dobro poznate namernice. Ali, eto, piletinu nikada nisam probao da blendujem. :D

Od proteinskih izvora, najčešće stavljam u blender tunjevinu + jogurt/voda  i Ellu sa vodom. A, od uh, najčešće blendujem ovsene i whey.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Maj 06, 2011, 03:19:13 posle podne
A od magneta najčešće blendujem neodimiumske magnete. ;D "Will it blend?! - that is the question!" ;D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: DM Maj 06, 2011, 08:52:33 posle podne
Ja odavno blendujem piletinu, jer nemam vise volje , snage ni bilo cega da je sazvacem...
Meni je od tolike kol mesa (narocito kuvane piletine) "otisla u out" plomba sa zuba.
Ima li neko neku kombinaciju kuvane piletine i vlaknastih UH (zajedno izblendovanih)!?
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Robert Maj 06, 2011, 09:56:05 posle podne
Ok, nagovorili ste me - sutra svečano isprobavam blendovanu piletinu. :D

@Bio

Da, da, sećam se toga. ;D :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ Maj 06, 2011, 11:06:07 posle podne
Boze me sacuvaj, Djurdjevdan je zaboga, vreme kada aktivisti drustava za zastitu zivotinja placu i svaki Srbin izigrava serijskog ubicu( stoke), a vi o rendanim pilicima! Jedino pitanje je sad udaviti se u jagnjetini ili ne, znaci. . . mmmm. . . DAAAA! :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: nickey Maj 06, 2011, 11:19:54 posle podne
Znaci oslic, znaci pastrmka, znaci salata, znaci posni djurdjevdan  ;D

Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ Maj 06, 2011, 11:26:12 posle podne
@Niki
Restekpa, ti si na defki tako da za teb nema jagnje, dok ne pobedis!

Vec zamisljam off dane posle dijete, peceno jagnje punjeno cokoladom, preliveno kokakolom. :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: ФИКИ Maj 07, 2011, 06:21:18 posle podne
Bice
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Miraa Maj 14, 2011, 09:41:23 pre podne
imas i proteinske palacinke ..sa vocem
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Maj 14, 2011, 11:14:12 pre podne
Sve je to lepo, ali ja idalje želim to janje! :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Miraa Maj 14, 2011, 11:24:10 pre podne
imam ja par komada da ti prodam ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: BojanLeet Maj 14, 2011, 11:41:12 pre podne
Cokoladno jagnje? :D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Maj 14, 2011, 11:46:29 pre podne
Cokoladno jagnje? :D

nene - PUNJENO čokoladom, preliveno kokakolom ako sam dobro zapamtio... A jesam... to mi je najmasnija fantazija (:P) do sad! ;D ;D

imam ja par komada da ti prodam ;)

Kako imaš srca da prodaš tako nešto?! Dogovorićemo se. ;) Cena? Šalješ poštom? :P
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Miraa Maj 14, 2011, 11:50:23 pre podne
Cokoladno jagnje? :D

nene - PUNJENO čokoladom, preliveno kokakolom ako sam dobro zapamtio... A jesam... to mi je najmasnija fantazija (:P) do sad! ;D ;D

imam ja par komada da ti prodam ;)

Kako imaš srca da prodaš tako nešto?! Dogovorićemo se. ;) Cena? Šalješ poštom? :P

zato sto ostaje dovoljno i za mene...kupis jagnje na poklon dobijas cokoladu :P...tesko da ce moci postom :) jedino cokolada ;)
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Bulaja Maj 14, 2011, 12:56:17 posle podne
Evo da se prikljucim pansportu,ovom forumu,svemu....nasao sam puno korisnih informacija i recepata ovde :) ovo mi je bas trebalo!pa da postavim svoj prvi post i podelim jedan recept sa vama. :)
100-150gr tunjevine iz konzerve
50 gr belog kravljeg sira
sve to zajedno izmiksati dok ne dobijemo kashasti namaz u vidu pastete ,dodamo zacine  po ukusu so,biber i aleve parike.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Maj 14, 2011, 01:07:24 posle podne
Super ideja... ja bi dodala da se na takav namaz (ako pričamo o sendviću) obavenzo dodaju listovi zelene salata i malo mladog luka...
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Bulaja Maj 14, 2011, 01:14:29 posle podne
Super ideja... ja bi dodala da se na takav namaz (ako pričamo o sendviću) obavenzo dodaju listovi zelene salata i malo mladog luka...
da,slazem se sa vama.Za dalje je sve stvar ukusa,i kako ko voli da kombinuje.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Biochemo Maj 14, 2011, 01:14:48 posle podne
@Mirka
Ništa, onda transakciju moramo obaviti uživo... Kad? :P Kupila si me čokoladom na poklon. ;D
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: Nabukodonosor Jul 16, 2011, 01:22:10 posle podne
Jebiga, ja nikad nisam bio za neku prestrogu moderaciju na forumima, ali pogledajte ovu temu npr. 13 strana od kojih se na 12 strana prica o necemu sto nema veze sa temom. OK, interesanta je prica, ali nije joj mesto ovde. Bilo bi dobro da neko od moderatore pobrise sve postove koji nisu recepti i da se tema stavi u TOP, radi preglednosti.
Naslov: Odg: Budite sam svoj kuvar!
Poruka od: daniela svarc Jul 17, 2011, 01:36:31 posle podne
Zapravo smo je verovatno trebali zatvoriti... ali ako i nije na temu ima super postova, neka ih...