Pansport Forum
Suplementacija => Za početnike => Temu započeo: loco lobo Jul 20, 2010, 10:39:41 posle podne
-
Pozdrav za sve na forumu,konkretno me interesuje strucno misljenje,kad u blender stavim 3dl mleka,100g ovsenih,2 kasike supene kaka-a cistog,2 belanca i tablu crne cokolade(za kuvanje) i sve to smuckam da li se gubi kalorijska vrednost namirnica,druga stvar da li je po vama ovo dovoljno za jedan od medju obroka izmedju dorucka i rucka ili rucka i vecere kao uzina i trece da li posto trenutno nisam u mogucnosti da priustim protein ovo moze da posluzi kao obrok posle treninga,hvala unapred
-
Pozdrav, ne gubi se kalorijska vrednost ali ja bih to malo izmenio to jest izmenio skroz jer ovo sto ja radim mnogo je lakse i za nosenje a i konzumiranje ne moras mleti.Ovsene su uvek ok gramaza opet zavisi od toga sta se zeli postici ali ako uzmemo da je obrok posle treninga od 50-100 g ok.Ja preferiram uz to sledece; 20gr suvog grozdja,10-20gr brusnice ali ne uvek,10-20gr kikirikija,badema,lesnika i sve to sirovo.Deluje mozda bljutavo na prvi pogled ali veruj mi kada to izmesas u kesici suvo grozdje i brusnica mu daju poseban smek a koristan je obrok.Ja to praktikujem posle treninga i pokazalo se kao veoma dobar mali pod obrok jer me i zasiti i osvezi.Naravno ovo je posebno to mi nikako nije zamena za protein i ostale bitne stvari.
-
Verujem ti da je ok i super ali ja imam jedan problem a to je da nesmem da konzumiram suvo voce i mnogo kikirikija pa sam zato pitao za ovu stvar konkretno jer zelim da dobijem malo na kilazi pa me je zato interesovalo da li se gubi kaloriska vrednost i da li je kolicina dovoljna,da li mozda trebam nesto da pojacam ili ne,a mogao bi mozda da u ovo ubacim i malo badema ili lesnika na primer,sta ti mislis
-
To nisam znao i ta cinjenica definitivno menja stvar.Mozes ubaciti bademe i lesnike slobodno u tu kombinaciju.Inace sto se tice ovsenih ja na primer nekada radim i kombinaciju sa razenim klicama sto isto nije lose.
-
Hvala na savetima i vremenu koje si mi posvetio,sad mogu malo i da eksperimentisem,jos jednom veliki pozdrav
-
Nema na cemu, u sustini i treba uvek eksperimentisati i videti sta ti najvise prija i na cega tvoj organizam najbolje reaguje.Jos ti savetujem da imas jednu malu svesku gde zapisujes recepte,kolicinu itd...pa ce ti vremenom biti lakse samo prelistas i tacno znas koliko si cega uzeo i kako si reagovao na to.Za to je naravno potrebno malo vremena ali za par meseci imaces tacan uvid u stanje stvari.
-
Namirnice obradom mogu da gube na energetskoj vrednosti jedino ako od njih nešto oduzimaš.. samo mlevenje ili šta godutiče samo na izgled ;)
Dobar način da se poveća telesna masa je da se jede vrlo često.. želim da naglasim da moraš jesti bar na svaka dva sata i to kombinacije više namirnica, kao ova koju si naveo.
Sretno!
-
A da li vi imate neki predlog za neki dobar medju-obrok a da ne sadrzi suvo voce,secer i blender,posto sam ovu kombinaciju nasao upravo na forumu i dopada mi se ali nisam uspeo da nadjem nista drugo jer se sve uglavnom vrti oko whey-a plus neki dodaci kao sto ja muckam,i sta mozete da mi predlozite za dobar i jak dorucak dorucak,hvala i pozdrav
-
mladi sir ili bilo kakav sir ili ella sir, mozes da ga jedes sa povrcem, a ellu mozes da mesas i sa smrznutim ili svezim vocem i da ga jedes tako kao neki sladoled gotovo...
-
Ella sir moze posluziti i kao odlicna opcija pred nocni san jer bogat je proteinima a nema masti.
-
Generalno sir je po meni bolja opcija za medjuobroke ili ti uzina. Ti kremastji sirevi se mogu mesati sa bademima jer gutati Ellu je agonija ako se nesto po tom pitanju ne uradi... jednom sam mesao ellu sa step sokom pa jos ide nekako ali ovako sama je ocajanka
-
Ella, da je malo lepsa bila bi odvratna
-
Generalno sir je po meni bolja opcija za medjuobroke ili ti uzina. Ti kremastji sirevi se mogu mesati sa bademima jer gutati Ellu je agonija ako se nesto po tom pitanju ne uradi... jednom sam mesao ellu sa step sokom pa jos ide nekako ali ovako sama je ocajanka
Mozda zvuci nekako cudno ali meni Ella sir jako prija.Jedem ga cisto i super je, pogotovu sada kada izvadim iz frizidera onako hladnog.
-
Objektivno ella se lepi za nepce i stvarno zna da bude teška za gutanje... ali eto kako mozak vlada telom - gutamo je i još nam se (kao) dopada ;)
Ja je nikad nisam mogla jesti kašikom - za mene je rešenje bila salata sa paradajzom, mladim lukom i susamom i onda gooomila elle.. taman je lepo sok od paradajza rastopi, a susam da lep ukus ;)
-
A sta je ustvari ella sir,posto ja zivim u inostranstvu i ocu da pokusam da ga nadjem ali mi trebaju neke osnovne informacije kako bi znao sta da trazim,posto se to ovde sigurno ne zove tako
-
Ella sir je nemasni sir koji se kod nas prodaje u megamarketima pretezno a proizvodi ga suboticka mlekara.Nema masti,nema neki ukus ali je bogat proteinom i zato omiljen medju sportistima.Pokusaj traziti sireve sa jako niskim procentom mlecne masti.
-
Uglavnom su to kremasti sirevi,mada to je nebitno..bitno je da nema masti.
-
Odlicno,hvala na brzom odgovoru,pozdrav
-
Da li sir koji na 100g ima: 65 kalorija,12g proteina,0,2g masti,4g ugljenih hidrata moze da posluzi kao ella sir
-
moze
-
Da li sir koji na 100g ima: 65 kalorija,12g proteina,0,2g masti,4g ugljenih hidrata moze da posluzi kao ella sir
Moze.
-
a koji je to sir?
-
Ja sam u inostranstvu pa posto ovde nema ella sira trazio sam sir prema karakteristikama koje sam dobio od Zoltana Kozme,ovde se zove bezmasni sir i prevodu
-
trazi cottage cheese.. ;)
-
Ja sam u inostranstvu pa posto ovde nema ella sira trazio sam sir prema karakteristikama koje sam dobio od Zoltana Kozme,ovde se zove bezmasni sir i prevodu
Po onome sto si napisao sta si nasao taj sir je odlican i uzimaj ga slobodno.
-
Ja ne vidim problem ni sa kojim sirom kad je nabacivanje mase ili skidanje kila u pitanju, po mom misljenju moze da se jede bilo koji sir i kad je najveca dijeta u pitanju...
-
napolju tek ima velik izbor sira sa malo ili bez masti... blago tebi, ne moraš da gutaš ellu ;)
Preporučujem sir sa malo masti ne zbog kalorija već zbog toga što su mlečne masti najlošije od svih masti, a ako ćemo već preko dana da unosimo 10 do 15% masti onda sam za to da te masti budu nezasićene, biljnog porekla, termički neobraĂ°ene (maslinovo ulje preko salate, koštunjavo voće).. a ionako ovde na forumu imamo posla sa pretežno izrazitim mesožderima koji hteli ne hteli jedu piletinu koja je suštinski svinjetina ( o tome smo pričali na drugom mestu) i tu uz pola kile mesa pojede se bar 50g masti (500kcal) tj već sigurno preko 10-15% energije.. odokativno...
-
A mi sto vec neko vreme jedemo samo oslic (blago nama) mi smo posebna grupacija i nama pomoci nema ;D
-
Veruj mi,neznam za ellu ali ovaj bez masti je odvratan,verujem da je i ella posto se po forumu uglavnom zale na ukus tako da mi je jedini spas da smuckam uz to neko sveze povrce ili druga kombinacija neko voce(jagode,malina ili nesto sl.)cini mi se da najbolje ide crveno voce kako bi imalo bar neki ukus
-
ungh, oslic...vise sam bio za one filete soma, samo sto su sturi sa kalorijama i sa proteinima pa sam vecno gladan na njemu...
-
som je los kod nas, pogotov onaj da li je ga zovu vietnamski, pangasius. domaci znamo iz kakvih zagadjenih reka dolazi, a strani eto npr taj pangasius je imao ne znam kakve sve bakterije. a i voda je, probao sam, sto kazes ne mozes se najesti...
subotcki mladi sir je bas lep, slican sabackom. i opet cu reci, meni je ella prelepa, mogu je porediti sa pavlakom komotno. mislim da je fora sto se prejedate pa vam se smuci, mozda i bolje jesti manje elle ali stalno jer vam se nikada nece zgaditi :)
-
Ma da taj pangasius je ocajanka, ali i oslic je katastrofa sto se ukusa tice, jedva ga zvacem...inace imam blokadu od ribe, jer dok sam radio pripreme za takmicenje to su bile neke nerealne kolicine barene ribe i od onda sam u agoniji LOL, ali sto se mora nije ni tesko, jel...
-
Svaka riba zna da bude i vise nego bljutava pogotovu ako se jede u kontinuitetu duzi period.Kad se mora nije tesko a i vremenom sam toliko oguglao da je to sad vec skoro normalno.Ima naravno ponekad kriza ali sa time sam navikao vec da zivim.Sto se oslica tice ima i tu vise vrsta pa menjam kad mogu ali mala je razlika kada je sve kuvano na vodi.
-
Bas tako, verovatno i ti ne mozes da nabrojis koliko si puta poceo da se davis na suvu ribu ili piletinu...nista gore...svojevremeno mi se tunjevina toliko smucila jer nikako nisam mogao da jugutam i onda natrpam puna usta tunjevine i onda sperem iz usta vodom niz grlo, a to brate sto je jadan osecaj ne mogu ti opisati.
-
Taj se osecaj mora doziveti.
-
LOL
-
A kakvi su ovi odresci morskog psa, dal da ga uzimam?
-
ma ko zna kakva je hranjivost, a ja samo znam da ima vise vode nego bilo cega drugog...losos je i dalje najbolji, samo sto je cena lol
-
Ovde kod mene u Veru nije skup toliko ja uzimam dimnjeni.
-
Neam pojma ja u univeru nekidan bas gledao i vidim da je 500gr ili tako nesto preko 1000 dinara i to bas dimljeni
-
Neznam ovde je negde oko 700, al ih ima više proizvodjača u ponudi, ovaj što ja uzmem je neki njihov Grčki, juče sam baš uzeo i hobotnicu bila na sniženju oko 450kinti ,1.kg. Vikendom uvek imaju te akcije upola jeftinije. Ja pazarim u ovom Veru u Tržnom centru Zira na 50m. Mi je od stana a imaju i super parking i prilaz za invalide.
-
Neću se mnogo bakćati sa ribom još tamo do sledeće godine, a onda kad krenu Brankine pripreme za takmičenje idemo riba all day and every day :)
-
A vidiš ja kad hoću da poguram u snazi opet belo meso svaki dan ceo dan haha. A ovako cepam sve tele,riba,konjske. :-)
-
Bogami ja snagu bez crvenog mesa ne mogu ni da zamislim da radim, cim sam par dana na belom i ribi odmah mi pada nivo energije i zamaram se brze, cim dodam crveno meso sve ide lakse.
-
Pa da kod svakog drukčije :-)
-
Bogami ja snagu bez crvenog mesa ne mogu ni da zamislim da radim, cim sam par dana na belom i ribi odmah mi pada nivo energije i zamaram se brze, cim dodam crveno meso sve ide lakse.
Jos na to beli pirinac i idemo u nebesa! :) Jedva cekam off sezonu!
-
A ja opet grunem ruska salata pa na to još makarone i celi komadi belog mesa i nikakav problem za gruvanje. Riba mi je slaba nekako stalno sam gladan od nje a sa junetinom se više namučim žilava mi uvek, konjetine ovde nema tako da neznam osećaj. Pile meni nekako uvek ide super(belo glavnica +bataci). Čim nešto drugo exsperimentišem, odma vidim po treningu i celom danu da nije to to ;-). A vidiš neko opet suprotno.
-
Zato se junetina sprema u rerni, ne unam zašto, ali omekša se na taj način mnogo više nego kada se kuva...spremim za nekoliko dana i onda smao odvajam he he
-
Ja sve to kuvam u cepteru u vodi dosta dugo i onda bude fino mekano.
-
fora je da se junetina kuva na sto tisoj vatri onda ce biti mekana a ako se ringla odvali na najace bice zilava ali ce se brzo skuvati..
-
Upravo to. Tako je i ja spremam. S tim što je ja prvo tako skuvam, a onda je još malo blago zapržim.
-
pa sva hrana sto se na slabijoj vatri kuva/pece i duze je bolja, nego do daske i sto pre :) medjutim svi mi smo u skripcu sa vremenom rekao bih, pa cesto gresimo :)
tako da ako se hoce pravi ukus, treba biti strpljiv :)
-
Naravno, sve polako i na duze vreme.Nema razloga niti potrebe za zurbom jer onda kao sto i sami kazete meso nece biti mekano.Ja ga kuvam i po sat ipo vremena i proveravam s vremena na vreme jer mekano meso ili nije.
-
cak sam probao junnetinu na rostilju i nisam bas bio zadovoljan,najbolje je staviti ringlu na 1 ili 1.5 i lagano...najbolje je ko ima plin..