Pansport Forum
Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Fit izgled => Temu započeo: senkovic Februar 08, 2011, 06:09:38 posle podne
-
Kazu da je jako zdrava, ja je spremam slicno spanacu. Interesujeme sa cim je bogata?
-
Bogata je vitaminima C, A i K, ima super sastav minerala, ali najbogatija je magnezijumom.
Sve to u oko 20kcal na 100g.
Uživaj ;)
-
Ja kod povrca uopste ne razmisljam sa cim je bogato, necim jeste :) Obicno mi sam izgled hrane daje neku intuiciji sa cime je bogato, zvuci ludo, ali valjda se mozak navikao, tacnije vadim informacije negde procitane i povezujem sliku :) Tipa oduvek kad pijem paradajz znam da je prebogat kalijumom, iako nemam predstavu da li mi je to neko rekao pre x godina, ili sam procitao negde i slicno.
Mislim da i po boji povrca moze da razvrsta cime je bogata odredjena "sorta".
Ali da ne davim mojim cudnim instiktima, obozovam blitvu i spanac, iako spanac kao mali nisam nesto cenio. Uvek sam prvo njega jeo kada su mi ga baba ili mama sipale, da bih nakon toga mogao da uzivam samo u mesu :)
Ali sada mi bas prija, pogotovo u supi blitva...
Par puta sam jeo sirovu i blitvu i spanac, nasao u frizideru i uopste nisam ni skontao da to nije zelena salata :D
-
Salata od sveze blitve, spanaca, malo zelene salate, crni luk, sve sitno iseckano i zacinjeno limunom i maslinovim uljem je prelepo ;). Sveza blitva i spanac imaju mnogo lepsi ukus nego kada se kuvaju, barem meni.
-
Blitva, beli luk i oslić - šta ćeš više od obroka ;)
-
Blitva, beli luk i oslić - šta ćeš više od obroka ;)
[/quoteTaj rad! :P
-
Uf, da, bas to Daniela.
To je takva kombinacija da nema bolje. Ja bih rekao riba, beli luk i blitva ili spanac, ne mora bas oslic. Pastrmka i losos npr :)!
-
Od volje, riba je riba dok god je morska ;)
-
A pastrmka recna :)?
Svakako da su morske de lux ali ima i dobrih recnih. Manji problem je nasa majka Srbija i njene zagadjene vode... kao i jeftini vietnamski som a.k.a. pangasius :)
-
Joooj, da li je istina to sto pricaju da je ta riba iz najprljavijih voda ?
-
Ja bi rekao da da, puna je valjda nekih bakterija, bilo je i u medijima.
A mislim da ne treba rocket science za zakljuciti to sa obzirom na cenu i ukus (nema ukus? :)), ne moze biti kvalitetna nikako...
-
Kvalitet ribljeg mesa je odraz zagaĂ°enosti voda.. a ko u Srbiji zaista brine o vodama? Niko.
-
A sta mislite o klasicnom spremanju spanaca sa bijelim lukom i malo brasna na malo ulja u tiganj?
-
Ako ces to pojesti jednom nedeljno za porodicni rucak u mirnoj atmosferi,ok je...sve vise od toga ti ne savetujem. Osim ako si na masi. :)
-
A kako ga drugacije jesti?
-
Ne znam,iskreno. Spanac bi trebao da bude zdrava,neukusna namirnica,ali ga nase mame uz pomoc dosta ulja,mleka i belog luka naprave preukusnim. Zbog toga ti kazem da ne preterujes sa njim. Ja ga tako jedem,ali jako retko. ;)