Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Super hrana => Temu započeo: Robert Mart 05, 2012, 02:27:43 posle podne
-
Neka ovo bude tema u kojoj ćemo pomagati jedni drugima preporukama svih kuhinjskih spravica/ureĂ°aja/pribora koje nam pomažu u svakodnevnom pripremanju hrane. Možete dati i negativne kritike ako nečim niste bili zadovoljni. Sve će nam to pomoći.
Evo, ja ću početi tako što ću pohvaliti i svima preporučiti ovaj Tefal-ov tiganj. Izvanredan je. Neće da zalepi čak ni bez kapi ulja. Kupio sam ga u Idea prodavnici za 1.200 din.
Posle ću okačiti i sliku tiganja kojeg ne preporučujem nikako. Platio sam ga 1.600 din, a lepi neverovatno od prvog puta. Hrana se zalepi i zagori. Skuplja prašinu sada. Uzalud bačen novac. :S
-
Odlichna tema :)
Sve kuvam u zepteru, sve pecem na teflonu. Ne znam koji je teflon ali je bas dobar, takodje sve pecem/kuvam bez kapi ulja i ne lepi se :)
Uskoro cu da pazarim novi teflon tako da cu uzeti ovaj sto si preporucio, nadam se da ga imaju kod mene u Idei ;D
-
Vec sam vise puta pominjala dry cooker keramicki, ne lepi se, mogu svasta da spremam u njemu, savrsen je...
-
seckalica ;D
u njoj se povrće jako fino usitni, i može da se pravi supica...
a od voća se napravi pravi gusti voćni sok (ne volim sokovnike, jer se baca pulpa, a ostaje samo čist sok)
-
Blender za supe od povrća - odličan način da se unese dnevna količina povrća a da to ni ne primetite...
I naravno keramički tiganj :)
-
Blenderi su stvarno dobra stvar. Moracu bas uskoro da pazarim neki veci, tipa one dvolitarske :)
-
ja u svom arsenalu imam secka (kaufmax), tucani tiganj koji ne lepi i odlican je placen samo 420 dinara :D ... a jos u arsenalu mi je kotanyi beli luk, povrce i tako ti zacini :)
-
Kod mene nista bez ceptera gde sve kuvam.
-
Nemačko V-rende. Fantastično za pravljenje salata i fino seckanje krompira.
-
Ništa bez Nemačke, jel da Roberte ;)
nego, kako spremaš krompir?
-
Ništa, Daniela. ;D Ali, zanimljivo, kupio sam ga ovde, u Idei. Skupljao sam markice i dobio ga sa 50% popusta. Tako mi je ispalo par eura jeftinije nego u Nemačkoj. :D
Krompir spremam vrlo prosto - naseckam(tj. narendam :D) ga kao za pomfrit, stavim vegetu, uvijem u foliju i strpam u rernu. Probao sam i sa kesom za pečenje ali bude previše mekan, a ja volim hrskaviji.
Druga varijanta je kao vrsta pirea. Skuvam ga, oljuštim, izgnječim, stavim vegetu, alevu papriku, praziluk, par kapi ulja, sve izmešam i eto ga. :)
-
Nisam nikada probao sa folijom, bas cu sutra :D Ja uglavnom pravim pire krompir :)
-
Gledam,gledam i gledam gde da pitam,i rek'o ajd' ovde. Zanima me da li piletina sa rostilja gubi na svojoj vrednosti i da li je ona dobra da se jede za rucak u nekim kolicanama 200-300 grama? I takodje koja vrsta pirinca(beli,braon...?) uz to ide najbolje i kako je najidealnije spremiti taj pirinac?
-
Gledam,gledam i gledam gde da pitam,i rek'o ajd' ovde. Zanima me da li piletina sa rostilja gubi na svojoj vrednosti i da li je ona dobra da se jede za rucak u nekim kolicanama 200-300 grama? I takodje koja vrsta pirinca(beli,braon...?) uz to ide najbolje i kako je najidealnije spremiti taj pirinac?
ma samo jedi piletinu sa rostilja i uzivaj :) super, dijetalno, ukusno...
pirinac mozes jesti i jedan i drugi, mada sa nutricionistickog aspekta integralni ima blagu prednost, duze se kuva - to jedino, ali inace je super :)
ja samo dodam malo vegete i to je to od zacina
-
Grilovana piletina je moj omiljeni izbor. Nešto što se može jesti svakog dana i nikako da mi dosadi. :D
Pirinač skuvam, iscedim, dodam kašičicu neskvika i jedem. Pošto je jedno slano, a drugo slatko, ne jedem ih uporedo, već prvo smažem piletinu. Ne volim slan pirinač.
-
E,odlicno,hvala za brz odgovor :)
-
Ja volim pirinac sa whey-om onako kao sutlijas, stavim malo sladila i odozgo cimeta...vrh...
-
meni se sviĂ°a preliv sa tek tek malo pavlake, pečuraka, belog vina, začina - piletina bude sočnija i ubije se onaj monotoni ukus pirinča.
Inače mnogo ga lakše pojedem kada sitno iseckam piletinu, povrće i izmešam sa pirinčem.