Pansport Forum

Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: MrArcShade Oktobar 14, 2012, 11:16:21 pre podne

Naslov: kako spremiti?
Poruka od: MrArcShade Oktobar 14, 2012, 11:16:21 pre podne
treba mi neki dobar recept za spremanje crvenog mesa(teletina/junetina) nesto ukusno i relativno lako za spremanje?hvala unapred!
Naslov: Odg: kako spremiti?
Poruka od: Dr Gorana Grkovic Oktobar 14, 2012, 01:12:30 posle podne
treba mi neki dobar recept za spremanje crvenog mesa(teletina/junetina) nesto ukusno i relativno lako za spremanje?hvala unapred!

Sve zavisi od ukusa, najbrze mozes meso proprziti na tiganju, na maslinom ulju i sa dosta povrca ( luk, paprika, sargarepa, dodas malo bibera, persun, bosiljak...), a zdravije je to prodinstati.
Naslov: Odg: kako spremiti?
Poruka od: Alen Radošević Oktobar 14, 2012, 02:27:43 posle podne
Obavezno jedi mleveno meso, jer kada se jede dosta crvenog mesa kao što je to redovno u bilderskoj ishrani možeš si stvoriti probleme sa varenjem jer fakat se crveno meso teže ili ti sporije vari i ostaje u crevima satima nakon što se pojede.

Kada ga samelješ i to recimo 2 puta olakšavaš taj proces varenja svom telu koliko je to moguće.

Ovako možeš napraviti pjeskavice ili ćevape i baciš ih na roštilj ili spremiš kako ti je volja.

moja omiljena varijanta kada nisam na dijeti je to mleveno meso u paradajz sosu preliveno preko špageta ;)
Naslov: Odg: kako spremiti?
Poruka od: MrArcShade Oktobar 14, 2012, 02:35:50 posle podne
hvala na lepom savetu alene,btw to sa paradajz sosom zvuci njam njam
Naslov: Odg: kako spremiti?
Poruka od: Stefan L. Oktobar 14, 2012, 08:43:12 posle podne
Kupis Juneci but i trazis da ti samelju (u privatnoj proverenoj mesari) to proprzis na teflonskom tiganju (bez ulja),dodas 50 g kecapa (8-9 g secera) pri kraju spremanja a onda u vec skuvane heljdine makarone (Lazarina su ok) sipas meso i to je to,obrok ukusan a ok u svakom pogledu...
Naslov: Odg: kako spremiti?
Poruka od: s,boban69@ Oktobar 16, 2012, 11:46:55 posle podne
treba mi neki dobar recept za spremanje crvenog mesa(teletina/junetina) nesto ukusno i relativno lako za spremanje?hvala unapred!
http://www.coolinarika.com/recept/teletina-sa-suhim-sljivama/