Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: R1 Mart 06, 2013, 06:39:55 posle podne
-
Koliko je stetna ukoliko se jedu vece kolicine npr mesec dana? Konkretno me zanima riba.
Inace ne znam tacan proces dimljenja, samo mi je rekla tetka da taj covek ostavi to da se susi dan, dva, ne kao sunka npr kad stoji ne znam koliko. Cisto da malo zamirise.
-
Ako meso te ribe nije usoljeno,msm da je dobar izbor hrane. Ovde pokusavamo,kada je dimljeno meso u pitanju,da ukazemo da tzv. suhomesnati prozivodi iz mesara nisu kvalitetna hrana(sunkarice,parizeri,pilece u omotu itd,itd...). Ja licno,da imam vece kolicine cisto dimljene ribe,jeo bih je svakog dana. Ponavljam,ukoliko nije presoljena ili drzana u nekom pacu(salamuri).
P.S. Ni proces dimljenja sunke ne traje dugo,svega nekoliko dana duze od ove ribe,ali stojanje u salamuri je ono sto traje dugo,nekoliko nedelja. ;)
-
ko je rekao dimljena riba ::)
živela bih na tome...
upravo to, ako nije presoljena ne vidim razlog da nije ok...
-
Covek upeca svezu, 'nadimi' dan, dva i izadje me kilo dimljenog tolstolobika 300-400din, mozda i manje, a jaaaako je ukusna pa mi zao da ne jedem samo zbog toga :D Ajd bas cu pitati za tacan proces pa se javim. Malo sam se uspanicio, ali kontam da nije ni blizu kao te suhomesnate stvari po mesarama. Cak nije iznutra suva, nego skoro bela.
-
Hocu i ja!!!
-
Pitala tetka coveka kako radi. Kaze ostavi je 12h usoljenu i onda dimi dan, dva. Ali ne po ceo dan, nego kaze 2 do 3 dima (ne poznajem tehniku pa ne znam sta znaci).
-
eRRRR,nije problem u dimljenju,ako nije presoljeno meso,moze da ga dimi koliko hoce,nece ti to praviti problem. Samo jedi! :)
-
Pa kako da znam da li je presoljeno? :D Jel ovo previse, 12h?
-
Nije bre,opusti se. Imas ribu na stolu. ;)
-
E pa to mi reci, taman moram da skidam salo :D