Pansport Forum
		Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: TheRestricted  Januar 05, 2014, 11:56:52 posle podne
		
			
			- 
				Koja su vasa misljenja o ovoj takoreci zameni za kakao prah?
			
- 
				Pa nesto nismo preterano ludi ni za kakao prahom, a kamoli da razmisljamo o njegovoj zameni :D
			
- 
				Ja sam cuo da je ovo zdravo koristiti jer sadrzi dobre antioksidanse i da se cesto koristi protiv kaslja i za smanjenje holesterola. To sam cuo od jedne zene koja prodaje lekovite biljke jer mi stric kupuje aloe veru i ta cuda :D
			
- 
				50% prostih secera ako se dobro secam
 otkud je to zamena za kakao :)
- 
				kakao ima izuzetna antioksidativna svojstva i pravi kakao (ne neskvik i slične šećerleme) već pravi pravcati kakao u prahu je užasno gorak...  ja ga napravim ponekad sa zaslaðivačem i mlekom kad mi se jede slatko.   Rogač nisam koristila...
 
 ali umerenost u svemu je najbitnija, pa tako i ovde.  Preporučuje se umereno konzumiranje kakaa i crne čokolade sa visokim procentom kakaa, u principu kakao je jedino u čokoladi što je značajno od sastojaka i zbog toga je crna čokolada na dobrom glasu
- 
				bas zbog svega navedenog ne znam kako bi rogac mogao biti zamena za kakao :)
 kad smo vec pomenuli, meni je jako smesno sta se sve kod nas prodaje kao crna cokolada i ljudi masovno kupuju i jedu kao zdravu i ovakvu i onakvu kao da ne umeju da procitaju sastav. naravno da su sve 50% secera a znajuci sastav cistog kakaa, ocigledno je da nas varaju sa '70%'
 mora da je ona fora kao sa sokovima, tipa taj i taj procenat u koncentraciji bla bla
 ako je neko razumeo :D
- 
				Koja su vasa misljenja o ovoj takoreci zameni za kakao prah?
 
 
 Koristi se kao zamena za cokoladu uglavnom, kao zasladjivac. Ima dosta vlakana ( oko 40g na 100g ) i sadrzi pojedine vitamine i minerale, pa sa te strane ima svoju primenu ali ima oko 80% ugljenih hidrata u sebi. Kako si mislio da koristis rogac?
- 
				A ok, hvala puno.. Ne cesto nego npr. danas sam pojeo pre treninga par kolacica napravljenih od ovsenih pahuljica, badema , jabuke, cimeta i rogaca (bez secera i brasna) pa otud to pitanje ,cisto da znam za ubuduce:)
 
 PS:Hristos se rodi!
- 
				Vaistinu se rodi!
 
 Taj kolac je skroz ok poslastica, i mozes to pojesti povremeno kad imas prostora. Mislim da rogac brasno nije skupo, a ispadne velika kolicina tih kolacica pa se i isplati.
- 
				bas zbog svega navedenog ne znam kako bi rogac mogao biti zamena za kakao :)
 kad smo vec pomenuli, meni je jako smesno sta se sve kod nas prodaje kao crna cokolada i ljudi masovno kupuju i jedu kao zdravu i ovakvu i onakvu kao da ne umeju da procitaju sastav. naravno da su sve 50% secera a znajuci sastav cistog kakaa, ocigledno je da nas varaju sa '70%'
 mora da je ona fora kao sa sokovima, tipa taj i taj procenat u koncentraciji bla bla
 ako je neko razumeo :D
 
 
 kod crnih čokolada je isto pravilo koliko para toliko muzike :)  vrlo jednostavno...  sve prave crne čokolade su ekskluziva i cena im je haotična...  ali ako uzmemo u obzir da se to uzima na kockicu  nije tako strašno
- 
				E ok hvla vam puno! Da ne otvaram novu temu, sta mislite o ovsenom brasnu npr, da se napravi hleb samo od njega i doda se tipa orah ili tako nesto?jer sam danas tako radio pa da vidim da li moze da se racuna kao kvalitetan hleb (sporiji uh)
			
- 
				od ovsenog brašna sam pravila palačinke i super je ispalo, e sad hleb ne znam kakav bi bio... verovatno može od neke mešavine integralnog i ovsenog...  
 
 masti, tj orašaste plodove bolje nemoj dodavati, njih jedi izmeðu obroka same za sebe :)
- 
				Ok, ispalo je super nego da vidim da li je kvalitetno to brasno :D Zahvaljujem!
			
- 
				kako da ne, puno vlakana i minerala...  ja ga sama napravim, u mlinu za kafu...  ali sve što sam pravila od ovsenog ne može dugo da stoji