Jutarnji test tolerancije na ugljene hidrate
Autor: Charles Poliquin
(http://www.strengthsensei.com/wp-content/uploads/2014/03/pancakes.jpg)
Jedan od najjednostavnijih načina da utvrdite vašu toleranciju na ugljene hidrate jeste da ih konzumirate za doručak.
Kada se probudite, ocenite svoje stanje na skali od 1 do 10. 10 znači da se osećate odlično, 1 znači da se osećate veoma loše. Nakon toga ubacite doručak bogat prostim ugljenim hidratima (npr. palačinke sa sirupom).
Ukoliko se sat vremena kasnije osećate pospano i spremni za dremku, ugljeni hidrati nisu za vas. Mnogo bolja opcija vašeg doručka jeste kombinacjia mesa i orašastih plodova. Ipak, ukoliko imate osećaj da ste prepuni energije i da možete sve pred sobom srušiti, pravi ste srećkovići kojima odgovara doručak bogat ugljenim hidratima.
Ovaj jednostavan test pokazao se veoma pouzdanim u poreðenju sa laboratorijskim testiranjem insulinske osetljivosti. Naravno, ukoliko je vaše telo oblika rastopljene bombone, prosti ugljeni hidrati za doručak svakako nisu za vas. Držite se uglj. hidrata koji sporo oslobaðaju energiju, poput ovsenih pahuljica i borovnice.
Pronaðite ugljene hidrate koji vam odgovaraju i uživajte u njima.
Izvor: strengthsensei.com
Prevod: Robert