Jutarnji test tolerancije na ugljene hidrate
Autor: Charles Poliquin
(http://www.strengthsensei.com/wp-content/uploads/2014/03/pancakes.jpg)
Jedan od najjednostavnijih načina da utvrdite vašu toleranciju na ugljene hidrate jeste da ih konzumirate za doručak.
Kada se probudite, ocenite svoje stanje na skali od 1 do 10. 10 znači da se osećate odlično, 1 znači da se osećate veoma loše. Nakon toga ubacite doručak bogat prostim ugljenim hidratima (npr. palačinke sa sirupom).
Ukoliko se sat vremena kasnije osećate pospano i spremni za dremku, ugljeni hidrati nisu za vas. Mnogo bolja opcija vašeg doručka jeste kombinacjia mesa i orašastih plodova. Ipak, ukoliko imate osećaj da ste prepuni energije i da možete sve pred sobom srušiti, pravi ste srećkovići kojima odgovara doručak bogat ugljenim hidratima.
Ovaj jednostavan test pokazao se veoma pouzdanim u poreĂ°enju sa laboratorijskim testiranjem insulinske osetljivosti. Naravno, ukoliko je vaše telo oblika rastopljene bombone, prosti ugljeni hidrati za doručak svakako nisu za vas. Držite se uglj. hidrata koji sporo oslobaĂ°aju energiju, poput ovsenih pahuljica i borovnice.
PronaĂ°ite ugljene hidrate koji vam odgovaraju i uživajte u njima.
Izvor: strengthsensei.com
Prevod: Robert