Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: miniLO April 11, 2014, 12:57:49 posle podne
-
Pozdrav svima.Zanima me kako vi spremate meso,pirinac i ribu?
da li stvaljate ulje ili?ja meso i ribu przim,ali tu ima dosta masnoca zbog ulja..kako bih mogao da spremim, a da se ne koristi ulje ?
-
Meso pecem u onoj konvecionalnoj pecnici, bez masti i ulja, jaja sremam na teflonu, stavim par kapi ulja i prebrisem papirnim ubrusom, pirinac stavim u serpu sa poklopcem i kad prokljuca iskljucim vatru i ostavi tamo poklopljeno 15 minuta. Bez mesanja ili necega drugog.
-
samo problem je sto ja to nemam..nema drugog nacina?
i da li se meso meri nakon spremanja ili dok je sirovo?pitam zbog nut. vrednost.
-
Ma mozes i u rerni u foliji, mozes i na teflonu meso spremati. Namirnice se mere sirove.
-
Meso pecem u onoj konvecionalnoj pecnici, bez masti i ulja, jaja sremam na teflonu, stavim par kapi ulja i prebrisem papirnim ubrusom, pirinac stavim u serpu sa poklopcem i kad prokljuca iskljucim vatru i ostavi tamo poklopljeno 15 minuta. Bez mesanja ili necega drugog.
Za pirinac stara dobra fora , stedi struju a pirinac kao u rice cookeru na pari :) Samo ga ja operem dobro da ne bude sluzav onako ... :D
@miniLO
A mozes i jednostavno skuvati meso u vodi ? :) Sipas vodu u serpu , pustis da provri , smanjis malo i ubacis meso i za 25 min bude spremno ...
-
Razumemo se Beast. ;)
-
Papir za pečenje i u rernu, bez kapi ulja :)
-
Pozdrav svima, sutra planiram praviti teletinu za rucak i trebao bi mi savet kako da ga napravim sto nemasnije i kvalitetnije. Ne volim kad mi mama sprema puno je ulja uvek pa zelim da je sam spremim. Svaka pomoc je dobrodosla :)
-
U vodi i sa kojim zacinima?
-
Možeš staviti malo karija ako voliš,vegete,neki kineski miks začina...imaš izbora dosta. Samo nemoj preterivati,jer i oni imaju soli u sebi,pa da ne bude previše.
-
Hvala ljudi probacu nesto da skontam ovo cu raditi 1 put pa cu videti kako ce ispasti,nadam se dobro :D
-
Da,ali nemoj da te iznenadi ako ispadne loše :D Samo dok ne skontaš šta koliko čega da staviš,da bude dovoljno ukusno. I dobra je fora u foliji u rerni da spremaš klopu.
-
Tako se kuva... A kako da isprzim? Kupio sam teletinu prvi put i ne bih da upropastim (skroz) prvim przenjem i nikad vise ne kupim! :D
-
Teletina, junetina, govedina, konjetina se ne mogu prziti jer tada postaju kao guma.
Ovo meso se najbolje sprema dinstanjem, ili pecenjem u rerni a i jedna i druga vrsta pripreme zahteva malo vise vremena nego pilece belo meso.
Savet: Iseci na kockice, staviti u serpu vodu da prekriva meso za 1-1,5 cm , staviti malo soli, malo bibera, i sta imas od povrca: luk, sargarepu, papriku, sve sitno iseckano. Neka se kuva dok voda skroz ne ispari, a to je oko 1h.
-
Auuu.. :) Hvala, da nisam dobio odgovor, ko zna sta bih napraio! :D Posto sutra idem rano u teretanu, mislio sam da samo isprzim posle teretane, ali koliko vidim moracu od sada da spremim!
-
Papir je OK, ali prska...
Po meni je najbolje rešenje za pečenja - kesa za pečenje. Ne usvinji se rerna, a ko voli malo rešije, kada je gotovo meso neka otvori kesu i ostavi par minuta da se zapeče... ...ili još bolje ako rerna ima turbo mod...
:D
Savet: Iseci na kockice, staviti u serpu vodu da prekriva meso za 1-1,5 cm , staviti malo soli, malo bibera, i sta imas od povrca: luk, sargarepu, papriku, sve sitno iseckano. Neka se kuva dok voda skroz ne ispari, a to je oko 1h.
Za sat vremena gotovo meso...?!?
O.o
Ja ako nemam slobodnog vremena 3-4 sata ni ne razmišljam o kuvanju (spremanju) junetine/govedine/svinjetine...
:)
-
Evo jedan proveren recept od mene sto se tice junetine, teletine, konjetine i slicnog mesa. Sameljete ga i kuvate 1h. Ako ste na defki stavite da se ohladi u friz i loj koji se istopio luvanjem ce isplivati na povrsinu i stegnuce se, njega skinete i bacite. Ako ste na masi ili na lean bulk ovaj korak preskocite. Vratite na sporet i kad opet provri stavite pirinac kolko ocete, roknete biber, ljutu papriku (ja volim zacinjeno), vegetu, so...Kuvate jos 30 min i sada mesate na svakih 5-6 min da bi se lepo izmesalo i sjedinilo mleveno meso i pirinac. Ostaviti da se malo ohladi i da pirinac upije preostalu vodu. PRSTE DA POLIZES !
-
pozdrav ljudi imam problem sa spremanjem pirinca koristim kocanski pirinac okruglo zrno . Mama mi sprema stalno hranu sve super al se pirinac ugnjeca . sprema ga tako sto stavlja pirinac recimo ako je jedna solja pirinca 3 solje vode ili 2 cini mi se . Malo soli 2-3 kapi ulja i prstohvat vegete . Da li neko ima neki recept da se pirinac fino odvaja tj ostane cijelo zrno , da se ne gnjeca, a da pritom isto mogu stavit malo vegete ,soli i kap ulja. I dal mislite da bi ako pocnem koristiti dugo zrno moglo rijesit problem. Hvala unaprijed
-
Mislim da je problem u vrsti pirinča...
:)
Pre nego sto probaš drugi, možda ga dugo kuva; ili probaj da ga procediš hladnom vodom...
Koristim onaj Ankl Bens što je podeljen u kesama, i nisam imao ikada takvih problema...
-
dzejkatler koji koristis mislim dal je dugo zrno ?
-
Ja kuvam 500g pirinca u 4l vode i to mi drzi 3-3,5 dana na dijeti sam. Kad se ohladi i pirinac upije svu vodu on se nekako pretvori ''u jedno'' i stvrde naravno. Kad vadim pirinac nema onoga ko kad je vruc da se zrna odvajaju i da je svako za sebe, vec se slepe jedna sa drugim. Pa kada vadim ''struzem'' blago kasikom po povrsini pirinca i tako vadim u tanjir. Drugar ko da je bitno dal su se zrna slepila ili ne, bitno je da znas koja ti je potrebna kolicina po obroku. Kuvam ga 20 min sa 3 kasicice soli, dobro pirinac dugog zrna je u pitanju.
-
Da li sam ja jedini kreten ovde koji cedi pirinač nakon kuvanja?!?
O.o
xD
-
A ovde svi spremaju pirinac za obroku ? Jedan 100g, drugi solju...Ja jedini kuvam serpetinu za nekoliko dana ?
-
i meni se dešava da mi stoji u frižideru par dana, ali ne volim taj ukus koji poprimi pa mi je lepši svež... uz malo vegete ili šafrana ;)
-
Hranu ne merim, nego procenim koloko je dovoljno za mene i devojku...
Ako mi se zaredja par dana kretensko radno vreme pa nemam vremena da kuvam, jedan dan spremim više jela, ili veću količinu istog-pa podgrevam, ili pravim temu sa varijacijama...
xD
U pirinač ne stavljam ikakve začine pošto ga uvek pomešam sa još nekom hranom...
:)
-
ljudi hvala na sugestijama , ovo za solju sam samo dao primjer inace kuvam po 300g na mojih 60kg dovoljno , planiram sada kada sam na raspustu da ujutru spremim hranu za cijeli dan i tako svaki dan pakujem u one plasticne kutije(posude). I jos jedno usputno pitanje dal je na mojih 60kg dovoljno dnevno sto se hidrata tice 200g pirinca, 100g ovsenih,150 tjstenine, 300-400 krompira, naravno cilj masa?
-
xD
Ja imam 60-61kg i 167-9cm i skidam masu...
:D
To će morati neko stručan da ti odgovori...
Ja se stvarno nisam zamarao sa gramima...
Volim da kuvam, a nikada se nisam pridržavao recepata i gramaže...
:)
Mislim da sam naleto na podatak 3g UH na 1kg mase (ne drži me za reč), ali i to zavisi šta radiš preko dana...