Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: *SHONE* Avgust 13, 2014, 01:22:14 posle podne
-
Da li neko koristi aparat za kuvanje na pari tipa http://www.tehnomanija.rs/aparati-za-kuvanje-na-pari/gorenje-aparat-za-kuvanje-na-pari-fs-900-simplicity-b.html
Ima li neko iskustva, da li je zadovoljan?
-
navijam da kupiš i da nam preneseš utiske :) znam, nisam ti ništa pomogla.... baš deluje kao super spravica....
-
navijam da kupiš i da nam preneseš utiske :) znam, nisam ti ništa pomogla.... baš deluje kao super spravica....
Eeee, ali ja bih prvo da čujem utiske pa onda da kupujem :)
Ako može u isto vreme da se kuva belo meso, pirinač i povrće, i nije toliko loša stvar. Mada, jedno je reklama, a drugo stvarnost. Zato bih da čujem mišljenja.
-
Mislis da ce moci da ''kuva'' pirinac na pari ? Ako neko kupi nek prenese iskustva, ako stvarno radi posao i dobrog je kvaliteta verovatno cu uzeti za studentske dane. Sacuvace dosta vremena. :)
-
Ja pirinač kuvam na pari, ajde uslovno rečeno. Ne kuvam ga klasično sa puno vode mešajuci, vec tzv ''steaming rice''...tako da mislim da će i pirinač moči da se skuva u njemu.
-
navijam da kupiš i da nam preneseš utiske :) znam, nisam ti ništa pomogla.... baš deluje kao super spravica....
Eeee, ali ja bih prvo da čujem utiske pa onda da kupujem :)
Ako može u isto vreme da se kuva belo meso, pirinač i povrće, i nije toliko loša stvar. Mada, jedno je reklama, a drugo stvarnost. Zato bih da čujem mišljenja.
iskreno posto je Gorenje proizvodjac, ne sumnjam u kvalitet... bas deluje super
-
iskreno posto je Gorenje proizvodjac, ne sumnjam u kvalitet... bas deluje super
Da, al u bivsoj Yugi kad su birali aparate izmedju Gorenja i Slobode (Cacak).
Prepakuju istocnjake, proizvodi kaskaju po dve generacije. Nikakava R&D nemaju, samo gledaju da lepo upakuju proizvod i prodaju ga na ovom exYu prostoru po visokoj ceni na konto stare slave.
-
Kad smo vec kod aparata, daj predlozite neki blender, koji vi koristite?
-
Kad smo vec kod aparata, daj predlozite neki blender, koji vi koristite?
Odes u radnju i kupis prvi jaci i da ti se uklapa u budzet. Svi imaju garanciju.
-
Dal i oni najjeftiniji od 3-4000 zavrsavaju poso kao i oni od 10?
-
Dal i oni najjeftiniji od 3-4000 zavrsavaju poso kao i oni od 10?
Platio sam ga 2000 i radi dobro, do duse mozda sam mogao malo jaci da kupim al ok
-
od koliko je W taj tvoj od 2000? jel melje i ovsene, zaledjeno voce, itd?
-
od koliko je W taj tvoj od 2000? jel melje i ovsene, zaledjeno voce, itd?
Da. Ali nesto krupnije tipa kupine se malo teze melju, osim ako ne stavljam po 150g pa kad se to samelje onda dodam jos 150 itd. Zato sam rekao da bih mozda mogao i malo jaci ali jbg. A npr sitnije stvari i mekse npr. maline melje i 500g bez problema.
-
ja sam jos pre par godina kupio kuvac na pari i to sam uzeo Clatronic najjeftiniji model. Pokazao se odlicno.
Meso ima super ukus, i piletina i junetina ispadnu ukusno. Povrce takodje ima vrlo prijatan ukus. Paprika mi je, doduse, malo bezukusna, pa sam i prestao da je barim. Iznenadjujuce dobar ukus ima krompir, mogu ga porediti sa pekarskim krompirom po ukusu.
Sa pirincem , posto koristim integralni, nemam puno srece i nikako ne mogu da ga skuvam kako treba. Uvek ostane nekuvan i hrskav. Tako da sam od toga i odustao, odnsono obicno ubacim jednu kasicicu u mesavinu koju barim. Mozda negde i gresim u spremanju nisma siguran.
Obicno sve naseckam unutra, meso, karfiol, malo krompira, dodam grasak, boraniju... eventualno malo pospem pirinac, koliko da ga ima, ukljucim tajmer i cekam. Uz malo senfa ispadne super.
Mana , posle nekog vremena dosadi, narocito povrce tipa karfiol koji postane nekako mljackav i vodnjav. Tada promenim malo nacin spremanja, pa se vratim.
Cini mi se se na forumu ne bave previse receptima, a bas me zanima kako drugi spremaju svoje obroke. Malo sam se udaljio od teme , ali mozda ne bi bilo lose da se pokrene takva jedna tema o idejama za obroke.
-
ja sam jos pre par godina kupio kuvac na pari i to sam uzeo Clatronic najjeftiniji model. Pokazao se odlicno.
Meso ima super ukus, i piletina i junetina ispadnu ukusno. Povrce takodje ima vrlo prijatan ukus. Paprika mi je, doduse, malo bezukusna, pa sam i prestao da je barim. Iznenadjujuce dobar ukus ima krompir, mogu ga porediti sa pekarskim krompirom po ukusu.
Sa pirincem , posto koristim integralni, nemam puno srece i nikako ne mogu da ga skuvam kako treba. Uvek ostane nekuvan i hrskav. Tako da sam od toga i odustao, odnsono obicno ubacim jednu kasicicu u mesavinu koju barim. Mozda negde i gresim u spremanju nisma siguran.
Obicno sve naseckam unutra, meso, karfiol, malo krompira, dodam grasak, boraniju... eventualno malo pospem pirinac, koliko da ga ima, ukljucim tajmer i cekam. Uz malo senfa ispadne super.
Mana , posle nekog vremena dosadi, narocito povrce tipa karfiol koji postane nekako mljackav i vodnjav. Tada promenim malo nacin spremanja, pa se vratim.
Cini mi se se na forumu ne bave previse receptima, a bas me zanima kako drugi spremaju svoje obroke. Malo sam se udaljio od teme , ali mozda ne bi bilo lose da se pokrene takva jedna tema o idejama za obroke.
Ako malo pažljivije pogledaš, videćeš da "podforumu" o ishrani postoje dve "stalno" aktivne teme - vaš današnji doručak... http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=168721.0
i ishrana pitanja...http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=197735.0
Dosta stvari je rečeno,dosta iskustava razmenjeno...sve što zanima, slobodno pitaj, članovi "Pansport tima" i naši dragi formumaši će ti uvek izaći u susret...
-
Ne prica se mnogo o spremanju hrane jer tu nema mnogo filozofije. Meso peces na teflonu/el. rostilju ili ga kuvas. Jaja kuvas, peces na teflonu ili u mikrotalasnu. Pirinac i krompir kuvas. Ako ces svaki dan eksperimentisati to vuce mnogo vremena. Najosnovnije je i najbolje, najbrze i najefikasnije.