Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: Kalonji Februar 11, 2015, 09:16:22 posle podne
-
Evo kako da napravite Tahini ( puter od susama ) i Kikiriki puter.
Ja ovo non stop pravim. Uzeo sam danas za 360 din pola kg blanširanog kikirikija i 200gr susama.
Tahini se pravi tako sto se susam prostre na tepsiju i peče 10min na 150 stepeni, morate paziti da ne zagori,
susam mora da ostane bled, posle toga ide u blender i meljete i meljete pred kraj dodate malo malsinovog ulja
( u toku mlevenja) i na kraju dobijete skoro tečan puter.
Kikiriki direkt sipamo u blender, pred kraj ide maslinovo ulje i dobijemo takoĂ°e skoro tečan puter.
Tahini i Kikiriki puter u radnjama koštaju do 800 dinara što je potpuno besmisleno.
Prve 4 slike je Tahini, redom poreĂ°ane slike, a druge 4 kikiriki puter. Vidite tu koliko se dobije.
Mala teglica pored velike je takoĂ°e kikiriki puter al to se sestra izgrbavila pa sebi sipala :)
Tahini ide ujutru kašikica na prazan stomak(može sa medom), dosta je
kaloričan pa nemojte da ga rokate na sve živo, a kikiriki puter kako ko voli, ja uzmem supenu-dve i roknem
ujutru u kajganu :) Probajte, nemojte da vas mrzi.
-
Kikiriki puter
-
Znaci samo kikiriki u blender i malo maslinov ulje i to je to?
-
Udar zdravih masti...probaćemo...hvala! :)
-
Kalonji kralj kao i uvek. :)
-
Znaci samo kikiriki u blender i malo maslinov ulje i to je to?
Tačno tako. Kupovni ima još neke dodatne bespotrebne aditive, morske soli
i secere. Probao sam taj američki, niš posebno, ovaj je 10 u glavu. Ovaj možeš u slatkoj i slanoj varijanti takoĂ°e.
-
Svaka preporuka,pre neki dan sam probala. Prelep ukus :)