Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Super hrana => Temu započeo: jeff seid Jun 14, 2015, 04:02:31 posle podne
-
Da li neko zna kako da pripremim belo meso sa pirincem..?Pozdrav
-
Da li neko zna kako da pripremim belo meso sa pirincem..?Pozdrav
Zanimljiva formulacija pitanja ;D
Život bi trebalo da bude jednostavan, kao i priprema hrane...skuvaj pirinač( u meniju koji si dobio na mail-u), izmeriš pre kuvanja, skuvaš...e sad, ako želite da se pirinač brže skuva (bilo koje vrste) onda ga potopite tokom noći u "običnoj vodi"...
Po pitanju pripreme mesa - pečenje - el. gril, bar u mom slučaju...ili dodaš malo začina,uviješ u foliju, u pleh,pa u rernu...i kesice za pečenje su odlično rešenje...
-
Belo meso na teflonski tiganj, malo zacinis. Kad dobije lepu boju gotovo je
Pirinač u vodu, odnos 2:1 (1 šolja pirinča, 2 šolje vode) držiš na vatri dok ne provri voda, zatim gasiš ringlu i poklopnjenu šerpu držiiš na toj ringli nekih 10 minuta.
-
Da li moze recimo da se napravi pilav i da se meso proprzi ili ispece u rerni?
-
Da li moze recimo da se napravi pilav i da se meso proprzi ili ispece u rerni?
Bolje je ispeći meso...prženje na ulju ne bih preporučio...
-
Pirinač staviš u šerpicu i dodaš hladne vode u odnosu 1:1,5. Kada krene da ključa skineš da šporeta i poklopiš, ne mešaš i ne skidaš poklopac 15 minuta. I to je to. Ako ti nije baš jasno uklucaj na YT-u ''rice steaming'' ja sam video kako sprema Gordon Remzi. Ne moraš da stojiš pored šerpe i mešaša sve vreme i nećeš ga raskuvati. Ovako može beli, integralni ne.
Meso peci na teflonu ili u rerni. Prženje ne.
-
Identično ga pripremamo. I ja sam isprobavao više varijacija u pripremi, sve dok nisam došao do ove, idealne.
-
Ja sam danas kuvao pirinac posolio i jeo :)Dok ne nadjem neston drugo.. :)
-
Izdinstaj crni luk pa dodaj malo vode, jedan paradajz, malo belog luka. I zacine koje volis, ja stavljam beli luk u prahu, biber i malo soli. Ostavis na srednjoj vatri oko pola sata i povremeno promesas. Meni je preukusno, probaj :D
-
Izdinstaj crni luk pa dodaj malo vode, jedan paradajz, malo belog luka. I zacine koje volis, ja stavljam beli luk u prahu, biber i malo soli. Ostavis na srednjoj vatri oko pola sata i povremeno promesas. Meni je preukusno, probaj :D
Vazi..Probacu :D
-
Identično ga pripremamo. I ja sam isprobavao više varijacija u pripremi, sve dok nisam došao do ove, idealne.
Ma ušao sam totalno u neku rutinu sa tim, valjda kada spremaš tako 2-3 godine izveštiš se, sada kada ga skinem sa vatre uključim pećnicu na 15 minuta da se sprema meso i idem da se tuširam, kada se vratim sve gotovo.
-
Opet isto. :) Nikada ne radim samo jednu stvar. Meni je to gubljenje vremena. Uvek obavljam po dve-tri stvari istovremeno. Rutina.
-
meni je magičan začin za pirinač - šafran. Veoma skup začin ali traje jako dugo jer se stavlja jako malo. Pirinač dobije žutu boju zbog šafrana. Ukus totalno drugačiji :)
Ja obično dodam papriku, kuvanu šargarepu, pečurke... ne mogu više sa monotonim receptima :)
-
Stabom belo meso u serpu i ubacim 5-7jaja i odem da se kupam, najjednostavnije haahah, sto manje komplikovanja..
-
Koliko košta šafran, Mo?
-
Prvo ili drugo mesto na listi najskupljih začina, negde sam pročitao ali ne znam gde... :P
-
ima u Univeru :)
http://elakolije.univerexport.rs/online.php?get_p1=jedan&si_art=1012942
ne brinite, užasno je jak, jako malo se stavlja :)
-
Ja belo meso kuvam ujutru za ceo dan. Nije ukusno ali najjednostavnije za pripremu i rekao bih efektivno na definiciji :D
Pirinac ko pirinac, u provrelu vodu prethodno izmerena kolicina i cao. :D
-
Ne peni ti tako pirinač?
-
Isprobavam polako sa pirincem.Za sada ga samo povegetim,dok ne nadjem nesto drugo :)Meni je tako ukusno.
Gledam na youtube one misicave kako spremaju jelo. Citao sam na internetu da nije zdravo przitii belo meso na maslinovom ulju,a opet gledam kod nekih na youtube,oni stavljaju..
-
Ne peni ti tako pirinač?
Peni kada poklopim, kada sklonim poklopac normalno se kuva... Isprobavam polako sa pirincem.Za sada ga samo povegetim,dok ne nadjem nesto drugo :)Meni je tako ukusno.
Gledam na youtube one misicave kako spremaju jelo. Citao sam na internetu da nije zdravo przitii belo meso na maslinovom ulju,a opet gledam kod nekih na youtube,oni stavljaju..
Ima dosta kombinacija sa pirincem, samo trenutno ja ga jedem bez ikakvih zacina, eventualno jutri 50g pirinca i merica whey proteina. Al opet protein ne mozes uzeti kao zacin :P