Pansport Forum
Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Dobijanje mase => Temu započeo: Harry_Callahan Novembar 28, 2015, 06:14:15 posle podne
-
-100g mesa/5 jaja + 150g rize
-trening
-200g mesa + 150g rize
-meso/riba + krompir/riza + kupus salata sa maslinovim
-100g mesa + 100g rize + kupus salata sa maslinovim
-100g mesa + 100g rize + 25g kikirikija
-200g sira/5 jaja + 25g kikirikija
Od suplemenata imam whey,cink,vit c,magnezijum i omega 3
-
Odlicno je ovo, samo sto bih ja smanjio hidrate.. ovde imas ~6g uh po kg, sto je mnogo, bolje idi 3g za pocetak, a u ostalim obrocima masti, ako ne budes napredovao e tek onda pojacaj uh. Inace ovako je sve odlicno :D
Napisi kako ce ti izgledati trening po misicnim grupama/vezbama/serijama.
-
I prije sam ovako slicno jeo mozda je bolje da pocetak bude 3g pa onda iz sedmice u sedmicu povecat da dodjem na ovo sto sam napisao.
Grudi-Ledja-Odmor-Ramena-Ruke-Noge-Odmor
Grudi
Bench,Kosi Bench,Razvlacenje,Propadanje,Sajle i odradim triceps konop da ga prokrvim
Ledja
Lat masina ispred/iza,veslanje u pretklonu,veslanje bucicama,veslanje donji kotur,hiperekstenzija i biceps prokrvim 1 vjezbom
Rame
Potisak ispred glave smith,potisak iza glave sipkom,letenje vise serija,uspravo veslanje,trap sipka/bucice
Ruke
Biceps sipka,biceps hammer,biceps donji kotur pregib,uski bench,triceps na glavu lezeci ono,triceps konop ili ravna sipka(sajle) i jednorucno bucicom iza glave
Noge
Sutalica,cucanj,leg press,sutalica,list *serije svake vjezbe 5+
Stomak 3 puta sedmicno ali kod kuce da ga fino odradim,nesto sto mi je dodalo ovoj povredi koju sad imam je i to sto dok sam treniro nijednom nisam radio stomak,bio je preslab to je jedan od stavki zasto sam se i povrijedio
Tezine 70-80% maximuma ne idem vise,serije 3-4 i pon 6-12 ne idem ispod 6 pon
E sad u pocetku tezine ce bit male da se nebi opet povrijedio
A vjezbe ove to je samo za prvih par treninga,poslje cu zamjenit vjezbe sa drugima,redosljed i sve ostalo
-
Nekako za noge najmanje vezbi, zadnju lozu da ne spominjem, nema je nigde, to je zamerka.
Jel su ruke u zaostatku pa ih doradjujes uz druge partije ili..??
Zadnje rame isto skoro nikako aktivirano.
-
Nekako za noge najmanje vezbi, zadnju lozu da ne spominjem, nema je nigde, to je zamerka.
Jel su ruke u zaostatku pa ih doradjujes uz druge partije ili..??
Zadnje rame isto skoro nikako aktivirano.
prvo cu pocet tako za noge a onda cu ubacit i prednji cucanj,iskorak,a za zadnju lozu iskreno nikad je nisam posebno radio greska znam pocecu radit stiff leg deadlift i good morning
za ruke nekako mi malo 1 sedmicno,jes da opadnu na treningu al 1 vjezba nakon grudi/ledja 3-4 serije vise ponavljanja jake kontrakcije nekako mi odgovara bas
za zadnje rame znam da nemam skoro nista,ubacicu za sajlama nesto za zadnje ili letenje za zadnje
ovo sam samo odokativno napiso za vjezbe ne znam tacno koje cu moc u pocetku pocet radi povrede,neke koje najmanje otperecuju stomak dok ne ojaca
-
I raspored treninga bi promenio, cetvrtog dana ubaci noge, pa ramena, onda ruke i odmor.
Razlog je jednostavan, ako sredom odmaras a cetvrtkom radis noge onda gornji deo tela ima dva dana odmora, taman toliko da se oporavi.
Odredjene bitne partije imaju mali luft, a ruke su preforsirane, uzmi u obzir da ih aktiviras i na treningu ledja, grudi, ramena, onda imas njihov trening i jos dodajes 3-4 serije, nije to dobro.
-
Preporučujem ti da poslušaš Nenadove savete i lepo sastaviš(preurediš) plan treninga pre nego što počneš sa treningom. TakoĂ°e se konsultuj sa doktorom o tome šta ne bi smeo da radiš kako bi mogli da ti reporučimo neke zamenske vežbe.
-
Po pitanju ishrane onako "ovlaš pregledano", to je to...ali Cvetkova primedba je na mestu, polako sa unosom hidrata, bar dok se trening ne konsoliduje i prilagodi "povratku"...
Sve ostalo mi deluje ok...
Koje meso i ribu imaš na meniju? Kako pripremaš meso?
Koliko omega-3 uzimaš tokom dana? ProizvoĂ°ač suplementa? A magnezijum i cink?
Kikiriki je pretpostavljam pečen, neslan?
Koji sir koristiš? Neki posniji? Sa do 10% mlečne masti?
Koliki ti je ciljani unos masti na dnevnom nivou?
I opet naglašavam, jako bitno za sve povratnike je da ukupan kalorijski unos dižu postepno...pogotovu kada su hidrati u pitanju...prati svoje telo...i ogledalo...
-
mjenjam redosljed kako je nenad reko,ima logike :D
Ruke samo 1 sedmicno onda,a ovo gdje ima lufta znam al to je zato sto ne znam tacno koje cu vjezbe radit,ovo je bilo samo nesto okvirno
sve u svemu slusam savjet
-
Da to za hidrate krenucu manje pa cu povecavat ako bude trebalo a mislim da ce trebat
meso je najvecim dijelom piletina,a ima i govedina i svinjski but..riba je svjeza tek uhvacena :D sigurno ce bit 3-4 puta sedmicno riba
e sad oko pripreme ce mi trebat neki savjet,i meso i ribu i jaja u ulju przim,pokusavam stavit sto manje,mada meso przim u maslinovom al na kraju dodje na isto samo ukus drugi..
cak sam i tiganj kupio neki 30e ga platio navodno stavits kap ulja nista ne zagorijeva,bacio ga odma isto treba ulje..
Omega-3 proizvodjac Natural Wealth ona zuta kutijica,cink je kutijica 90 tabletica svaka 7mg nzm proizvodjaca..magnezijum sumece
Kikiriki je onaj vakumirani slani peceni,samo sto ga stavim u sito za brasno pa ga tresem bude neslan..bolje ista no nista..bademi su mi preskupi
Sir onaj posni sa skoro 0 masti 500g mi kosta 2,60e sto mi je preskupo za sir,a drugi poslje toga a da ima malo masti je feta sir 45% masti a i on skoro ista cijena..
Tako da jedem domaci mladi sir,onaj okrugli ko kolut ne znam ni kolko masti ni proteina ima al je sir,ako ne valja jednostavno cu jest jaja..
kontam domaci je krava super izgleda sto da ne :D
masti 30g maslinovo ukupno i 50g kikirkija,nekad vise-manje od 0.8-1g masti
znam za kalorije,nece odma u pocetku biti ovako,sve ce bit umanjeno pa polako dizat
-
Meso kuvaj, zašto ga moraš pržiti?! ;) Tiganj namaži silikonskom četkom sa malo ulja, kad pržiš meso namaži ga malo više nego kad pržiš jaja, nisu oni bukvalno mislili da možeš bez ulja, nego ide jako malo. Ja koristim metalac tiganj godinu dana i dalje je u perfektnom stanju i ne lepi, moraš znati sa time.
Kikiriki imaš da kupiš pečen neslan, ne znam zašto komplikuješ stvar?! Kod mene konkretno je 450din kg neslanog pečenog kikirikija. Badem je bacanje para.
Nije kraj sveta ako budeš jeo domaći sir samo gledaj da ti prave bez soli, po mogućnosti, onda možeš manje masti unositi iz drugih izvora, na kraju krajeva
-
Sir je bez soli,mozda ima malo al bas malo soli
kikiriki ima neslan,malo skuplji al u redu je..nisam iz srbije nego iz crne gore nisu iste cijene :D 4,50e je 1kg slanog kikirikija a to je najjeftinji
stose tice mesa mogu ga i kuvat samo ne znam kakav je ukus..
E sad taj tiganj delimano grill tiganj,premazo ga malo ljepi ko ludo,namazo ga vise isto..jos bila reklamacija ako ljepi moze se vratit ja vratio :D
sumnjam sad da ce me ubit malo ulja,stavim meso na salvetu poslje da ga upije kolko tolko..ne vjerujem u te tiganje vise
-
Ja imam neki vec par godina, ne stavljamo ulje, ne lepi, przim jaja u njemu, meso, kolace, ma sve sto mi padne na pamet.
I dalje je kao nov, a nije bio skup.
-
@ Harry_Callahan
Svakako da prženje nije najbolji način za pripremu hrane, ali ako baš moraš, uvek se odluči za zasićene masti, koji ni u kom slučaju na povišenim temperaturama neće preći u svoj trans oblik - dakle - svinjska mast, kokosovo ulje, maslac...
Probaj i pečenje u el. grilu( pekač)...nekada i dobar tiganj rešava problem...
Po pitanju kikirikija sigurno da u blizini "mesta stanovanja" imaš neku prodavnicu zdrave hrane, tako da možeš kupiti u rinfuzi kikiriki, samo bi trebalo da ga dobro termički obradiš...em jeftnije, em nema soli... ;)
Ubaci i orahe, kao najbogatiji izvor omega-3( ALA) u odnosu na ostale jezgraste plodove, a čini mi se da su i dostupniji... ;)