Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: acala Jun 07, 2016, 04:09:36 posle podne
-
Pozdrav, odlucio sam da podignem novu temu, nadam se da ne smeta moderatorima.
Posto uh kupimo na primer hleb, ili skuvamo pirinac, ovsene u vodu, povrce sveze ili samo bareno a meso uvek je neko zezanje oko spremanja da bude ukusno i lepo, a i najvise ga jedemo zbog proteina i nezaobilazno nam je, zanima me vasa iskustva kako spremate i da bude lepo i ukusno, da ne bude zilavo itd.
Ovo ce svima nama da pomogne koji se ne snalazimo u kuhinji bas najbolje , a i nekima dobro ce doci da promene svoj jednolican nacin pripreme.
Raspisite se :) I sto detaljnije za nas neznalce ;)
-
Ja iskreno ne volim komplikovanja po pitanju pripreme hrane, ili u tigranju sa malo ulja ili samo ubacim zajedno sa krompirom u kesu za pečenje :)
-
Ja pečem meso u onoj halogenskoj (konvencionalnoj pećnici). Samo pospem začin koji želim (Kotanji, BAG, doneo sam i iz Norveške Kajun i neke njihove lokalne), 175 C, 15 minuta i kraj.
-
ma meni piletina i ne pravi toliki problen, ali crveno meso, svinjetina i govedina bas ne znam kako najlakse da ga spremim a da bude ukusno, a kad ga kuvam u vodi jako mi neukusno sve zapada za zube kao gumu da jedem
-
Ulje + tiganj i da bude res ;D Kakvo crno kuvanje ;D
-
...bas ne znam kako najlakse da ga spremim a da bude ukusno...
Šta god spremim, ništa mi nije ukusno. Ne jedemo zbog ukusa, nismo deca...
Hm, sa vremenom sam poceo da se rukovodim parolom, jedem da bih ziveo...a ne zivim da bih jeo "ukusno"...
Nutritivno odrastanje...mada kad pronadjemo "ukus" i u ovesnim sa vodom na pravom smo putu...a tek kuvano pilece belo...njam, njam ;)
-
Pa svi koji duze treniraju zbog navike pocnu da se vode time. Cista navika, da vidim ko bi pre jeo kuvano meso umesto pice, palacinaka, bureka, rostilja da su im iste nutritivne vrednosti. Verovatno promil ljudstva na svetu, mozda i manje.
Tako se i ja kao tesim ukusne mi ovsene, riba sa zacinom, ovo ono, a ustvari jedem samo zbog napretka, a ne uzitka, da ne treniram, ne bi to pogledao ;D
-
Ja menjam zacine konstantno, nacin spremanja, dodatke bez kalorija, cak i salatu kad promenim drugaciji mi obrok bude :)
-
To je dobro ko ima uslova i volje. Meni je jednolicno dugo godina, kao i vecini verujem.
-
Ja menjam zacine konstantno, nacin spremanja, dodatke bez kalorija, cak i salatu kad promenim drugaciji mi obrok bude :)
Glad je najbolji začin :)
Bravo!
-
Ja menjam zacine konstantno, nacin spremanja, dodatke bez kalorija, cak i salatu kad promenim drugaciji mi obrok bude :)
Glad je najbolji začin :)
Sta znam, ja se uvek trudim da ne budem gladan na dijeti, kako god to zvucalo. Menjam sve sto mogu, pravim raznorazne djakonije, tj kad imam vremena i bude mi zanimljivijue, zavaram mozak :)
-
Sta fali na rostilju?
-
koje imate te konvencionalne pećnice???
-
Ja iskreno zaboravio koja je marka, imaš u winwinu sad na popustu je 4500. Stavim odrezak ili burger, začin, 175 C na 15 minuta, kad završi isključi se sama, ne moram da pazim na meso. Lako se pere i održava.
-
Pa brate jel ti to koristis svaki dan? zar ne pise na njoj koja je marka :D?
-
Collossus, koristim već 4 godine takvu pećnicu. Ovo mi je druga doduše, kod prve je pregoreo grejač posle 2 godine otprilike. A valjda baš zato što je koristim svakodnevno ne obraćam pažnju na naziv. :P