Pansport Forum
Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: Miki Mihajlovic Septembar 28, 2022, 08:15:22 pre podne
-
Prvo bi me interesovalo vase misljenje sta mislite o humusu,da li ih koristite,da li imate neke recepte po kojem ih pravite ili ih kupujete?
-
Ja ga pravim na sledeci nacin:
Skuvati 200gr nauta (leblebije)
Dodati: Maslinovo ulje 1-2 kašike
Beli luk - 1 čen
Pola limuna
So
Biber
Sve u blender, dodati malo vode i izblendirati dok se ne sjedini.
Posle pravim razlicite ukusu,u jedan deo ubacim gljive u drugu malo jalapenja,posto obozavam ljuto itd.A citao sam i da neki ne kuvaju leblebiju samo je ostave da stoji 24 sata i posle ga blenduju.Koja su vasa iskustva?
-
Hummus je sjajan izvor biljnog proteina koji pruža 7,9 grama proteina po porciji.
To ga čini odličnom opcijom za ljude na vegetarijanskoj ili veganskoj ishrani.
Pored toga, Hummus sadrži gvožđe, folate i B vitamine, a sve ovo je važno za vegetarijance i vegane, jer iste ne mogu dobiti dovoljno iz ishrane.
-
Ja više volim recept sa pasuljem:
0,5 kg belog pasulja
sok od jednog limuna
1 kašičica mlevenog kima
2 čena belog luka, seckanog na komadiće
1 dl tahini paste (pasta od susama)
so i biber po ukusu
1 dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
-
Hummus je sjajan izvor biljnog proteina koji pruža 7,9 grama proteina po porciji.
To ga čini odličnom opcijom za ljude na vegetarijanskoj ili veganskoj ishrani.
Pored toga, Hummus sadrži gvožđe, folate i B vitamine, a sve ovo je važno za vegetarijance i vegane, jer iste ne mogu dobiti dovoljno iz ishrane.
Meni plus svega sto si navela pomaze i u varenju.
-
Ja više volim recept sa pasuljem:
0,5 kg belog pasulja
sok od jednog limuna
1 kašičica mlevenog kima
2 čena belog luka, seckanog na komadiće
1 dl tahini paste (pasta od susama)
so i biber po ukusu
1 dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
Super,hvala ti,probacu i to.
-
Ja ga pravim na sledeci nacin:
Skuvati 200gr nauta (leblebije)
Dodati: Maslinovo ulje 1-2 kašike
Beli luk - 1 čen
Pola limuna
So
Biber
Sve u blender, dodati malo vode i izblendirati dok se ne sjedini.
Posle pravim razlicite ukusu,u jedan deo ubacim gljive u drugu malo jalapenja,posto obozavam ljuto itd.A citao sam i da neki ne kuvaju leblebiju samo je ostave da stoji 24 sata i posle ga blenduju.Koja su vasa iskustva?
iskreno, osim psotojanja na rafovima, nisam znao ni sta je niti od cega se pravi.
-
Izuzetno je hranljiv i ukusan. Jesi li probao?
-
Ja ga pravim na sledeci nacin:
Skuvati 200gr nauta (leblebije)
Dodati: Maslinovo ulje 1-2 kašike
Beli luk - 1 čen
Pola limuna
So
Biber
Sve u blender, dodati malo vode i izblendirati dok se ne sjedini.
Posle pravim razlicite ukusu,u jedan deo ubacim gljive u drugu malo jalapenja,posto obozavam ljuto itd.A citao sam i da neki ne kuvaju leblebiju samo je ostave da stoji 24 sata i posle ga blenduju.Koja su vasa iskustva?
iskreno, osim psotojanja na rafovima, nisam znao ni sta je niti od cega se pravi.
Zato sam i pokrenuo ovu temu,da upoznam ovu hranu sa ljudima,jer je jako hranljiv,sadrzi puno belancevine biljnog porekla,ali ima i ostale dobre efekte na organizam a i ukusan je i nije ga tesko napraviti. ;).
-
Na primer neki od benefita je što humus je prepun zdravih sastojaka koji mogu pomoći u borbi protiv hronične upale.
-
Zbog visokog sadržaja vlakana utiče na poboljšanje probave i hrani dobre crevne bakterije.
Obezbeđuje 6 grama dijetetskih vlakana na 100 grama, što je jednako 24% dnevne preporuke za vlakna za žene i 16% za muškarce.
-
Za borbu protiv hronicnih upala ni ja nisam znao.Veoma interesantno.Hvala na informaciji.Onda jos vise cenim ovu hranu.Za probavu to sam znao,iskreno zbog toga sam i ja poceo da koristim.