Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: Optimus Prime Septembar 23, 2025, 02:27:15 posle podne
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Zavisi od puno stvari a jedan od njih je i vas cilj.Ja nisam jeo nista od gore pomenutog,sada vec ppnekad pojedem pilece dzigerice i to je to.
-
Ja sam koristio u ishrani, i sada nekad ubacim dzigericu kada mi se jede.
Ali imao sam period u zivotu kad nisam bio u bas zavidnoj finansijkoj situaciji i tada mi je zbog cene/odnosa proteina ona bila jedini izor proteina iz mesa.
-
Može,ali ni sa time ne treba preterivati.
-
Ja sam koristio u ishrani, i sada nekad ubacim dzigericu kada mi se jede.
Ali imao sam period u zivotu kad nisam bio u bas zavidnoj finansijkoj situaciji i tada mi je zbog cene/odnosa proteina ona bila jedini izor proteina iz mesa.
Kao i kod svakoga pocetnika po mom misljenju.
-
Džigerica (jetra)
Izuzetno bogata vitaminom A, gvožđem, vitaminom B12, folatima i bakarom.
Podržava krvnu sliku, imunitet, vid, i funkciju mozga.
Ne treba je jesti prečesto – 1x nedeljno je dovoljno zbog visokog sadržaja vitamina A (hipervitaminoza može biti štetna).
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
-
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
-
Meni lično je ukus odličan.
-
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
Svinjsku dzigericu sam jeo ali se meni to ne svida,dok pilece sa crnim lukom to je vec ok.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
To mi je i cale govorio da sa vremenom na vreme je dobro pojesti zbog krvne slike.
-
Meni lično je ukus odličan.
Ukusi su razliciti.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
-
Pa da ima tu i da ne bude onako suva pa neko stavlja u mleko da stoji.
Treba baš da se malo pomuči oko spremanja.
Mada ja sam to samo I kuvao ranije.Ukus užas!
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
-
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.
-
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.
Pa to je najbitnija stvar, najbolje kada volis da spremas i nisi gadljiv ili imas nekog u kuci koji voli da kuva i sprema hranu.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Baš u tome leži prednost džigerice pa se trudi da zanemariš to. Žena neka sprema, a ti jedi. 😅
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
-
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
Je ne mogu. Ukus mi ne odgovara.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
-
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.
Pa to je najbitnija stvar, najbolje kada volis da spremas i nisi gadljiv ili imas nekog u kuci koji voli da kuva i sprema hranu.
Ja imam srecu sto imam ovu drugu stvar jer ja posle toliko godina takmicenja i spremanja hrane unapred mi se zgadilo spremanje hrane.....
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Najbolja varijanta!
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
A sta ces ako ti detetu iskrvari koleno,nos,usta???
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
Ipak je od krvi i mesa! ;D
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
Vidis i ti kazes navikne.Ne zavoli.... ;D ;D ;D
ALi da ima ukus zemlje i to je sigurno!
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Najbolja varijanta!
Verovatno bi svako najviše voleo da mu neko drugi spremi.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Proradi taj inat u čoveku. Znam na šta misliš.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
U životu je često tako.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Da. Med i seme od koprive su odličan recept.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Cale joj je pravio koprivu kao sto se spravi spanac.Ja sam to obozavao,a majka ni pod razno....
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Isto kod prve nedelje dijete mi se jelo slatko,ali samo zato sto nisam smeo.Cesto mi se desavalo da dok sam "mogao" jesti nije mi se jelo,a cim sam poceo dijetu sutradan mi se odmah jelo... ;D ;D ;D
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Ova nova generacija sa aplikacijama....e za to nema aplikacije....ili operes sam ili zamolis nekog da ti opere ili ga ne jedes/spremas.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Nego sta je?
Sta ima u kafani?Alkohol,cigarete itd....sve sami poroci...
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
Ko nema naloge na drustvenim taj mi je jako sumnjiv.... ;D ;D ;D
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Cale joj je pravio koprivu kao sto se spravi spanac.Ja sam to obozavao,a majka ni pod razno....
Dobra ideja za recept.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Isto kod prve nedelje dijete mi se jelo slatko,ali samo zato sto nisam smeo.Cesto mi se desavalo da dok sam "mogao" jesti nije mi se jelo,a cim sam poceo dijetu sutradan mi se odmah jelo... ;D ;D ;D
To je u ljudskoj prirodi :) Šta da se radi. Svi smo mi od krvi i mesa, što bi se reklo.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Ova nova generacija sa aplikacijama....e za to nema aplikacije....ili operes sam ili zamolis nekog da ti opere ili ga ne jedes/spremas.
Može robot da spremi obrok ;D
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Nego sta je?
Sta ima u kafani?Alkohol,cigarete itd....sve sami poroci...
Ja ne pijem i ne pušim. To svi znate ;D Znači nema poroka ;)
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
Ko nema naloge na drustvenim taj mi je jako sumnjiv.... ;D ;D ;D
Znači stalno sam pod lupom ;D ;D ;D
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
Kada se tako malo zamaskira ukus onda nije strasno. 😁
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Isto kod prve nedelje dijete mi se jelo slatko,ali samo zato sto nisam smeo.Cesto mi se desavalo da dok sam "mogao" jesti nije mi se jelo,a cim sam poceo dijetu sutradan mi se odmah jelo... ;D ;D ;D
To je u ljudskoj prirodi :) Šta da se radi. Svi smo mi od krvi i mesa, što bi se reklo.
Ali i to sam resavao.Znas kako?Znam,sad ce dr.Anita reci koliko je to nezdravo,mozda je i u pravu ali ja sam se tako resio svoje zavisti od slatkog barem nekih 3 meseca,nekad i vise.
Pre pocetka dijete otisao sam u poslasticarnicu i trazio jedan ceo red da mi iznese sto sam naravno pojeo ili tepsiju sampite(22 komada) i bokal vode i posle mi se jedno vreme nije jelo slatko i onda dijeta moze da pocne. ;D ;D ;D
Naravno ne preporucujem nikome,samo delim svoje iskustvo. ;)
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Ova nova generacija sa aplikacijama....e za to nema aplikacije....ili operes sam ili zamolis nekog da ti opere ili ga ne jedes/spremas.
Može robot da spremi obrok ;D
Moze ali to nije to....
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Nego sta je?
Sta ima u kafani?Alkohol,cigarete itd....sve sami poroci...
Ja ne pijem i ne pušim. To svi znate ;D Znači nema poroka ;)
Ali se dimis...... ;D ;D ;D
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
Može i smuti od svega toga pa se ukus još manje primećuje.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
Može i smiri od svega toga pa se ukus još manje primećuje.
I ukusnije je.
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
-
Namakanje – ključ za blaži ukus
Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.
U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.
Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).
Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
-
Priprema – ne prekuvaj!
Najveća greška je prepečena džigerica: postane tvrda, suha i gorka.
Prži je na srednje jakoj vatri 2–3 minute sa svake strane, zavisno od debljine.
Unutra treba ostati blago ružičasta, ali ne krvava.
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
-
Namakanje – ključ za blaži ukus
Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.
U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.
Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).
Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
-
Namakanje – ključ za blaži ukus
Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.
U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.
Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).
Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
-
Namakanje – ključ za blaži ukus
Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.
U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.
Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).
Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Da,samo je ona trebala da jede a nije volela a ja obozavam pilece dzigerice na taj nacin. ;D
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo mesu, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
-
Namakanje – ključ za blaži ukus
Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.
U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.
Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).
Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Da,samo je ona trebala da jede a nije volela a ja obozavam pilece dzigerice na taj nacin. ;D
I ja ih obožavam ali mi smo izgleda retki. 😂
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
Ima par dobrih recepata sa belim vinom, jajima, šećerom i orasima. Svakako ako bude team building - a donosim home made varijantu. 😁
-
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.
Kombinacije koje prikrivaju ukus
Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:
Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.
Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.
Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.
Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
Ima par dobrih recepata sa belim vinom, jajima, šećerom i orasima. Svakako ako bude team building - a donosim home made varijantu. 😁
Uhhhhh,pesma za moje usi!!!!A takode i za stomak.... ;D ;D ;D