Pansport Forum
Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: Optimus Prime Septembar 23, 2025, 02:27:15 posle podne
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Zavisi od puno stvari a jedan od njih je i vas cilj.Ja nisam jeo nista od gore pomenutog,sada vec ppnekad pojedem pilece dzigerice i to je to.
-
Ja sam koristio u ishrani, i sada nekad ubacim dzigericu kada mi se jede.
Ali imao sam period u zivotu kad nisam bio u bas zavidnoj finansijkoj situaciji i tada mi je zbog cene/odnosa proteina ona bila jedini izor proteina iz mesa.
-
Može,ali ni sa time ne treba preterivati.
-
Ja sam koristio u ishrani, i sada nekad ubacim dzigericu kada mi se jede.
Ali imao sam period u zivotu kad nisam bio u bas zavidnoj finansijkoj situaciji i tada mi je zbog cene/odnosa proteina ona bila jedini izor proteina iz mesa.
Kao i kod svakoga pocetnika po mom misljenju.
-
Džigerica (jetra)
Izuzetno bogata vitaminom A, gvožđem, vitaminom B12, folatima i bakarom.
Podržava krvnu sliku, imunitet, vid, i funkciju mozga.
Ne treba je jesti prečesto – 1x nedeljno je dovoljno zbog visokog sadržaja vitamina A (hipervitaminoza može biti štetna).
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
-
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
-
Meni lično je ukus odličan.
-
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
Svinjsku dzigericu sam jeo ali se meni to ne svida,dok pilece sa crnim lukom to je vec ok.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
To mi je i cale govorio da sa vremenom na vreme je dobro pojesti zbog krvne slike.
-
Meni lično je ukus odličan.
Ukusi su razliciti.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
-
Pa da ima tu i da ne bude onako suva pa neko stavlja u mleko da stoji.
Treba baš da se malo pomuči oko spremanja.
Mada ja sam to samo I kuvao ranije.Ukus užas!
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
-
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.
-
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.
Pa to je najbitnija stvar, najbolje kada volis da spremas i nisi gadljiv ili imas nekog u kuci koji voli da kuva i sprema hranu.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Baš u tome leži prednost džigerice pa se trudi da zanemariš to. Žena neka sprema, a ti jedi. 😅
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
-
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
Je ne mogu. Ukus mi ne odgovara.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
-
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.
Pa to je najbitnija stvar, najbolje kada volis da spremas i nisi gadljiv ili imas nekog u kuci koji voli da kuva i sprema hranu.
Ja imam srecu sto imam ovu drugu stvar jer ja posle toliko godina takmicenja i spremanja hrane unapred mi se zgadilo spremanje hrane.....
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Najbolja varijanta!
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
A sta ces ako ti detetu iskrvari koleno,nos,usta???
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
Ipak je od krvi i mesa! ;D
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
Vidis i ti kazes navikne.Ne zavoli.... ;D ;D ;D
ALi da ima ukus zemlje i to je sigurno!
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Najbolja varijanta!
Verovatno bi svako najviše voleo da mu neko drugi spremi.
-
Meni lično je ukus odličan.
Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Proradi taj inat u čoveku. Znam na šta misliš.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
U životu je često tako.
-
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Da. Med i seme od koprive su odličan recept.
-
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.