Pansport Forum

Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: Optimus Prime Septembar 23, 2025, 02:27:15 posle podne

Naslov: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Optimus Prime Septembar 23, 2025, 02:27:15 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Septembar 24, 2025, 09:27:06 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Zavisi od puno stvari a jedan od njih je i vas cilj.Ja nisam jeo nista od gore pomenutog,sada vec ppnekad pojedem pilece dzigerice i to je to.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miletić Dušan Septembar 25, 2025, 10:28:44 posle podne
Ja sam koristio u ishrani, i sada nekad ubacim dzigericu kada mi se jede.
Ali imao sam period u zivotu kad nisam bio u bas zavidnoj finansijkoj situaciji i tada mi je zbog cene/odnosa proteina ona bila jedini izor proteina iz mesa.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Zoltan Kozma Septembar 26, 2025, 08:21:16 pre podne
Može,ali ni sa time ne treba preterivati.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Septembar 26, 2025, 02:25:57 posle podne
Ja sam koristio u ishrani, i sada nekad ubacim dzigericu kada mi se jede.
Ali imao sam period u zivotu kad nisam bio u bas zavidnoj finansijkoj situaciji i tada mi je zbog cene/odnosa proteina ona bila jedini izor proteina iz mesa.
Kao i kod svakoga pocetnika po mom misljenju.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Septembar 26, 2025, 04:04:49 posle podne
Džigerica (jetra)

Izuzetno bogata vitaminom A, gvožđem, vitaminom B12, folatima i bakarom.

Podržava krvnu sliku, imunitet, vid, i funkciju mozga.

Ne treba je jesti prečesto – 1x nedeljno je dovoljno zbog visokog sadržaja vitamina A (hipervitaminoza može biti štetna).
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Septembar 27, 2025, 06:30:11 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Septembar 29, 2025, 09:24:32 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Septembar 30, 2025, 10:04:21 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 02, 2025, 07:03:35 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 05, 2025, 05:54:28 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 06, 2025, 10:50:33 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 06, 2025, 11:59:19 pre podne
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 06, 2025, 09:27:28 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 08, 2025, 04:50:54 pre podne
Meni lično je ukus odličan.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 08, 2025, 07:57:44 pre podne
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
Svinjsku dzigericu sam jeo ali se meni to ne svida,dok pilece sa crnim lukom to je vec ok.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 08, 2025, 07:58:31 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
To mi je i cale govorio da sa vremenom na vreme je dobro pojesti zbog krvne slike.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 08, 2025, 07:59:31 pre podne
Meni lično je ukus odličan.
Ukusi su razliciti.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miletić Dušan Oktobar 08, 2025, 09:02:16 posle podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Zoltan Kozma Oktobar 10, 2025, 07:43:00 pre podne
Pa da ima tu i da ne bude onako suva pa neko stavlja u mleko da stoji.
Treba baš da se malo pomuči oko spremanja.
Mada ja sam to samo I kuvao ranije.Ukus užas!
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 10, 2025, 08:09:06 pre podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 10, 2025, 03:56:44 posle podne
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miletić Dušan Oktobar 11, 2025, 12:06:17 pre podne
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.

Pa to je najbitnija stvar, najbolje kada volis da spremas i nisi gadljiv ili imas nekog u kuci koji voli da kuva i sprema hranu.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miletić Dušan Oktobar 11, 2025, 12:06:56 pre podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 11, 2025, 02:46:33 posle podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Baš u tome leži prednost džigerice pa se trudi da zanemariš to. Žena neka sprema, a ti jedi. 😅
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 11, 2025, 05:59:50 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 11, 2025, 06:00:32 posle podne
Ja na primer obožavam svinjsku džigericu i da je jedem koliko je volim ne bi bilo bas dobro.
Ali mogu reći da daje baš snagu kada god je jedem
Pileća mi je isto dobra.
Je ne mogu. Ukus mi ne odgovara.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 11, 2025, 06:01:20 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 11, 2025, 06:02:02 posle podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 11, 2025, 06:03:08 posle podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 12, 2025, 03:00:04 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 12, 2025, 03:00:59 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 13, 2025, 07:25:55 pre podne
Meni je takođe ukus džigerice super I svima je preporučujem. Kao što je Dušan rekao treba znati i pripremiti istu, ukus dosta zavisi i od iskustva u pripremi.

Pa to je najbitnija stvar, najbolje kada volis da spremas i nisi gadljiv ili imas nekog u kuci koji voli da kuva i sprema hranu.
Ja imam srecu sto imam ovu drugu stvar jer ja posle toliko godina takmicenja i spremanja hrane unapred mi se zgadilo spremanje hrane.....
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 13, 2025, 07:28:12 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 13, 2025, 07:28:45 pre podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Najbolja varijanta!
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 13, 2025, 07:29:13 pre podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 13, 2025, 07:29:50 pre podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
A sta ces ako ti detetu iskrvari koleno,nos,usta???
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 13, 2025, 07:30:29 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 13, 2025, 07:31:26 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 15, 2025, 06:48:34 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 15, 2025, 06:49:14 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 15, 2025, 06:49:50 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 17, 2025, 09:39:58 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 17, 2025, 09:40:26 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Uhvatili smo ga bar u nečemu. 😂
Ipak je od krvi i mesa! ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 17, 2025, 09:41:26 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Ona tek ima specifičan ukus ali na sve se čovek navikne.
Vidis i ti kazes navikne.Ne zavoli.... ;D ;D ;D
ALi da ima ukus zemlje i to je sigurno!
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 17, 2025, 02:00:11 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:38:38 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:40:04 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:40:55 posle podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Znači samo na gotovo ;D
Najbolja varijanta!
Verovatno bi svako najviše voleo da mu neko drugi spremi.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:41:51 posle podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:43:06 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:46:52 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:50:47 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Proradi taj inat u čoveku. Znam na šta misliš.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:51:49 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Ona verovatno nije imala naviku da to jede od malena.
Fora je u tome sto je ona to od malena MORALA da jede,a kad nesto moras onda ti se bas i ne radi....
Recimo jedan primer:meni kad kazu da nesto moram da uradim ja to automatski NECU da uradim.Kada me zamole da uradim e to je vec druga stvar.
Zato kazem da su i njoj drugacije to servirali mislim da bi jela bez problema.
Da, to je ta druga krajnost.
U životu je često tako.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 18, 2025, 06:53:07 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 20, 2025, 03:28:31 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Da. Med i seme od koprive su odličan recept.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 20, 2025, 03:29:17 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 22, 2025, 08:35:45 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Cale joj je pravio koprivu kao sto se spravi spanac.Ja sam to obozavao,a majka ni pod razno....
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 22, 2025, 08:37:09 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Isto kod prve nedelje dijete mi se jelo slatko,ali samo zato sto nisam smeo.Cesto mi se desavalo da dok sam "mogao" jesti nije mi se jelo,a cim sam poceo dijetu sutradan mi se odmah jelo... ;D ;D ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 22, 2025, 08:39:02 pre podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Ova nova generacija sa aplikacijama....e za to nema aplikacije....ili operes sam ili zamolis nekog da ti opere ili ga ne jedes/spremas.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 22, 2025, 08:40:45 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Nego sta je?
Sta ima u kafani?Alkohol,cigarete itd....sve sami poroci...
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 22, 2025, 09:10:40 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
Ko nema naloge na drustvenim taj mi je jako sumnjiv.... ;D ;D ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 25, 2025, 05:15:22 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 25, 2025, 05:16:38 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
I savetuje se i dosta čaj od koprive, kao i razna jela sa koprivom, koja isto dosta sadrži gvožđe. Samo da se ne udaljavam mnogo od teme.
Cale joj je pravio koprivu kao sto se spravi spanac.Ja sam to obozavao,a majka ni pod razno....
Dobra ideja za recept.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 25, 2025, 05:18:42 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Isto kod prve nedelje dijete mi se jelo slatko,ali samo zato sto nisam smeo.Cesto mi se desavalo da dok sam "mogao" jesti nije mi se jelo,a cim sam poceo dijetu sutradan mi se odmah jelo... ;D ;D ;D
To je u ljudskoj prirodi :) Šta da se radi. Svi smo mi od krvi i mesa, što bi se reklo.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 25, 2025, 05:19:33 posle podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Ova nova generacija sa aplikacijama....e za to nema aplikacije....ili operes sam ili zamolis nekog da ti opere ili ga ne jedes/spremas.
Može robot da spremi obrok ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 25, 2025, 05:20:13 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Nego sta je?
Sta ima u kafani?Alkohol,cigarete itd....sve sami poroci...
Ja ne pijem i ne pušim. To svi znate ;D Znači nema poroka ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Dr Nikola Todorov Oktobar 25, 2025, 05:20:51 posle podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Bravo!Meni je promaklo,ali u pravu si cesto to spominje!
Zar je kafana porok? ;) A i zar ja delujem kao da nemam poroka?
Ko nema naloge na drustvenim taj mi je jako sumnjiv.... ;D ;D ;D
Znači stalno sam pod lupom ;D ;D ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 26, 2025, 07:32:49 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
Kada se tako malo zamaskira ukus onda nije strasno. 😁
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 27, 2025, 10:10:29 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 27, 2025, 10:13:43 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Da,znam,majka je imala manjak gvozda i spremala nam hranu sestri i meni ove sa visokim sadrzajem gvozda kao sto su dzigerice i spanac a najveca fora da smo mi zavoleli a majka nikad nije mogla da pojede....
Najčešće tako i biva. Neko ko mora da jede nešto, zbog neke bolesti, to ne može, a drugi pojedu.
Isto kod prve nedelje dijete mi se jelo slatko,ali samo zato sto nisam smeo.Cesto mi se desavalo da dok sam "mogao" jesti nije mi se jelo,a cim sam poceo dijetu sutradan mi se odmah jelo... ;D ;D ;D
To je u ljudskoj prirodi :) Šta da se radi. Svi smo mi od krvi i mesa, što bi se reklo.
Ali i to sam resavao.Znas kako?Znam,sad ce dr.Anita reci koliko je to nezdravo,mozda je i u pravu ali ja sam se tako resio svoje zavisti od slatkog barem nekih 3 meseca,nekad i vise.
Pre pocetka dijete otisao sam u poslasticarnicu i trazio jedan ceo red da mi iznese sto sam naravno pojeo ili tepsiju sampite(22 komada) i bokal vode i posle mi se jedno vreme nije jelo slatko i onda dijeta moze da pocne. ;D ;D ;D
Naravno ne preporucujem nikome,samo delim svoje iskustvo. ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 27, 2025, 10:14:08 pre podne
Meni lično je ukus odličan.

Meni je isto fenomenalan ukus samo ne volim da je spremam. Ako neko drugi pripremi da ja ne gledam dok je ziva i dok se sprema onda je to super :D
Zamolis zenu da ti spremi. ;)

Pa to je jedini nacin, ja sam malo gadljiv jer je bas krvavo.
Samo beskrvne metode pripreme ;D ;D ;D
Operes ga....
Verovatno ne voli uopšte da ima kontakt sa takvim mesom ili iznutricama kada imaju krvi na sebi.
Ova nova generacija sa aplikacijama....e za to nema aplikacije....ili operes sam ili zamolis nekog da ti opere ili ga ne jedes/spremas.
Može robot da spremi obrok ;D
Moze ali to nije to....
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 27, 2025, 10:14:48 pre podne
Da li koristiti u ishrani? Šta je dobro a šta loše?
Može povremeno, ako odgovara ukus. Ima korisnih sastojaka. Ja inače ne jedem iznutrice.
Ja ponekad jedem dzigericu ali i to samo pilece.
Pretpostavljam crnu džigericu, tj. jetru. Znam da obično ljudi nju više vole da jedu.
Naravnoi to sa crnim lukom. ;) I sa krompir pireom.Ne od minut pireom nego pravi pire.
Nisam ni mislio da koristiš onaj instant pire ;)
Ne kazem da nikad nisam,ali mogu ga izbrojati na prstima jedne ruke....i nije za celu porodicu kao sto su napisali ili za 4 osobe,ne znam kako su napisali,jer sam to ja sam pojeo,naravno uz meso. ;)
Ja sam to baš davno jeo. Ne računajući kada nekad u kafani osetim da je instant pire ;D
Evo prvog poroka našeg kolege- obilazak kafana. 😂
Ne znam od kada je kafana porok? ;)
Nego sta je?
Sta ima u kafani?Alkohol,cigarete itd....sve sami poroci...
Ja ne pijem i ne pušim. To svi znate ;D Znači nema poroka ;)
Ali se dimis...... ;D ;D ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 27, 2025, 05:14:56 posle podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
Može i smuti od svega toga pa se ukus još manje primećuje.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Oktobar 29, 2025, 09:22:35 pre podne
Poznato je da za održavanje krvne slike je dobro povremeno da se jede. Ko još voli ukus to je pun pogodak.
Jeste. Obično se i savetuje kod anemije, jer sadrži dosta gvožđa.
Mnogi ljudi kada su anemični na silu jedu džigericu i cveklu.
Cveklu smo morali jesti posle vadenja krvi....kako ta biljka ima ukus zemlje.....paa to je strasno.
Meni se dešavalo da ima ukus zemlje, ali ne uvek. Nekada i ne osećam taj ukus.
Ima ljudi kojima odgovara ukus cvekle.
Meni najviše odgovara kada narendam kao salatu- jabuku, šargarepu, cveklu, celer. Mada mogu i onako kuvano cveklu da jedem, nekada i začinim sirćetom i naseckanim belim lukom. Ali mi sveža cvekla ima bolji ukus od kuvane.
I ukusnije i delotvornije je sve sveze nego kuvano/peceno/bareno itd....naravno mislim na voce i povrce
Može i smiri od svega toga pa se ukus još manje primećuje.
I ukusnije je.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 30, 2025, 04:28:12 posle podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 30, 2025, 04:29:23 posle podne
Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Oktobar 30, 2025, 04:29:40 posle podne
Priprema – ne prekuvaj!

Najveća greška je prepečena džigerica: postane tvrda, suha i gorka.

Prži je na srednje jakoj vatri 2–3 minute sa svake strane, zavisno od debljine.

Unutra treba ostati blago ružičasta, ali ne krvava.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Novembar 03, 2025, 10:04:07 pre podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Novembar 03, 2025, 10:05:09 pre podne
Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Novembar 03, 2025, 02:40:51 posle podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Novembar 03, 2025, 02:41:25 posle podne
Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Novembar 04, 2025, 09:01:30 posle podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Novembar 04, 2025, 09:03:41 posle podne
Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Da,samo je ona trebala da jede a nije volela a ja obozavam pilece dzigerice na taj nacin. ;D
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Novembar 05, 2025, 03:25:28 posle podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo mesu, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Novembar 05, 2025, 03:26:12 posle podne
Namakanje – ključ za blaži ukus

Namakanje izvlači gorke note i ublažava „metalni“ ukus jetre.

U mlijeku – potopi isječenu džigericu u mlijeko na 30–60 minuta prije pripreme.

Alternativa: možeš koristiti i mješavinu vode i malo limunovog soka ili sirćeta (1 kašika na 200 ml vode).

Zatim je obavezno obriši papirnim ubrusom prije prženja.
Tako mi je majka pravila ,potpljenu u mleku,pa posle izvadila i przila sa lukom.
Super, našla je dobro rešenje.
Da,samo je ona trebala da jede a nije volela a ja obozavam pilece dzigerice na taj nacin. ;D
I ja ih obožavam ali mi smo izgleda retki. 😂
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Novembar 06, 2025, 08:46:48 pre podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: drAnita Mrdakovic Novembar 06, 2025, 03:34:45 posle podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
Ima par dobrih recepata sa belim vinom, jajima, šećerom i orasima. Svakako ako bude team building - a donosim home made varijantu. 😁
Naslov: Odg: DŽIGERICA, SRCA, BUBREZI, PLUĆA....
Poruka od: Miki Mihajlovic Novembar 09, 2025, 02:54:38 posle podne
Za one koji baš ne vole džigericu evo jednog predloga.

Kombinacije koje prikrivaju ukus

Odaberi sastojke koji „ublažavaju“ njen specifičan miris:

Luk – obavezno! Karamelizovani luk daje slatkoću i balansira ukus.

Belo vino ili malo soja sosa – dodaju dubinu ukusa.

Biljke i začini – ruzmarin, majčina dušica, peršun, biber, dimljena paprika.

Malo putera ili pavlake na kraju daje kremastu završnicu.
Tako ga jedino i pojedem sa lukom ilki belim vinom!
Posto mi je baka bila Dalmatinka a ona je sve kuvala sa vinom,ali bukvalno svako meso tako da sam navikao na taj ukus.Cak i spagete pravimo sa vinom. ;)
Meni je isto taj način pripreme fenomenalan.
Vino daje mesu neki poseban ukus!
Ne samo među, već i palačinkama u šatu na primer. 😂
To jos nisam probao.Ili pisi recept ili kada budemo imali team building donesi da probamo. ;)
Ima par dobrih recepata sa belim vinom, jajima, šećerom i orasima. Svakako ako bude team building - a donosim home made varijantu. 😁
Uhhhhh,pesma za moje usi!!!!A takode i za stomak.... ;D ;D ;D