Pansport Forum
Ostale teme => Off topic => Temu započeo: Nitro Januar 16, 2009, 05:10:29 posle podne
-
Cime i da li dodajete zacine u vasa jela dok ste u ''off''sezoni odnosno radite na masi....sta recimo stavljate na meso,ajde da vidimo jel ima nekih varijanti koje pravite da vam bude sve to ukusnije....ja recimo bez ljute tucane NEMOgu..obozavam meso sa tim...
(neznam sto sam otvarao topic realno iz dosade ,al zanima me mozda ima neko od vas neku super ukusnu varijantu koja moze da se proba)
aj da cujemo
-
curry ... puno bibera ... i soooooo ... shto ogi kaze da bole bubrezi :D
u sushtini klasika ... :D but i likes it
ponekad cimet .. :D
-
Vegeta
-
Mozes i kao neki preliv da napravis za meso...
Pazi sad... :D
stavis u onaj blender masline, pecurke (iz tegle), persun, celer, malo crnog i belog luka, iscedis jedan limun....pa onda sve to zacinis sa svim zacinima koje imas u kuci :D ja stavim so, biber, origano, ljutu alevu... i sve to iseckas u blenderu... nalijes samo malo vode da ne bude bas onako gusto i mozes da dodas malo maslinovog ulja ili lanenog i sve to izmesas.
Ako hoces mozes na kraju da ubacis i pavlaku sto daje jos zesci ukus ;D eto tim prelijes meso i ko bog :D
-
E Miki da znas, zenicu te ;D
-
kari,vegeta,so,so,so,so,so :D
-
E Miki da znas, zenicu te ;D
:$ :-*
kari,vegeta,so,so,so,so,so :D
Pa posle nemoj da se zalis....jao navuko sam 6-7l vode :D
-
e da ima onaj Molly Mc butter sto ROni ima .... :D :D :D
a kakav je barbeque sos ili soja sos jel neko probo?jel volite vi tucanu?
-
Ja sam probao soja sos ali on mi vise dodje za neke salate...tesko se oseti kad ga stavim na nekom mesu, a nije ni nista specijalnog ukusa.
Edit: tucana ftw ;D
-
a od tecnih tih soseva tipa kecap itd...?a barbeque kakav to ukus ima uopste?
cili/kari kakve su to gluposti...privlaci me na onom racku ima u veru ceo red covece ...prosto zove da kupis :P ima pun !@#ac tih gluposti :D
-
Poshto uglavnom jedem samo belo od mesa dok se peche puno vegete a posle samo malo karija i ljutog kechapa tek tek...
@Lokki :D :D
-
E chili je extra... ali onaj tecni kao kecap (posto sam video da ima da se kupi i onaj slican mlevenoj paprici)
-
a kakav je barbeque sos ili soja sos jel neko probo?jel volite vi tucanu?
Соја сос (Heinze, одличан!) + пиринач, па онда бело месо + шаргарепа + лук... недостаје још само кикирики па да буде "рајска пилетина", али мука ми је од њега, тако да је добио корпу из тигања! ;D
-
a na sta taj kari ima ukus?
-
Pa kako da ti kazem. . . mislim da mu je ukus najslicniji kariju. Da, mislim da je to dobra definicija, tj. dovoljno dobra za tvoje dobro pitanje. :D
-
jak ukus ima
-
i jaku boju, ako se uflekas najebo si :)
stavljam dosta karija na zivo meso i sacekam jedno 10-15 min da meso malo upije i pecem :)
naravno uz to stavljam so i bibera :)
-
bbq sos je i soja sos su meni dobri jako ... troshim ih fino :D ..
-
bbq sos je i soja sos su meni dobri jako ... troshim ih fino :D ..
Pa kako da ti kazem. . . mislim da mu je ukus najslicniji kariju. Da, mislim da je to dobra definicija, tj. dovoljno dobra za tvoje dobro pitanje. :D
brate nisi me razumeo sta mu je sastojak jel to od paprike neko cudo? >.> nemoras sad da se pravis pametan
-
ne brate mislim da se i i biljka zove kari ..specifichan je jako .. ne lichi na neki drugi zachin uopshte .. ide sa piletino boles
-
@Nitro
Jbg, pokusao sam biti duhovit :D Kao sto Loki rece, jako ga je tesko uporediti s nekim drugim zacinom, ima bas specifičan ukus i miris. Nije mesavina zacina ako si na to mislio. Ne znam da li si nekda probao Ă°umbir, malo podseca. Uglavnom, ja ga ne volim, bas mi smeta. No ostali ga hvale. Uzmi jednu kesicu, probaj, pa ces videti. . .
-
Cime i da li dodajete zacine u vasa jela dok ste u ''off''sezoni odnosno radite na masi....sta recimo stavljate na meso,ajde da vidimo jel ima nekih varijanti koje pravite da vam bude sve to ukusnije....ja recimo bez ljute tucane NEMOgu..obozavam meso sa tim...
(neznam sto sam otvarao topic realno iz dosade ,al zanima me mozda ima neko od vas neku super ukusnu varijantu koja moze da se proba)
aj da cujemo
vidim da je pitanje "sta koristite od zacina dok smo u OFF" a zasto ne bi smeli dok smo na dijeti?
-
zato sto nema toga sto je lepo kad se seces xd xd d a i velika kolicina soli..
-
Pa u off sezoni majonez :D :D
Salimse,u off sezoni si dopustim pecenje na
malo ulja,sto mi je vise nego dovoljno za super ukus,
ili,jos cesce sitno naseckam meso i izmesan sa jajima.
Posebno je dobra kombinacija pileca djigerica sa jajima
i malo narendanog kackavalja da se rastopi.
-
Probo neki remia barbeque... 250 kcal na 200ml a to mi je trajalo 5 dana.. i to sam koristio u po 2 obroka na dan...znachi po 20 kcal po jednom obroku..nista...smesno...a ukus...UBIJA ...nisam probo do sad nista tako sto poboljsava ukus toplom mesu ko to...0 fats
-
Nisam nikada probao te zezancije,mada,
kada moze Koleman,sto ne bi mogli i mi.