Pansport Forum

Suplementacija => Katalog => Vitamini i minerali => Temu započeo: Zoltan Kozma Jul 30, 2010, 11:55:23 pre podne

Naslov: Vitamin E protiv bolesti pluca
Poruka od: Zoltan Kozma Jul 30, 2010, 11:55:23 pre podne
U danasnje vreme svedoci smo mnogih bolesti koji uzimaju sve veci danak.Mozemo li ih spreciti? verovatno mozemo,ako nista drugo mozemo barem malo uticati da kolko tolko pokusamo u sprecavanju i time se zastitimo u buducnosti.Naucnih studija ima mnogo,jedna od njih je upravo vezana za vitamin E i bolest pluca.
Ljudi koji koriste suplemente koji sadrze vitamin E nekoliko godina imaju manju sansu da se razbole od hronicne opstruktivne bolesti pluca, bolesti koja muci vise od 210 miliona osoba sirom sveta.Ova bolest ukljucuje emifizem i hronicni bronhitis, a obicno mada ne uvek povezana je sa pusenjem.Simptomi su kratak dah, kasalj i omamljenost.Iako su efekti prilicno blagi, bolest je degenerativna tako da je dobrodoslo bilo sta sto bi moglo da uspori napredovanje.
Naslov: Odg: Vitamin E protiv bolesti pluca
Poruka od: rhythm_of_life Jul 30, 2010, 12:10:36 posle podne
ima ga u fish oilu,jel?
jel to isto kao i omega 3 da kupim? ili ima neke razlike..bila sam i u Pansportu i u AMG-u i u oba mi kazu da imaju samo omega 3,pa da pitam jel to isto?
Naslov: Odg: Vitamin E protiv bolesti pluca
Poruka od: Zoltan Kozma Jul 30, 2010, 12:12:45 posle podne
Ima suplemenata koji sadrze i vitamin E, A ja sam ga jedno vreme uzimao bas posebno samo taj vitamin.Nije lose uzimati ni sklop vitamina i minerala gde je odredjen pravilan balans svega sto je potrebno.A doze opet mozemo donekle i odredjivati po zelji.
Naslov: Odg: Vitamin E protiv bolesti pluca
Poruka od: Biochemo Jul 31, 2010, 01:58:37 pre podne
Vitamin E trpaju u sve živo jer je jak liposolubilni oxidans.
Tako da ga ima dodatog u manje više svakoj masti/ulju. Mada, nije na odmet dodati malo suplementacijom, ali ne treba preterivati... Obično su dovoljne količine u komplexnim vitaminskim preparatima.
Naslov: Odg: Vitamin E protiv bolesti pluca
Poruka od: Ognjen Stojanović Jul 31, 2010, 04:43:17 posle podne
Da, unesu se kompleksima sasvim doboljne kolicine, a sada leti treba gledati da se unosi kroz kreme/mleka za telo t.j. preko koze jer kozi najvise i treba
Naslov: Odg: Vitamin E protiv bolesti pluca
Poruka od: Zoltan Kozma Jul 31, 2010, 06:48:56 posle podne
Da, nije na odmet naknadno ga uneti ako se ima mogucnosti.Jos bih se samo vratio u vezi pluca...pusacima preporucujem da pokusaju smanjiti a jos bolje ostaviti pusenje.Time ce pomoci i sebi a i nama u njihovoj okolini ;)