Pansport Forum

Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Mišićna definicija => Temu započeo: nikola1970 April 15, 2013, 07:14:36 posle podne

Naslov: Savet za kardio.
Poruka od: nikola1970 April 15, 2013, 07:14:36 posle podne
Pozdrav,

Naime, u poslednjih par meseci sam se vratio u teretanu sa namerom da dobijem na masi, i trenutno zam zadovoljan, vide se pomaci u mišićima.

Imam 23 god, 195cm visina i 90 kg težina, sve je ok, nigde mi ne smeta salo (tj. nemam ga ni na rukama a ni na nogama bukvalno), sem naravno što imam u donjem delu stomaka i oko kukova, i to bih naravno malo da stešem.  :D

E sada se tu javlja problem, kako uskladiti trčanje a ne dovesti do katabolizma?

Ja kada odlučim da trčim, to bude uglavnom uveče, oko 21, 22h, trčim oko 4,5 kilometara u trajanju od 20 minuta u proseku. Stvarno imam snage za trčanje, imam kondicije tako da mi to ništa ne pravi problem, ali sada sam u dilemi kako da počnem kada sam već polako počeo da dobijam na masi, plašim se da me trčanje ne zezne i pojede mi i ovo što sam uspeo da nabacim u prethodna 2 meseca?

Što se tiče ishrane, jedem 3 puta dnevno, hleb jedem baš baš slabo, slatkiše volim i ne zaobilazim ih jbg >:(

Treniram 3 dana pa 1 odmaram, klasičan program, rame-triceps, grudi-biceps, ledja-noge. Uzeo sam pre neki dan i onaj Nautral Twist, neki socijalni whey protein (  ;D ) čisto malo da dopunjujem proteine, u slučaju da ne unesem dovoljno ishranom, ali ga pijem jednom dnevno posle treninga, možda nekada dva puta, jer nemam sredstava da kupujem stalno pa štedim.
Da li preskakati večeru kada radim kardio uveče, a posle trčanja recimo samo popiti dozu whey-a? Pretpostavljam da je loša ideja, mada ranije kada sam bio deblji, preskakanje večere i trčanje uveče je bilo pun pogodak, ali u ovim trenutnim okolnostima oko mase, mislim da je loša ideja.

Šta preporučujete? Pretpostavljam trčanje slabijeg intenziteta u trajanju od ~30 min? U teretani imamo ono nordijsko trčanje, šta mislite o tome umesto trčanja po betonu? Imam i pojas za oko stomaka, da li ga koristiti?

Hvala na svakom savetu. :)
Naslov: Odg: Savet za kardio.
Poruka od: Starfucker April 15, 2013, 08:28:06 posle podne
Jel ti znaš šta ti je trenutni cilj? Da dobijaš na masi ili hoćeš da održiš trenutnu kilažu, a pored toga da imaš 6 treninga sedmično u teretani i svako veče trčanje po 20 minuta i to sve uz 3 obroka dnevno i preskakati večeru da bi popio dozu wheya koja ima max 120 kalorija? Šta god da planiraš od ovo dvoije mogu ti samo reći da radiš skroz suprotno, i to će te dovesti do toga da ćeš za mjesec dana izgubiti ne 10 već 20 kila koje si "teskom mukom" zadnja dva mjeseca nabacio.