Pansport Forum

Trening => Ostali sportovi => Temu započeo: onua Januar 10, 2014, 10:26:30 pre podne

Naslov: Da li je ovo sprava dobra stvar?
Poruka od: onua Januar 10, 2014, 10:26:30 pre podne
Poštovani,

ovo je moj prvi post na forumu :)

Interesuje me sledeće, zbog radnog vremena koje je nepredvidivo, primorani smo devojka i ja da započnemo neki trening kod kuće i odlučili smo se za nordijsko skijanje. Probali smo jednu tu spravu na jednoj teretani na otvorenom i baš nam se dopalo. E sad, na sajtu kp smo pronašli za dosta malo para ovu spravu.

(http://i42.tinypic.com/2cicgma.png)

Da li je to isto što i ovo i koja je po vama bolja?

(http://i41.tinypic.com/6iab5v.png)

Mislim na efekat treninga na toj manjoj spravi, da li će biti isti kao i na ovoj velikoj?

Nadam se da me razumete :)
Naslov: Odg: Da li je ovo sprava dobra stvar?
Poruka od: pedjoni986 Januar 10, 2014, 01:47:55 posle podne
Nekvalitetne su jako, ja sam je imao, i posle par meseci sve zivo se sjebalo, i bacio sam je na otpad, koliko para tolko muzike, tako da ako je nesto  jeftino automatski znaj da ce trajati kratko..po meni je pametnije da taj novac ulozis u neki osrednji bajs, jer isti efekat ces imati, sa svim tim spravama radis aerobne aktivnosti, i svejedno je uglavnom koju god spravu da radis..ne ocekuj da ces oblikovati telo i zameniti vezbe sa tegovima i teretanu :)
Naslov: Odg: Da li je ovo sprava dobra stvar?
Poruka od: Alen Radošević Januar 11, 2014, 11:00:23 pre podne
Sve zavisi koliko si težak? Ukoliko imaš više od 80kg ova sprava će se brzo rasklimati. To nije problem, ako umeš da ju održavaš, ali uvek će nešto da škripi i da se klima na sve strane. Naravno, što si lakši i sama mašina te lakše podnosi. Nije ni blizu ove heavy duti sprave koja je napravljena da se koristi napolju, ali je princip rada isti, samo je kvalitet izrade drugačiji.

U svakom slučaju, ako želiš dobro da otreniraš to možeš postići i na ovom trenažeru bez obzira koliko je možda amaterski napravljen. Uostalom ova sprava može biti samo jedan od dodataka koje možete zajedno da koristite u svojoj kući/stanu. Ima još dosta toga što možete da si priuštite i sasvim dobro da odvežbate.

Da li uopšte vežbate sada ili se tek odlučujete na taj korak? :D

PS dobrodošao na forum ;)