Pansport Forum

Suplementacija => Katalog => Proteini => Temu započeo: bokisa.84 Oktobar 28, 2015, 01:33:29 posle podne

Naslov: BIOTECH ISO WHEY
Poruka od: bokisa.84 Oktobar 28, 2015, 01:33:29 posle podne
Zdravo, nov sam na forumu kao i pocetniksa konzumiranjem suplemenata. Uzeo bih whey protein pa se dvoumim da li da kupim Biotechov Iso Whey ili SCI 100% ? Cena dosta igra ulogu, ali i kvalitet naravno! Na kraju mozda bih uspeo da izdvojim za Elite manje pakovanje. Unapred hvala na odgovoru!
Naslov: Odg: BIOTECH ISO WHEY
Poruka od: Slavisa Stojic Oktobar 28, 2015, 02:12:55 posle podne
Zdravo, nov sam na forumu kao i pocetniksa konzumiranjem suplemenata. Uzeo bih whey protein pa se dvoumim da li da kupim Biotechov Iso Whey ili SCI 100% ? Cena dosta igra ulogu, ali i kvalitet naravno! Na kraju mozda bih uspeo da izdvojim za Elite manje pakovanje. Unapred hvala na odgovoru!

Pravo pitanje je koja bi bila upotrebna vrednost pomenutih suplemenata u tvojoj ishrani? Zamena obroka? PWM( obrok neposredno nakon treninga)?

Biotech 100% Iso Whey Zero je po prirodi izolat whey...a 100% Whey Protein Professional od Scitec Nutrition, kao i Elite Whey Protein od Dymatize Nutrition su mesavine izolata i koncentrata proteina surutke...

Ako cemo detaljnije o "razlikama" cisto da bi se bolje orijentisao...

" Postoje tri oblika whey proteina:

1.koncentrat

2.izolat a)dobijen jonoizmenjivačima
           b)dobijen ultramikrofiltracijom

3.hidrolizlat

1.Tehnologijom dobijanja koncentrata otklanja se veci deo mlečne masti i šećera. Procenat whey proteina koncetrata u preparatu je 65-85% zavisno od proizvoĂ°ača. Najčešći slučaj u praksi je da procenat proteina u koncetratu ne prelazi 80% dok ostale procente čine masti i šećeri.

 2.a) Izolat dobijen jonoizmenjevačima je postupak kojim se iz mleka izvuku skoro samo proteini. Iako ovaj postupak menja strukturu dobijenih proteina, ovaj preparat sadrži i dalje visok procenat (88-92%) proteina surutke u 100g proizvoda.

 2.b) Izolat proteina surutke dobijen mikrofiltracijom je najčistiji proteinski preparat.100g ovog preparata sadrži obično 92-95% proteina, ne sadrži nečistoće, sadrži više BCAA i kalcijuma. Važno je da tehnologija dobijanja ovakvog preparata ne menja strukturu proteina. Koriste ga uglavnom vežbači koji su na dijeti bez ugljenih hidrata, osobe koje žele poboljšanje performansi i žene.

3. Hidrolizovani whey protein je preparat koji se najlakše vari jer je delom obraĂ°en. Proteini surutke su hidrolizacijom podeljeni na manje delove-peptide. Peptidi se, zatim, preko mikrofiltera izoluju. Dakle, ovi preparati donose sve prednosti izolata, a uz to se lakše i brže apsorbuju posle uzimanja. Na primer ISO100 od Dymatiza.

Razlika izmeĂ°u Whey koncentrata, Whey izolata i Whey hidrolizata?

-Whey protein koncentrat ima od 65% pa do 85 % čistog proteina surutke otatak su ugljeni hidrati i masti, aroma. Odličan je izvor proteina i ima dosta nižu cenu u odnosu na izolat proteina whey-a. Ljudi koji su intolerantni na laktozu moraju ga izbegavati jer sadrži laktozu.

-Whey protein izolat ima preko 85% čistog proteina surutke, uglavno je to oko 90%. Ovaj protein je praktično bez ugljenih hidrata i masti, odličan je za predtakmičarski period gde se strogo vodi računa o unosu ugljenih hidrata i masti.

-Whey hidrolizat je najskuplji protein jer je tehološki postupak njegovog dobijanja znatno kompleksniji i on predstavlja protein surutke koji je razložen na sitnije peptidne lance pa se veoma brzo razlaže i u veoma kratkom periodu snabdeva organizam aminokiselinama, odličan je, čak, i u okviru treninga sa odreĂ°enom količinom ugljenih hidrata. Spada u najskuplje varijante Whey proteina.
"

Sta su ti ciljevi? Povecanje misicne mase? Skidanje masnih naslaga?

Najiskrenije, za nekoga ko je pocetnik u ovoj prici za bilo koji od pomenutih suplemenata da se odlucis - neces pogresiti...odabir "proteina" nije tvoj prioritet, vec dobro formulisan sistem treninga, i plan ishrane...

O planu ishrane, odabiru namirnica... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

O radu na povecanju misicne mase... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-radu-na-poveanju-miine-mase.html

                                                    http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najbolji-prijatelji-miine-mase-uljeni-hidrati.htmlAko ti je cilj skidanje masnih naslaga... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najee-greke-u-fazi-rada-na-skidanju-masnih-naslaga.html
Naslov: Odg: BIOTECH ISO WHEY
Poruka od: Gym Hater Oktobar 28, 2015, 03:32:47 posle podne
Izmedju ta dva treba da uzmes Power Protein.  :)
Naslov: Odg: BIOTECH ISO WHEY
Poruka od: Miletić Dušan Oktobar 28, 2015, 07:23:37 posle podne
Izmedju ta dva treba da uzmes Power Protein.  :)
+1 :)
Naslov: Odg: BIOTECH ISO WHEY
Poruka od: bokisa.84 Oktobar 29, 2015, 01:38:13 posle podne
Po procitanom uzecu Power Protein ovog puta. Rekreativac sam i koliko sam shvatio necu osetiti neku razliku i  s obzirom da ce mi trajati bar dva meseca dosta je isplativije. Hvala jos jednom na savetima!
Naslov: Odg: BIOTECH ISO WHEY
Poruka od: Miletić Dušan Oktobar 29, 2015, 01:43:22 posle podne
Da li planiraš još nešto od suplemenata pored proteina ?
Naslov: Odg: BIOTECH ISO WHEY
Poruka od: bokisa.84 Oktobar 29, 2015, 03:28:46 posle podne
Glutamin, ali ako uspem da odvojim neku kintu do sledeceg meseca.