Pansport Forum

Trening => Ostali sportovi => Borilački sportovi => Temu započeo: Nemanja_Nikolic_MMA Jul 24, 2017, 11:49:31 pre podne

Naslov: Bjj Grejsi pobedio Busesu
Poruka od: Nemanja_Nikolic_MMA Jul 24, 2017, 11:49:31 pre podne
Bez starca nema udarca! Dva trenutno najpopularnija bjj borca odradila su juce mec u kome je pobedu odneo Grejsi zavrsnicom pred kraj meca.
Naslov: Odg: Bjj Grejsi pobedio Busesu
Poruka od: Marko Vlajic Jul 24, 2017, 01:06:19 posle podne
Jel ima neki snimak? jesu ovo veterani?
Naslov: Odg: Bjj Grejsi pobedio Busesu
Poruka od: Nemanja_Nikolic_MMA Jul 24, 2017, 07:19:41 posle podne
https://www.youtube.com/watch?v=QtWI94YuM-A amaterski snimak porodice

https://www.youtube.com/watch?v=Ol545TZbqbI ceo snimak

Ne,seniori...najbolja dva borca u modernom BJJ-u ,a po meni Rodzer je najbolji ikada...u celoj karijeri nije izgubio ni jedan mec predajom,niko ga nije zavrsio nikad!
Naslov: Odg: Bjj Grejsi pobedio Busesu
Poruka od: Nemanja_Nikolic_MMA Jul 24, 2017, 07:20:20 posle podne
Legendarni Roger Gracie je proteklog vikenda odradio svoj posljednji BJJ meč u karijeri. Gracie se u Rio de Janeiru, na borilištu Gracie Pro mat serije, suočio s Marcusom “Buchechom” Almeidom, u revanšu dvoboja s Metamorisa koji se dogodio prije nekoliko godina.

Radi se o jedina dva BJJ majstora na zemlji koji su osvajala svjetsko IBJJF prvenstvo po deset puta i to u konkurenciji crnih pojaseva.

Na početku dvoboja Gracie i “Buchecha” su pokazali mnogo međusobno poštovanja. Almeida je pokušavao rušenjima, no Gracie ih je bez većih problema obranio. S obzirom na strategiju Gracieja, obojica su dobili kaznene poene što je ubrzalo taktiku Rogera Gracieja. Tada je vrlo brzo povukao “guard” svog protivnika, uspio je “svipat” “Buchechu” te mu “uzeti leđa”. Oduševljenje publike je nastupilo kada je Gracie uspio natjerati Almeidu na tapkanje nakon točno 6 minuta i 52 sekunde dvoboja.

Odmah nakon velike pobjede Roger je najavio povlačenje iz brazilske jiu-jitse. Napustit će ovu disciplinu bez i jednog poraza predajom u čitavoj karijeri, a u nastavku će se ponovno fokusirati na slobodnu borbu. Gracie, se naime, vraća u ONE Championshiop gdje drži pojas u poluteškoj kategoriji, a trenutačni profesionalni “score” mu je 8-2.


Sa Fight Site-a sam skinuo ovo...Ocekivano se povlaci LEGENDA!
Naslov: Odg: Bjj Grejsi pobedio Busesu
Poruka od: Marko Vlajic Jul 24, 2017, 10:57:35 posle podne
Fascinantni likovi. Nisam toliko pratio BJJ sportove, pa ne znam ove detalje, ja sam iz vise udarackog sveta :) svaka cast na ovim jedinstvenim rezultatima. I hvala tebi na ovim informacijama zanimljivim :)
Naslov: Odg: Bjj Grejsi pobedio Busesu
Poruka od: Nemanja_Nikolic_MMA Jul 25, 2017, 06:39:19 pre podne
Pa da oni su sam vrh BJJ-a, dok su Galvao i Palharis kraljevi u luta livre-u :) Nista,drago mi je da ti je bilo interesantno :)