Pansport Forum

Suplementacija => Katalog => NO reaktori => Temu započeo: cedamil Septembar 27, 2017, 11:07:26 posle podne

Naslov: No reaktor mma
Poruka od: cedamil Septembar 27, 2017, 11:07:26 posle podne
Pozdrav svima zeleo bih da vas pitam da li je dobro uzeti hot blood 3.0 ili neki drugi no reaktor sat vremena pre mma borbe? Negde sam cuo da moze dati energiju (naravno ne ocekujem ne znam ni ja sta) a neki kazu da je lose za hidrataciju i da ubrzava rad srca. Sta je tacno od ova 2?
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Slavisa Stojic Septembar 27, 2017, 11:29:35 posle podne
Sve od navedenog je tačno...

Tu su stimulativni sastojci koji "će ubrzati rad srca", kofein i dr. metil-ksantini koji imaju diuretički učinak, a tu je i "osećaj energije"...

Bitna stvar je osetljivost na pomenute sastojke, doziranje i sl., hidratacija pre, u toku, posle "aktivnosti"( nadoknada vode i elektrolita)...zdrastveno stanje...eventualno uzimanje još neki suplemenata, "dopinga" i sl.

"broscience"...čuo sam od drugara, prijatelja u teretani i sl. je zanimljiv pojam...dobra informisanost iz pouzdanih izvora dosta znači...

Probao bih pre meča( neki trening, sparing i sl.) pomenuti suplement, utvrdio "toleranciju" na sastojke, pa onda znaš šta da očekuješ...i kako da doziraš...

Detaljnije... https://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/informativno-o-no-reaktorima
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Zoltan Kozma Septembar 28, 2017, 07:01:25 pre podne
Kao neko ko je doktorirao u bukvalnom smislu NO reaktore na sebi,uzimao ih godinama i sada ovde gde se trenutno nalazim imam još dvadesetak novih da probam savetujem ti da ne uzimas pre borbe a evo i zasto.
Dovesce do pumpe u misicima sto ti moze tokom borbe napraviti probleme pogotovu kada se uvatis sa protivnikom u klinc.Meni se to desavslo na Armwrestling mecevima pa ti me savetujem.Mozda samo kofeinske tablete i to je to.
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: cedamil Septembar 28, 2017, 12:19:37 posle podne
Vazi hvala na brzom odgovoru a sta mislite da li je ovsene pahuljice sa proteinom i bananama mogu da prodju kao dobar obrok pre borbe?
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Slavisa Stojic Septembar 28, 2017, 02:40:53 posle podne
Protein + ovsene su dovoljne...ipak banana je dominantno izvor prostih hidrata, a ovsene pahuljuce će dati postajaniji nivo sporootpuštajuće energije...  ;)

Zoltan je dao dobar osvrt i na neki "benigniji" side efekat i solo kofein može biti dobar izbor...
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Zoltan Kozma Septembar 29, 2017, 10:57:54 pre podne
To je nažalost realnost i na to se mora paziti.NO su odlični ali zavisi za šta.
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Miletić Dušan Septembar 29, 2017, 12:23:54 posle podne
Ja isto mislim da je no reaktor loša opcija pre trening jer će ti ubrzati puls + pumpa a mislim da ti to nije potrebno. Takođe i kofein, on podize koncentraciju i imaćeš više "energije" ali opet i on ubrzava rad srca tako da to može biti problem. Najbolje da isprobaš na treningu, nista se ne isprobava prvi put na takmičenju.
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Slavisa Stojic Septembar 29, 2017, 10:05:22 posle podne
Razlika između leka o otrova je doza...tako da bi trebalo biti oprezan pri doziranju kofeina...

Hm, koristim redovno kofein kao suplement godinama, baš kao "preworkout"...osim ako nema nekih ozbiljnijih teškoća "sa srcem", krvnim pritiskom i sl. ne bi trebalo da bude problem...naravno, tu je bitan aspekt nadoknada vode i elektrolita...uzimanje drugih suplemenata, skriveni izvori kofeina, drugih metilkasntina, sinefrina...

Neki od proizvođača suplemenata imaju čak i seriju "reaktora" namenjenih "navodno" MMA borcima i sl.

Taurin uz kofein može povoljno delovati i na mišiće, a i na srčani mišić... http://www.tmg.org.rs/v333407.htm
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Miletić Dušan Septembar 29, 2017, 10:16:08 posle podne
Kod kofeina je doza bitna, ponekad kada premašim određenu dozu baš se oseti ubrzan rad srca što mi više otežava trening. Tako da je jako bitno voditi računa o doziranju, ja se nekad prevarim pa popijem nekoliko guarana ili kafa u toku učenja i onda kad dodam kofein pre treninga ume da bude problema.
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Miletić Dušan Septembar 29, 2017, 10:17:05 posle podne

Neki od proizvođača suplemenata imaju čak i seriju "reaktora" namenjenih "navodno" MMA borcima i sl.
Mislim da je to : https://www.pansport.rs/transportni-sistemi-i-no-reaktori/assault-punch?sku=541
Naslov: Odg: No reaktor mma
Poruka od: Aleksandar Terzic Jun 06, 2018, 09:26:46 posle podne
Dosta vremena je proslo od otvaranja ove teme.
Nadovezao bih se kao takmicar da definitvno treba izbeci bilo kakvo uzimanje stimulativnih sredstava tipa NO pre same borbe, jer upravo uz koriscenje istih se javlja preveliki pritisak i nervoza, dok u samoj borbi takmicar mora ostati maximalno hladan i pribran. Pre nekog teskog treninga/sparinga OK, ali pre borbe nikako, sto si uradio- uradio si/ ne tovi se prase pred Bozic a i sama borba je dovoljna motivacija i mentalni triger :)