Pansport Forum

Trening => Ostali sportovi => Sportovi izdržljivosti => Temu započeo: Enes Selimovic Januar 03, 2018, 02:38:54 posle podne

Naslov: Street Workout
Poruka od: Enes Selimovic Januar 03, 2018, 02:38:54 posle podne
Street workout je vrsta treninga, sportske discipline i vještine koja je svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike. Ova aktivnost okuplja sve veći broj članova i na Balkanu, Među velikim prednostima ove aktivnosti je njena besplatnost te činjenica da se treninzi odvijaju u prirodi na otvorenom, neovisno o vremenskim uvjetima.

Cijela priča o Street workoutu krenula je iz Amerike gdje se sličan program nazivao još i Ghetto Workout, Gymbarr, Kalistenika, ekstremni bodyweight i sl. dok se na Balkanu prvi put pojavio ranih 2010-ih, te od tada svaki dan uzima sve većeg maha kako među mladima tako i među starijim vježbačima.

Glavna značajka ove metode vježbanja je što nema granica, iz svake vježbe može izaći još teža vježba, a kad se svemu doda i improvizacija, raznolikosti vježbi nema kraja. A osim toga besplatan je, iznimno učinkovit i atraktivan.

Vježbe možete izvoditi bilo kad i bilo gdje, a uglavnom su to lokalni parkovi, dječja igrališta ili obična dvorišta. Njihova filozofija je da je fitness u biti stanje uma.