Pansport Forum

Ishrana => Zdrava ishrana => Temu započeo: acala Januar 20, 2018, 08:57:38 posle podne

Naslov: Pilece belo na 1000 nacina
Poruka od: acala Januar 20, 2018, 08:57:38 posle podne
Pozdrav drustvance, posto je polovini foruma a i onima koji nisu na forumu a treniraju jedan od glavnih izvora proteina belo meso, prema mojoj proceni bar 50% proteina na dan nam dolazi od belog mesa, voleo bih da na ovoj temi obradimo sto vise recepata kako spremamo belo meso.
Bilo bi lepo da svako opise svoj nacin i svoje recepte, od pripreme mesa tj zacinjavanja pa sve do ternicke obrade.

Naslov: Odg: Pilece belo na 1000 nacina
Poruka od: acala Januar 20, 2018, 09:02:10 posle podne
Ja sam pretezno belo meso spremam tako sto isecem na tanke snicle, malo vegetice (znam da ima puno protivnika vegeti ali jos nema zacina koji joj moze parirati bar po meni :)), malo maslinovog ulja i to ispecem na tiganju koji je od nelepljivo podloge.

I to je to, medjutim fino je dok je vruce posle kad se ohladi jako neukusno, par puta sam povratio jer bukvalno mi se vraca hladno belo meso, bude mi muka.

A nekad moramo spremiti uvece za sutra i da imamo ceo dan, posao, fax, obaveze. A ovo kombinacija mi ne prija, prija mi pohovano i vruce i hladno al vec znamo to pohovanje i spremanje u ulju je no no
Zato pisiti i vase metode, da isprobavamo sto vise, i da stalno menjamo da nam se ne smuci kao meni par puta, gladan kao konj a tera me na povracanje haos :)
Naslov: Odg: Pilece belo na 1000 nacina
Poruka od: Robert Januar 21, 2018, 01:11:33 posle podne
Poslednjih godina, naručujem u mesari da mi ispeku na roštilju. Još mi ga i podele po porcijama.

Vikendom ga najčešće sam spremam, u teflonu i na kokosovom ulju. Nekada na kockice, nekada na tanke šnicle, uz kojekakve začinske mirođije. :)
Naslov: Odg: Pilece belo na 1000 nacina
Poruka od: Katarina FITNESS Februar 09, 2018, 07:51:30 posle podne
Ja umesto vegete koristim organski dodatak jelima iz DM-a  i super joj parira :D

https://www.maslina.rs/slika/products/1497779444-sanatera-dodatak_jelu.jpg
Naslov: Odg: Pilece belo na 1000 nacina
Poruka od: Katarina FITNESS Februar 09, 2018, 07:54:11 posle podne
Omiljena kombinacija za pripremu belog mesa trenutno:

- Izblendiram pileće belo meso, zatim oblikujem kao pljeskavice, dodam organski dodatak jelima (iz prethodnog posta), malo karija, belog luka u prahu i peršuna, zatim dodam komadiće crnog luka unutra I pečem na maslinovom/kokosovom ulju.

PREUKUSNO! :)
Naslov: Odg: Pilece belo na 1000 nacina
Poruka od: Maksim Trzin Februar 17, 2018, 02:13:42 posle podne
Savet za sve koji koji imaju manji budžet, ušteda novca vrlo primetna

Lično i dan danas u 80% slučajeva radim ovako, kako zbog budžeta, tako zato što volim meso na ovaj način.

Razlika u ceni između pilećeg belog mesa u filetima i pilećeg belog sa kostima i kožom je skoro duplo. Logički gledano (a radio sam i matematiči) da kilogram pilećeg belog sa kostima i kožom ima makar 700g čistog mesa. Tako dolazimo do zaključka da je daleko jeftinije da kupimo meso u toj varijanti nego filete, ali...imamo više posla pre pripreme hrane (lično mi nije problem malo više vremena uložiti u proces a da pritom uštedim).

Kako ja to radim
Skinem kožu i odsečem masnoću što vidim, presečem grudi na pola i tako u ekspres lonac. Posle kratkog vremena je meso kuvano. Pošto je dobro kuvano, odvajanje od kostiju je vrlo lagano i brzo.
Sve začine stavljam naknadno.