Pansport Forum

Suplementacija => Katalog => Gejneri => Temu započeo: korisnik Januar 30, 2018, 09:40:48 posle podne

Naslov: Super Mass Gainer - Dymatize Nutrition
Poruka od: korisnik Januar 30, 2018, 09:40:48 posle podne
Pozdrav, planiram da uzmem Super Mass Gainer od firme Dymatize Nutrition 5,43 kg. Imam 24 godine, visok sam oko 180 cm, tezak 65 kg. Da li je pravi izbor koristiti ovaj gainer i koliko puta dnevno ga uzimati? Hteo bih da dobijem nekih 10 kg do leta. Hvala unapred na savetima.

https://www.pansport.rs/povecanje-telesne-tezine-misicne-mase/super-mass-gainer?sku=573
Naslov: Odg: Super Mass Gainer - Dymatize Nutrition
Poruka od: Slavisa Stojic Januar 30, 2018, 10:57:47 posle podne
O tome kako se uzima gejner jasno imaš "na pomenutom linku", u odeljku preporucena upotreba...ili pak na samoj deklaraciji suplementa...mislim da umesto tako banalnih stvari, moramo da se pozabavimo suštinom!

Upotreba gejnera jedino ima smisla, ako si uneo dovoljno "kvalitetnih kalorija" iz ishrane, uz naravno adekvatan trening, a rezultati su izostali, pa ti treba "dodatak"...

Ako smatraš da gejner treba da posluži kao zamena obroka, tj. surogat kvalitetne hrane, grešiš!

Detaljno o gejnerima, molim da pročitaš... https://www.pansport.rs/tekstoteka/dodaci-ishrani-suplementacija/prica-o-gejnerima-i-ishrani

Pravo pitanje je da li vežbaš? Trening sa opterećenjem je glavni stimulans mišićnog rasta!!! Ako vežbaš, koliko dugo već vežbaš?

Kako se hraniš? Kako ti izgleda dnevni meni po obrocima( sastav obroka, odabir namirnica)...pratiš li barem orijentaciono ciljani unos proteina, hidrata, masti?

O prioritetima u odabiru suplementacije...ČITAJ... https://www.pansport.rs/tekstoteka/cesto-postavljana-pitanja/prioriteti-u-odabiru-suplemenata
Naslov: Odg: Super Mass Gainer - Dymatize Nutrition
Poruka od: korisnik Januar 30, 2018, 11:11:40 posle podne
Procitao sam kako se koristi, samo me interesuje da li je dovoljno piti jednom ili dva puta na dan za dobijanje pomenute kilaze. Posto ne treniram, ne planiram da dobijem misicnu masu, nego na tezini. Ne smatram ga koristiti kao zamenu obroka, nego kao dodatak u ishrani. Jedem dva, tri puta na dan, sve zavisi kako kad i sta, uglavnom kuvano, pojedem i suve proizvode, mlecne, voce jedem skoro svaki dan, belo meso... Ne pratim koliko sam tacno cega pojeo, cuo sam da su ljudi dobili masu koriscenjem gejnera pa bih hteo da probam da vidim kakav ce biti rezultat.
Naslov: Odg: Super Mass Gainer - Dymatize Nutrition
Poruka od: Slavisa Stojic Januar 30, 2018, 11:16:32 posle podne
Ako želiš da dobiješ težini, onako kako to treba, bolje se odluči za trening + ishrana + bazična suplementacija...

Cilj ti je masna masa ili da to ima neku formu? Zdravlje...bolji izgled...?

U suštini za "tu neku amorfnu masu" ti gejner i nije neophodan...  ;)

I ja sam čuo mnogo stvari, ali iskustvo i logika kažu drugačije...budi realan...
Naslov: Odg: Super Mass Gainer - Dymatize Nutrition
Poruka od: korisnik Januar 30, 2018, 11:26:31 posle podne
Razumem sta kazete, za pocetak bih hteo da dobijem masu posto sam mrsav a onda bih mozda i trenirao. Bez nekog dodatka ne mogu da se udebljam vec 10 godina, jedino ako bih imao pored sebe na stolu uvek sve i svasta da jedem, sto nije mnogo izvodljivo. Ovako sa upotrebom gejnera dobijam 950 kcal + sta pojedem, mislim da bih mogao za pola godine da dobijem zeljeni rezultat. Ipak hvala vam na svemu.
Naslov: Odg: Super Mass Gainer - Dymatize Nutrition
Poruka od: Miletić Dušan Januar 31, 2018, 11:12:55 posle podne
Takvim pristupom nećeš biti krupniji, i dalje ces biti mrsav ali mastan i mlitav sto sigurno ne želiš. Jedini način da dobiješ na masi je da treniraš uz odgovarajuću ishranu i po potrebi da kupiš suplementaciju.