Pansport Forum

Suplementacija => Suplementacija za lepši pol => Temu započeo: Smilla Februar 04, 2018, 11:07:42 pre podne

Naslov: Cardio trening + ishrana + suplementacija
Poruka od: Smilla Februar 04, 2018, 11:07:42 pre podne
Ciao,

treniram već nekoliko godina, pokušala sam različite kombinacije treninga (cardio + cross fit + teretana + varijacije savremenih aerobika)i ne uspevam da postignem ono što želim a to je skidanje kilograma i isključivo zatezanje i "žilavost" bez povećanja obima mišića, pumpanja u teretani tegovima i povećanja mase bilo kog dela tela. Odgovara mi mala i čvrsta zadnjica, ne želim da pumpam kvadricepse, ne želim da izobličim ruke. Želim da skinem taj "ostatak" kako bi se konačno mišići na stomaku i rukama "ocrtali" kao i da se spustim još par kilograma ispod 50. Imam probleme za zglobovima, sve preko 50kg pravi mi probleme, ali to nije tema.

Ishrana je raznovrsna ali nije uravnotežena - po mogućnostima. Ne jedem šećere, gluten niti mlečne proizvode, sem kiselog mleka ili masnije pavlake. Često mi telo vapi za majonezom, recimo, nečim masnijim ali trudim se da izbegavam.

Jedem belo pileće meso, jaja, ovsene mekinje, polentu, heljdu, povrće, voće retko. Nemam dublji džep, ponekad moram da improvizujem.

Vežbam pet do šest puta sedmično - u grupi HIIT cardio ili body pump uz malu kilažu a samostalno 30-45 min drugim danima vežbam uz boksersku vreću, varijacije udaraca, plank, kick, sklekovi, trušnjaci, poneki čučanj.

Uzimam L carnitin pre treninga, ali bih rado pojačala suplementaciju za energiju i sagorevanje masti. Dakle moj cilj nije masa već otarašavanje tih nepotrebnih naslaga, mršavost, zategnutost, vretenasti mišići koji bi došli do izražaja, spremnost okretnost. Ne želim da dižem tegove, sem ukoliko bi mi pomogla određena kombinacija vežbi za ruke, međutim, to je uvek dovodilo do onih debelh širokih ruku koje ja ne volim niti želim.

Inače, izuzetno sam izdržljiva, HIIT trening 45 minuta izdržavam čitav bez stajke, uz kombinaciju veoma teških vežbi.

Nadam se da ćete mi pomoći i da razumete šta želim da postignem.

Unapred zahvalna.
Naslov: Odg: Cardio trening + ishrana + suplementacija
Poruka od: Slavisa Stojic Februar 04, 2018, 11:02:28 posle podne
A koliko si visoka, teška, koliko imaš godina?

Čime se orijentišeš u sastavljanju obroka? Ciljani unos proteina, hidrata, masti? Možeš li sa nama podeliti svoj meni obrocima sa osvrtom sa sastav obroka( odabir namirnica i gramažu)?

Kamo sreće da se do mase stiže tako brzo, sve bi bili profi bb  ;)

To što želiš da postigneš može se postići i dobro doziranim treningom sa opterećenjem, koga se ne treba plašiti, već prigliti sve njegove dobrobiti...naravno, dobar odnos između treninga sa opterećenjem i kardia je ono što je jako bitno...

Ljudi često nerealno sagledavaju svoje telo, traže i vide ono čega realno nema...zato realno, logično i bez krajnosti...svaka krajnost ostavlja posledice...

Kako doziraš L-karnitin?

Redovni ciklusi? Štitna žlezda ok? Piju se neki lekovi?

Loše vođena dijeta uz trenažne krajnosti UVEK negativno utiče na naš "energetski tonus", hormonski balans, imunitet...

Naslov: Odg: Cardio trening + ishrana + suplementacija
Poruka od: Miletić Dušan Februar 06, 2018, 01:12:01 pre podne
Ti treninzi koje ti radiš tipa body pump i slicno su samo gublenje vremena i pored "mlatanjanja " rukama svode se na neku trenutnu potrošnju kalorijama. Na kros fit treninzima koristis opterećenje, po cemu se ono razlikuje od treninga u teretani? Mišići prepoznaju i reaguju na opterećenje ne bitno da li je to kros fit ili trening u teretani, s tim da treningom u teretani mozes lakše da izoluješ i da pogodiš misice koje zeliš. Sa dobro organizovanim treningom i bez kosišćenja AAS se ne mozes izobličiti vec mozes samo popraviti svoj zenstveni izgled i zato ne trebas izbegavati trening u teretani.
Naslov: Odg: Cardio trening + ishrana + suplementacija
Poruka od: Gaca Kostić Februar 21, 2019, 06:54:42 posle podne
Možda je malo off topic, ali se u poslednje vreme u teretani srećem sa osobama koje razmišljaju kao ti. Žele da se zategnu, da smršaju, ali ne žele da se odreknu konfora. recimo, cura koja je visoka nekih 155 cm i teška oko 90 kilograma ne prihvata ništa drugo sem trčanja na traci, na brzini od 7 km/h. Kada joj kažem da bar ubrza i stavi uspon 3 -4 % za početak ne prihvata jer se tako umara. Takodje, stvarno je mnogo osoba koje vežbaju sa tegićima od kilogram i preko toga ne miču jer misle da će ih "opterećenje" fizički osakatiti. Veruj mi, za par dana vežbanja sa tegovima na rukama i nogama uspela sam da sa svojih 46 kg spadnem na 43 kg iako mi to nije bio cilj, jer je za moju visinu od 162 cm i početna težina premala. Da skratim, ne boj se tegova, ne boj se rada sa težinama, jer, kao što reče neko, da se tako lako nabacuju mišići svi vežbači bi bili bodibilderi  ;)
Sve najbolje i samo napred!!!