Pansport Forum

Suplementacija => Katalog => Kreatin => Temu započeo: ognjen novakov Januar 23, 2007, 05:53:39 pre podne

Naslov: Dvoumica
Poruka od: ognjen novakov Januar 23, 2007, 05:53:39 pre podne
Imacu neke pare ovih dana pa ne znam shta da uzmem? Kontam neke amino u tabletama neke jeftinije jer necu imati puno para znaci neki biotech ili tako nestho ili da uzmem ugljene hidrate... Shta mislite da mi je bolje i potrebnije dok radim masu? ::) pozdrav 8)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: M a r k o n i Januar 23, 2007, 07:31:07 pre podne
uzmi manje pakovanje wheya
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Mare_01 Januar 23, 2007, 09:33:28 pre podne
Vala bas, dobro kaze Markoni, sta ce ti komplexne ak u tabletama na masi i to jos biotech? samo ti uzmi proteina, ako nemas puno kinte onda manje pakovanje. a na kakve uh si mislio? ???
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: ognjen novakov Januar 23, 2007, 02:10:39 posle podne
Pa nemam pojma poshto kolko vidim u pansportu nema nishta od ugljenih hidrata nashao sam valjda neke od universala carbo plus ili tako neshto... Nem pojma videcu josh...
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Mare_01 Januar 23, 2007, 02:27:02 posle podne
ne treba ti to. ako imas dosta novca uzmes lepo mali elite i eto miline.
ako ne ni to otidji u soping i napuni korpu tunom i pilecim fileom i da te vidi bog  ;)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: ognjen novakov Januar 23, 2007, 03:13:38 posle podne
I ja kontam da je bolje da ulozim sve u hranu... Imam kuci suplemenata za josh sigurno mesec dana imam kreatin whey i glutamin dosta ;D
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Mare_01 Januar 23, 2007, 03:42:41 posle podne
e onda tako i uradi pogotovo ako mozes dici ishranu na visi nivo.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Johnny Bravo Januar 23, 2007, 04:31:31 posle podne
 8) 8) 8)

Da,poslusaj mareta,on ti pravo zbori,a ja bih posebno
izdvojio deo sa tunom :) ;D
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Mare_01 Januar 23, 2007, 05:03:39 posle podne
hm, who could see that one coming...  ;D  ;D  ;D
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Johnny Bravo Januar 23, 2007, 05:16:20 posle podne
 8) 8) 8)


Moj omiljeni izvor proteina ;D
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: ognjen novakov Januar 23, 2007, 06:47:37 posle podne
Volim i ja tunu jakoo al ne mogu suvu da je jedem ja kad jedem tunjevinu uzmem 2 one velike konzerve ceo hleb i litru jogurta i tako jedem i zalivam jogurtom ;D
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Johnny Bravo Januar 23, 2007, 06:58:10 posle podne
 8) 8) 8)

Jos samo da naseces paradajz i ole ;D
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Mare_01 Januar 23, 2007, 07:18:46 posle podne
nemoj hleba molim te..
dodaj na tunu ellu i kiselo mleko i to je poso.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Johnny Bravo Januar 23, 2007, 07:24:23 posle podne
 8) 8) 8)

Umesto hleba uzmi,naprimer razanu testeninu :)
Sinoc probao,odlicna je :)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: ognjen novakov Januar 23, 2007, 07:55:18 posle podne
Ne mogu ja bez hleba :).. Nema veze sad sam u off sezoni hahahah  ;D... Kad dodje cut faza onda cu morati da biram  ;)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: P A J S E R Januar 23, 2007, 08:26:53 posle podne
Kad smo kod hleba...ja danas napunio tacos,ili ti tortilju tunjevinom i salatom raznom,kukuruzom itd,skontao da je bolje tuna nego mleveno svinjsko.A i ukusnije moram da priznam.Uh pojeo sam tri komada pre rucka(!?!) i posle rucka lego i pao u komu,niasam mogao da disem koliko sam se prejeo.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: P A J S E R Januar 23, 2007, 08:27:19 posle podne
Sve pare sto imas ulozi u zamrzivac! Ko razume shvatice!
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Johnny Bravo Januar 25, 2007, 04:45:29 posle podne
 8) 8) 8)

Svidja mi se recept sa tinjevinom,a
ako ga mrzi da puni zamrzivac,moze
da pravi piramide od konzervi tunjevina :)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: ognjen novakov Januar 25, 2007, 04:56:21 posle podne
To sam uvek voleo da radim da slazem konzerve tunjevine  ;D... Ma da bolje sve u hranu imam suplemenata za narednih mesec dana sigurno tako da samo da krkam i to je to  ;D . pozdrav
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: senkovic Decembar 19, 2010, 04:35:31 posle podne
Ne mogu ja bez hleba :).. Nema veze sad sam u off sezoni hahahah  ;D... Kad dodje cut faza onda cu morati da biram  ;)

Mnogo znaci izbacivanje hleba iz ishrane pogotovu ko misli nesto ozbiljnije.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Milan 21 Oktobar 10, 2012, 09:05:29 pre podne
Slazem se sa Senkovicem, iz licnog primera izbacivanje belog psenicnog hleba, je mnogo mnogo dobra stvar ko zeli da se sreze,naravno zameniti ga sa pirincem,krompirom i ovsenim,cak ce dati mnogo bolje rezultate od nekih sagorevaca i uopste suplemenata,za koje ljudi misle da su svemoguci :)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Ironman. Oktobar 10, 2012, 09:30:23 pre podne
Tema je pokrenuta pre skoro 6 godina. Obrati malo pažnju na datum kad je postavljena i kad je bio prethodni post.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: MightyMO Oktobar 10, 2012, 11:56:38 pre podne
Slazem se sa Senkovicem, iz licnog primera izbacivanje belog psenicnog hleba, je mnogo mnogo dobra stvar ko zeli da se sreze,naravno zameniti ga sa pirincem,krompirom i ovsenim,cak ce dati mnogo bolje rezultate od nekih sagorevaca i uopste suplemenata,za koje ljudi misle da su svemoguci :)

tema jeste stara, ali u svakom slučaju moram da se složim sa tobom, jer u stvari u belom hlebu ne ostaje ništa korisno... kao prvo nisu složeni hidrati, ne daju dugotrajnu energiju... navodno se hleb i lepi za zidove creva i otežava probavu...
bogatstvo vitamina, minerala - nema...

tako da je svakako mnogo poželjnija opcija - žitarice, krompir, integralni pirinač... i povrće, vlakna..
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: pedjoni986 Oktobar 10, 2012, 12:42:51 posle podne
tako je, jos pogotovu kad je osoba osetljiva na gluten,a to mnogi ne znaju jer ne mogu da se odviknu od hleba, jer nam ta neka imaginarna nacela od rodjenja nalazu da jedemo hleb :) sve u svemu, mene je samo i hleb gojio ,jer sam ga mnogo jeo,slatkisi toliko i ne.. :D
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Miraa Oktobar 10, 2012, 01:03:32 posle podne
Ni slatkisi ni hleb zapravo nisu toliko strasni koliko masna hrana....
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: MightyMO Oktobar 10, 2012, 01:15:22 posle podne
slatkiši imaju tu manu da pored toga što su kalorični ( i sadrže često i masnoća previše )  - izazivaju nagle skokove i padove šećera u krvi.... a to vodi u začarani krug... još većom željom za slatkišima, još veći apetit
i za nekoga ko je osetljiv na glukozu ovo može biti najgore...

Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: pedjoni986 Oktobar 10, 2012, 01:20:16 posle podne
slatkiši imaju tu manu da pored toga što su kalorični ( i sadrže često i masnoća previše )  - izazivaju nagle skokove i padove šećera u krvi.... a to vodi u začarani krug... još većom željom za slatkišima, još veći apetit
i za nekoga ko je osetljiv na glukozu ovo može biti najgore...



DA,da naravno, ja sam samo pomenuo da ljudi prvo posumnjaju na slatkise,i sve zivo izbace,a ponovo se goje ? onda je razlog gluten i osetljivost na isti u zitaricama.. :) Ja sam to kod sebe kasno shvatio,ostavio sam bio slatkise hleb ne, a i dalje sam se gojio,e kad sam izbacio hleb druga prica,znaci svako treba da ide procesom eliminacije pa posle na kraju dobije odgovor od cega se najvise goji :)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: MightyMO Oktobar 10, 2012, 01:24:53 posle podne
vrlo je jednostavno -  goji visak hidrata, a kod nas je prosecna ishrana prebogata hlebom i proizvodima od belog brasna, goje zasicene masti - kojih takodje ima u nasoj ishrani jako puno, da ne pominjem cvarke, slaninu i masno meso...  i goje seceri, koji vode u zacarani krug koji sam vec opisala.... goji i suficit proteina, ali vec malo teze.... goje i skrivene kalorije...
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Dr Gorana Grkovic Oktobar 10, 2012, 09:38:54 posle podne
Slikovito, secer, brasno i so = bela smrt. Seceri i proizvodi od belog brasna ne samo da goje nego se i svrstavaju u uzroke glavnih bolesti danasnjice.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Dr Gorana Grkovic Oktobar 10, 2012, 09:54:00 posle podne
slatkiši imaju tu manu da pored toga što su kalorični ( i sadrže često i masnoća previše )  - izazivaju nagle skokove i padove šećera u krvi.... a to vodi u začarani krug... još većom željom za slatkišima, još veći apetit
i za nekoga ko je osetljiv na glukozu ovo može biti najgore...



DA,da naravno, ja sam samo pomenuo da ljudi prvo posumnjaju na slatkise,i sve zivo izbace,a ponovo se goje ? onda je razlog gluten i osetljivost na isti u zitaricama.. :) Ja sam to kod sebe kasno shvatio,ostavio sam bio slatkise hleb ne, a i dalje sam se gojio,e kad sam izbacio hleb druga prica,znaci svako treba da ide procesom eliminacije pa posle na kraju dobije odgovor od cega se najvise goji :)

tako je, jos pogotovu kad je osoba osetljiva na gluten,a to mnogi ne znaju jer ne mogu da se odviknu od hleba, jer nam ta neka imaginarna nacela od rodjenja nalazu da jedemo hleb :) sve u svemu, mene je samo i hleb gojio ,jer sam ga mnogo jeo,slatkisi toliko i ne.. :D

Gluten je vrsta proteina koja cesto izaziva gastrointestinalne tegobe ali simptomi kod osoba osetljivih na gluten obicno budu suprotni ( gubitak na tezini ) tako da mislim da se tvoja kilaza povecavala zbog unosenja vece kolicine hleba, ne zbog glutena.  Da li ti sad jedes namirnice koje sadrze gluten?
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: pedjoni986 Oktobar 11, 2012, 12:29:52 pre podne

Gluten je vrsta proteina koja cesto izaziva gastrointestinalne tegobe ali simptomi kod osoba osetljivih na gluten obicno budu suprotni ( gubitak na tezini ) tako da mislim da se tvoja kilaza povecavala zbog unosenja vece kolicine hleba, ne zbog glutena.  Da li ti sad jedes namirnice koje sadrze gluten?

Ne unosim hleb vec par meseci, kad jesam imao sam i tegobe jer sam ga previse jeo ,nisam imao meru : D i onda mi se sve to zacementira i dok sve to svarim muke mucim :D ,a i gojio me,tako da sam osetljiv na doticni protein :) (gluten) ili jednostavno sam osetljiv na psenicu,jer kazes da su simptomi suprotni , sa vremena na vreme pojedem razeni tost hleb,jednom u par dana i to je to,ok je sve, belom brasnetu se ne vracam ,nisam imao ni neke muke dok sam hleb ostavljao, nasao sam adekvatne zamene u ostalim izvorima karbohidrata i to je to,a onako razeni tost hleb uzmem na par dana parce dva,cisto iz fazona, razeni mi prija
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Ironman. Oktobar 11, 2012, 07:22:30 pre podne
Nemojte se zavaravati da izbegavate gluten ako jedete integralni hleb...

Bezglutenska brašna: pirinčano, krompirovo, kinoa, tef, sojino. Gluten doĂ°e kao neka vrsta proteinske veze za pekarske/testene zamese, bez glutena je teško vezati sastojke, doĂ°e mu kao neka vrsta jakog lepka. Kad gluten stigne u creva u zavisnosti od gastrintestikalnog trakta konzumenta može i ne mora da pravi probleme sa varenjem. KOntam da gluten stvara probleme većini ljudi, nekom manje - nekom veće.

Sve u svemu, kod nas još nije zaživela ta vrsta 'zdrave hrane' deklarisana BEZ GLUTENA, jer onaj ko se bavi ovakvom proizvodnjom ne sme mešati glutenske sirovine sa neglutenskim NIKAKO, mora poseban mlin isključivo namenjen za tu vrstu brašna itd..
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: pedjoni986 Oktobar 11, 2012, 09:26:17 pre podne
Nemojte se zavaravati da izbegavate gluten ako jedete integralni hleb...

Bezglutenska brašna: pirinčano, krompirovo, kinoa, tef, sojino. Gluten doĂ°e kao neka vrsta proteinske veze za pekarske/testene zamese, bez glutena je teško vezati sastojke, doĂ°e mu kao neka vrsta jakog lepka. Kad gluten stigne u creva u zavisnosti od gastrintestikalnog trakta konzumenta može i ne mora da pravi probleme sa varenjem. KOntam da gluten stvara probleme većini ljudi, nekom manje - nekom veće.

Sve u svemu, kod nas još nije zaživela ta vrsta 'zdrave hrane' deklarisana BEZ GLUTENA, jer onaj ko se bavi ovakvom proizvodnjom ne sme mešati glutenske sirovine sa neglutenskim NIKAKO, mora poseban mlin isključivo namenjen za tu vrstu brašna itd..

U pravu si totalno, ima da se nadju bezglutenske smese,ali nije to kod nas jos zazivelo..ali mislim da generalno vecina ljudi ima problem sa glutenom
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Dr Gorana Grkovic Oktobar 11, 2012, 09:46:21 pre podne

Gluten je vrsta proteina koja cesto izaziva gastrointestinalne tegobe ali simptomi kod osoba osetljivih na gluten obicno budu suprotni ( gubitak na tezini ) tako da mislim da se tvoja kilaza povecavala zbog unosenja vece kolicine hleba, ne zbog glutena.  Da li ti sad jedes namirnice koje sadrze gluten?

Ne unosim hleb vec par meseci, kad jesam imao sam i tegobe jer sam ga previse jeo ,nisam imao meru : D i onda mi se sve to zacementira i dok sve to svarim muke mucim :D ,a i gojio me,tako da sam osetljiv na doticni protein :) (gluten) ili jednostavno sam osetljiv na psenicu,jer kazes da su simptomi suprotni , sa vremena na vreme pojedem razeni tost hleb,jednom u par dana i to je to,ok je sve, belom brasnetu se ne vracam ,nisam imao ni neke muke dok sam hleb ostavljao, nasao sam adekvatne zamene u ostalim izvorima karbohidrata i to je to,a onako razeni tost hleb uzmem na par dana parce dva,cisto iz fazona, razeni mi prija

Gluten je vrsta proteina koja cesto izaziva gastrointestinalne tegobe ali simptomi kod osoba osetljivih na gluten obicno budu suprotni ( gubitak na tezini ) tako da mislim da se tvoja kilaza povecavala zbog unosenja vece kolicine hleba, ne zbog glutena.  Da li ti sad jedes namirnice koje sadrze gluten?

Ne unosim hleb vec par meseci, kad jesam imao sam i tegobe jer sam ga previse jeo ,nisam imao meru : D i onda mi se sve to zacementira i dok sve to svarim muke mucim :D ,a i gojio me,tako da sam osetljiv na doticni protein :) (gluten) ili jednostavno sam osetljiv na psenicu,jer kazes da su simptomi suprotni , sa vremena na vreme pojedem razeni tost hleb,jednom u par dana i to je to,ok je sve, belom brasnetu se ne vracam ,nisam imao ni neke muke dok sam hleb ostavljao, nasao sam adekvatne zamene u ostalim izvorima karbohidrata i to je to,a onako razeni tost hleb uzmem na par dana parce dva,cisto iz fazona, razeni mi prija

To prakticno znaci da ne tolerises gluten. Odlicno je sto si sam to uvideo i izbacio belo brasno iz upotrebe.

I da, dosta ljudi ima taj problem, samo sto 9 od 10 njih to ne zna.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Dr Gorana Grkovic Oktobar 11, 2012, 09:50:59 pre podne
Nemojte se zavaravati da izbegavate gluten ako jedete integralni hleb...

Bezglutenska brašna: pirinčano, krompirovo, kinoa, tef, sojino. Gluten doĂ°e kao neka vrsta proteinske veze za pekarske/testene zamese, bez glutena je teško vezati sastojke, doĂ°e mu kao neka vrsta jakog lepka. Kad gluten stigne u creva u zavisnosti od gastrintestikalnog trakta konzumenta može i ne mora da pravi probleme sa varenjem. KOntam da gluten stvara probleme većini ljudi, nekom manje - nekom veće.

Sve u svemu, kod nas još nije zaživela ta vrsta 'zdrave hrane' deklarisana BEZ GLUTENA, jer onaj ko se bavi ovakvom proizvodnjom ne sme mešati glutenske sirovine sa neglutenskim NIKAKO, mora poseban mlin isključivo namenjen za tu vrstu brašna itd..
Upravo tako, jak lepak, a sluzi i za formiranje oblika hleba, da nema glutena hleb ne bi imao cvrstu strukturu. Medjutim, ono sto se jos uvek ne zna dovoljno je da glutena ima i na mestima gde ga ne ocekujemo: u kozmetickim preparatima, patama za zube, lekovima, začinima, pićima, kafi, čokoladi, bombonama, gotovim jelima, aditivima...Pitanje je kako ga onda izbeci.
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: pedjoni986 Oktobar 11, 2012, 01:24:19 posle podne

To prakticno znaci da ne tolerises gluten. Odlicno je sto si sam to uvideo i izbacio belo brasno iz upotrebe.

I da, dosta ljudi ima taj problem, samo sto 9 od 10 njih to ne zna.

Pa iskreno dugo sam lutao ,i isao sam procesom eliminacije, jednu po jednu namirnicu sam testirao, i onda dosao do hleba..vremenom sam mislio da me slatkisi goje, a upravo je bilo suprotno , hleb beli je tu bio presudan a i za celokupno varenje mi je smetao..tako da je sada sve ok :)
Naslov: Odg: Dvoumica
Poruka od: Dr Gorana Grkovic Oktobar 11, 2012, 01:47:36 posle podne
Znaci da odlicno poznajes svoje telo i znas sta ti odgovara. Kada je ishrana u pitanju, tako je najbolje, eliminises namirnice koje ti smetaju i ubrzo se stanje znatno popravi.