Pansport Forum

Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Temu započeo: usscobra Jul 19, 2018, 09:16:48 posle podne

Naslov: Suplementacija na keto
Poruka od: usscobra Jul 19, 2018, 09:16:48 posle podne
Pozdrav ljudi, imao sam konstantan napredak, isao sam postepeno i lepo sam smrsao, e sad postoji normalno jos 2,3,4max kg kojih bih odstranio, a posto zavrsavam sa nekim polovičnim low carbom mislio sam da počnem keto dijetu. Nju najviše volim i najviše mi odgovara nekako. Radio bih je 4nedelje, sa tim da bih radio refeed na 15ak dana ili bih možda išao 6ned. Uglavnom, dok sam bio na keto, koristio sam vitamine, dosta omege, maslinovo, kokosovo, gaudu, slaninu itd itd. E sad posto sam na lowu koristio bcaa i to nekih 20g i gluttamin 10g + whey, interesuje me da li bih mogao iso sensation 93 da koristim na keto i da li bih mogao bcaa i glutamin. Nameravam takodje cuts da uzmem i mct oil. Pa bih vas zamolio da mi date neko svoje okvirno misljenje koji su suolekenti otprilike dozvoljeni na keto
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: Miletić Dušan Jul 19, 2018, 10:41:55 posle podne
Kako si isplanirao treninge u toku dijete, možeš i neki  kreatin kako bi imao više snage za trening :)
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: Slavisa Stojic Jul 20, 2018, 04:33:32 pre podne
A koliko dugo si na dijeti? Prvo bile rotacije?

Šta je to "polovični low-carb"?

Ono što je veliki problem na CKD( ako sam dobro razumeo) je "put do ketoze", održavanje iste, adekvatno punjenje( tajmingi sl.)...vezano za BCAA, glutamin i proteinske suplemente, veliki problem je moguća glikoneogeneza i ispadanje iz iste( ketoze)...

Proteine bih držao na oko 2 gr po kg...a idealan antikatabolik bi bile MCT...

Dakle, vitaminsko-mineralni kompleksi, omega-3, lecitin, MCT, kao i kreatin, a dodao bih i citrulin i beta-alanin, kofein, taurin...sagorevači masti ( ipak ako nema hidrata, uključimo alternativne "energetske puteve")...budi i dovoljno dobro hidriran...čuvaj se skrivenih izvora hidrata...

https://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/oprezno-pravilan-odabir-namirnica-na-keto-dijeti

Ne zaboravi da posle CKD moraš odraditi i reverse kako treba... https://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/povratak-otpisanih-ili-kako-uraditi-reverse

Ako rotacije, tj. low-carb rade posao, zašto komplikovati sa CKD? To je sada hit? ;)
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: usscobra Jul 20, 2018, 09:20:23 pre podne
Na dijeti sam od 1og juna, a kako se konzumira mct. Uzeo bih krealkalin i animal cuts. Naravno i minerale i vitamine. Kofein ne bih zbog animala. Onda ne bih rizikovao ni sa bcaa ni sa glutaminom. Trening mi jee los jako i svestan sam toga jer nisam u mogucnosti drugacije da treniram jer sam u internatu.
Princip treninga je: pon (sipka i stomak), ut (sipka i stomak), sreda (kardio nislog intexiteta), cet (odmor), pet (ledja i kardio), sub (grudi i kardio), nedelja (rame, ruke, stomak)
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: Slavisa Stojic Jul 20, 2018, 10:28:57 pre podne
O mehanizmu dejstva MCT... https://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/mct-sagorevac-koji-stiti-misice

O "načinu upotrebe"... https://www.pansport.rs/sagorevaci-masti/mct-fuel?sku=188

Ok...a prvo su bile rotacije pa low-carb ili je odmah krenuto sa low-carb?

A kako si "titrirao" makrose na low-carb? Izvori hidrata? Ljudi se često zalete u nepoznato, pa nemajuću dovoljno informacija, naprave kardinalne greške i onda "dijet pristup" proglase nedelotvornim...oprezno!
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: usscobra Jul 20, 2018, 11:47:43 pre podne
Prvo sam krenuo rot, pa low, sa tim da je low carb samo 4,5 ned, ovo je 4ta. Izvori H su batat i galete i dosta povrca. Proteini jako visoko i dva dana sa 0H.
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: Slavisa Stojic Jul 21, 2018, 05:50:50 pre podne
Uglavnom su rotacije dovoljne za neki vidljiviji napredak u pogledu "fat burn" ( ali treba im dati vremena, uraditi sve kako treba...)...ako mene pitaš CKD je kranje naporna sa hormonsko-metaboličkog aspekta, nepotrebno komplikovanje života pogotovu u "all natural" priči...ali pošto volimo sado-mazo dijet "fazon", samo napred ;)

Pravilo za sve dijete je - umereno sa proteinima, dovoljno nisko sa hidratima, dovoljno visoko sa mastima...tako da..."proteini jako visoko" može biti diskutabilno ;)
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: Miletić Dušan Jul 21, 2018, 11:05:57 posle podne
Šta imaš od opreme za vežbanje, da vidimo kako najbolje da organizuješ trening ?
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: usscobra Jul 22, 2018, 09:00:52 posle podne
Petkom i subotom mogu u gym, sredom odradim uglavnom kardio, e sad pon, utorak i cetvrtak su mi kriticni, tada jedan dan odmaram, a dva dana sipku radim, zgibove, sklekove i propadanja i dodam kardio niskog inteziteta
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: Miletić Dušan Jul 22, 2018, 09:39:39 posle podne
Onda to možeš organizovati, petkom i subotom možeš trenirati ruke, grudi i noge  i još jedan dan ubaciš  razne varijacije zgibova.
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: usscobra Jul 22, 2018, 10:39:32 posle podne
Otprilike 🙂 Hvala momci
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: Miletić Dušan Jul 23, 2018, 09:59:54 posle podne
Vidi 3 dana su ti je dosta za vežbe "snage" ubaci još jedan kardio i to je to, ako ti je potrebna preporuka za izbor vežbi tu sam.
Naslov: Odg: Suplementacija na keto
Poruka od: usscobra Jul 25, 2018, 11:56:41 pre podne
Važi, hvala, hoću!