Pansport Forum

Suplementacija => Za početnike => Temu započeo: Cecaloly April 22, 2020, 09:37:45 posle podne

Naslov: Pocetnik sam,pomozite.Protein umesto herbalajfa
Poruka od: Cecaloly April 22, 2020, 09:37:45 posle podne
Caoo svima
Potrebna mi je pomoc,muz i ja smo koristili herbalajf i smrsali smo on 8 kg
Ja 10.
Sada zelim da uzimamo protein u vidu sejka za Dorucak.
Kupili smo POWER WHEY cokolada.
 
Rucak raznovrstan: piletina,salata,krompir,grasak,riba...
I vecera opet protein
Izmedju bi ubacili dve uzine jednom voce .
Drugi put recimo orahe,badem,lesnik...
Poceli smo i sa treninzima,trcanje,bicikla
Samo me interesuje jel je to dobar put kojim bi krenuli?
Naslov: Odg: Pocetnik sam,pomozite.Protein umesto herbalajfa
Poruka od: Boban Šaranović April 22, 2020, 10:14:22 posle podne
Pozdrav
Ako ste stvarno smrsali (izgubili masti-masne naslage) a ne izbacili vodu kako to obicno i bude, onda je to ok posao u zavisnosti koliko je vremena trebalo i na kakvojnste dijeti bili.

Sve sto ste nabrojali je ok sa aspekta pozeljnih namirnica, ali morate ispisati malo vise informacija o sebi. Kako izgleda jedan vas obrok? Jedan vas dan? Koliko puta dnevno i u kojim kolicinama?

Sto se pomenutog proteina tice, sve super naravno, ali svakako ne na prvom mjestu.

Dakle prednost dajemo izbalansiranim obrocima, vitamini i minerali (koje niste naveli), omega 3 zdrave masti, biljke poput make, Ashwagande, Ginkgo  itd itd... Pa tek onda whey protein.

Ispisite malo vise o sebi, da bi mogli da pomognemo.

Gesendet von meinem Mi MIX 2 mit Tapatalk

Naslov: Odg: Pocetnik sam,pomozite.Protein umesto herbalajfa
Poruka od: Slavisa Stojic April 23, 2020, 02:07:00 pre podne
Poštovana, herbalajf "način" nije način koji dobija na duge staze...

Nema "zamena obroka", već u prvom redu imamo dobro formulisane obroke - dakle, morate se barem orijentaciono informisati o pravilnom odabiru namirnica,  nutritivnom sastavu namirnica( praćenje unosa proteina, hidrata, masti) , principima za sastavljanje obroka...

Detaljnije( nadam se da čitanje nije problem)... https://forum.pansport.rs/index.php?topic=250925.0

Da se vratimo na logiku procesa - proteinski suplementi, ili bilo kakvi "zamenski obroci" vam NISU PRIORITET, NITI NUŽNOST, to su dodaci ishrani a ne SUROGAT ISTE, HRANA NEMA ALTERNATIVU( kvalitet, raznovrsnost izbalansiranost)!

Poenta proteinskih suplemenata je prvenstveno da kod "naprednih potreba"( vrhunski sportisti i ambciozni rekerativci) budu dodatak unosu proteina uz osnovnu ishranu! Možete 1 obrok eventualno "zameniti", ali da se uz proteinski suplement dodaju orašasti plodovi ili ovsene pahuljice( da to liči na kompletan obrok).

Potrebna vam je disciplina, 4-6 obroka dnevno, NE gladovanje, jer ćete sebi naneti više štete nego li koristi - metaboličko-hormonski haos, stagnacija u gubitku kilograma( zato i ne deluje više herbalajf princip) i posledični jo-jo uz munjevit povratak "sala" po završetku kvazi-dijete! Dakle, morate znati šta jedete i u kojim odnosima, morate znati da ne možete večito biti na dijeti!!! A koliko dugo ste na ovom dijet "ciklusu"?

Krenite u teretanu( kad se za stvore mogućnosti), dakle, dobro doziran trening sa opterećenjem( stručni nadzor) će uz odmeren kardio trening će dati rezultate! Nadam se nema nekih ozbiljnijih bolesti? Ne piju se nikakvi lekovi?

Opet naglašavam VAMA TREBA HRANA A NE ŠEJKOVI! I bez herbalajfa i bez proteinskih suplemenata vi ćete smršati ali promenite način razmišljanja - KVALITETNA, RAZNOVRSNA I IZBALANSIRANA ISHRANA, DOBRO DOZIRANA FIZIČKA AKTIVNOST, DOVOLJNO SNA, ADEKVATNA HIDRATACIJA, BAZIČNA SUPLEMENTACIJA( vitaminsko mineralni kompleksi, omega-3)...dakle, suplementi su dodatak a ne zamena ishrani!

Koliko godina vi i suprug imate?