Pansport Forum

Saveti lekara => Sportske povrede => Temu započeo: nemanjadz Septembar 25, 2021, 11:21:27 pre podne

Naslov: Jako podrhtavanje mišića ruke (iznad lakta)
Poruka od: nemanjadz Septembar 25, 2021, 11:21:27 pre podne
Zdravo svima. Evo mog problema:

Početkom leta dan nakon treninga podrhtavao mi je triceps prilično, kao da sam nakačen na struje, udarci su bili u jednakim intervalima i golim okom veoma primetni. To je trajalo sigurno 2,3 dana u navratima tokom dana. Treniram redovno i dugo normalnim intenzitetom, i nakon toga sam rešio par dana da ne vežbam kako bi se smirilo jer sam mislio sigurno je premor.

Nakon nekog vremena to očigledno podrhtavanje u toj meri je prestalo, ali i dalje tokom dana više puta počne pulsiranje dok sedim, ležim itd, posebno kada je ruka u polu ispruženom i potpuno ispruženom položaju, tad se trese na max ili ako se naslonim ispruženom rukom na zid npr, primetio sam da izgleda nije sam triceps problem već mišić ili šta li je, između triceps i bicepsa, znači zadnji deo ruke da kažem,a drhtanje se prenosi na celu ruku, ali tu je izvor. Nisam trenirao 3 meseca, ne bavim se teškim poslom, nikakve jake fizičke aktivnosti, problem je i dalje prisutan. I konstatno u tom delu ruke osetim neku nelagodu, napetost itd. Posle 3 meseca nikakvog napretka, čim ispružim ruku ili podignem iznad glave kreće da podrhtava jako. Ako stegnem pesnicu krene da podrhtava, čim je pod naporom.

Išao sam na UZ tricepsa doduše, ne ovog zadnjeg dela koji sam primetio da je problem, sve ok, pio b vitamin i mg, ništa. Odem kod fizijatra, ona mi odmah krenula sa pričama o teškim bolestim i medicini, ni da mi je opipala ruku ili pogledala šta se dešava tačno. Na njen zahtev radim analizu krvi i rentgen kičme. Krv sve u redu, a što se tiče kičme neki pršljen je malo pod pritiskom, koji može da manifestuje preko ramena i trciepsa drhtanje. Reče mi da ne radim ništa, da odmaram, pijem Ala nerv suplement (selen i b vit mislim) i da dodem za 2 meseca. Skoro su prošla ta 2 meseca, nema pomaka. Zakazao sam UZ i pregled kod još jednog fizijatra da čujem drugo mišljenje.

Danas sam odradio prvi trening nakon 3 meseca sigurno, grudi i biceps, nisam osetio pulsiranje samo od sebe između setova npr, ali na benču gde dolazi do tog položaja ruke kad se ispravi, krene podrhtvanje čim podignem šipku, doduše danas mi je i desna ruka podrhtvala, ali to znam da je zbog nespremnosti i ne treniranja neko vreme. Pritom neko vreme jako loše i pumpu mišića osetim, grudi kada radim ne osetim ništa niti su mi mišići "tvrdi", ranije bih osećao da sve puca, sad pumpu osetim uglavnom na bicepsu i u nogama. Ne znam da li je to sve povezano, da li je možda stvarno problem pršljen, jer sam primetio i da dok radim stojeći pregib biceps ili kosi potisak bučicama, osetim neko probadanje u gornjem delu leđa, blizu vrata, ali nekako levo od kičme, da li je iznad lopatice ili tako nešto.

U svakom slučaju, ako neko ima slično iskustvo, ili bilo kakav savet šta da radim, bio bih zahvalan.

Edit:  Zaboravih još pomenuti, da podrhtvanja koja se dešavaju u toku dana kada uglavnom mirujem, sedim, radim za stolom itd, su tipa kao grč, jednostavno nekako par puta se zgrči i otpusti, a dok pri naporu je klasično podrhvatanje, i nisam potpuno siguran da li je to triceps ili deo iza
Naslov: Odg: Jako podrhtavanje mišića ruke (iznad lakta)
Poruka od: Boban Šaranović Septembar 25, 2021, 08:25:31 posle podne
Pozdrav,

Tvoj problem je definitivno za detaljnije ispitivanje, kako ne bi određenim vjezbama napravio sebi jos veci problem. Posavetuj se sa sportskim specijalistom i odradi magnetnu. Nadji nekog ko zna da tumači nalaze, ne žali da platiš koliko god da košta, da te kasnije ne bi koštalo više.

Čuo sam za slučajeve gdje je dolazilo do oduzimanja kompletne strane tijela, tako da svakako treba potražiti pomoć od stručnjaka na tom polju.

Gesendet von meinem Mi MIX 2 mit Tapatalk

Naslov: Odg: Jako podrhtavanje mišića ruke (iznad lakta)
Poruka od: Simo Boltic Septembar 27, 2021, 08:48:42 pre podne
Tako je,slazem se da se malo vise posvetis ispitivanju toga, moze  biti da je problem i sa nekim nervom. Ali naravno moras uraditi to dalje istrazivanja da bi znali.


Sent from my iPhone using Tapatalk