Pansport Forum

Ostale teme => Off topic => Temu započeo: DusanMadic Decembar 18, 2021, 12:28:49 pre podne

Naslov: Plava srca
Poruka od: DusanMadic Decembar 18, 2021, 12:28:49 pre podne
Zdravo drugari! Ukratko, treniram vise od 2godine ishrana kao i rezultati sve top. Međutim odlucio sam se da probam jednu kuru plavih srca. Samo jednu 😁. Znam da nije potrebno i da nije zdravo i td, to zanemarimo ovde sam da pitam za posledice odnosno ja radim posao koji je zahteva na 3 meseca lekarski pregled, tu gledaju krv, ultra zvuk i td.... Da li tu mogu da vide da koristim supstance koje su zabranjene i da sebi napravim problem. Citam da su steroidi zakonom zabranjeni. Da napomenem da imam 27god i da sam pre par dana proverio hormon testosterona u krvi i jako mi je nizak 9.7nmol/L.
Drugo pitanje je kada bi uzeo jednu kuru plavih srca verovatno testosteron ce da se poveca podosta, da li se on kasnije vrati u normalu kad telo pocne opet da luci svoj a ne uzima vestacki. Hvala!
Naslov: Odg: Plava srca
Poruka od: Boban Šaranović Decembar 22, 2021, 10:36:50 posle podne
Pozdrav

Ne može da se vidi upotreba anabolika tim vrstama analiza. Za to postoje druge metode i sigurno ne ulaze kod tebe za provjeru.

Sto se tiče samog plavog srca koji je bio popularan 80’ godina prošlog vijeka a kod nas još uvijek jer je dosta pristupačan sa cijenom.

Ne preporučujem isti bilo kome, posebno ne jednom rekreativcu koji nema takmičarske ambicije i trenira tek dvije godine.


U slučaju da se odlučiš za isti, posledice su sledeće :

Povišeni enzimi jetre
Narušen lipidni panel
Krvna slika
Hormoni
Akne
Retencija vode
Libido nakon prestanka

E sad, u zavisnosti koliko dugo bi isti koristio i koliko dugo, problemi mogu biti manji i veći, u zavisnosti od našeg organizma tj kako ga isti podnosi.

Sa anabolicima je uvijek lutrija i oporavak može kod nekog biti jako brz po prestanku dok kod nekog jako spor.

Nakon odradjene kure radi se obično PCT da bi se hormoni ponovo doveli u red.

Mislim da nisi uopšte dovoljno informisan i da možeš sebi puno vise stete nanijeti nego li uopšte koristi.


Gesendet von iPhone mit Tapatalk