Pansport Forum

Saveti lekara => Kako se pravilno hraniti => Temu započeo: upside Novembar 11, 2022, 06:02:29 posle podne

Naslov: Podbradak
Poruka od: upside Novembar 11, 2022, 06:02:29 posle podne
Pozz,
Otvaram ovu temu ovde jer bih prvenstveno zeleo cuti misljenje lekara ili nekog ko se bavi ishranom.

Bio sam dosta mrsaviji i ugojio se 15-20kg. lepo se to popunilo svuda,u stomaku malo vise sto planiram sa skinem a dobio sam dosta i u podbratku  i donjem delu lica, zaokruzilo se dosta itd.
idem neki period u teretanu, znam da ce se salo iz stomaka otopiti a zanima me da li isto to vazi i za podbradak i lice? Neko mi je rekao da im je to "salo" u podbratku ostalo iako su smrsali.
Da li se isplate vezbe koje se mogu pronaci za uklanjanje double china ili ce samo nestati i da li ce nestati uopste, jer je ovo nesto sto mi bas smeta, mnogo mi je lepse delovalo lice dok se nisam tako "zaokruzio"  a opet znam i neke ljude koji jesu izgubili kada su smrsali.. ne znam ni da li je stvar genetike ili ne jer je lice naravno normalno izgledalo pre dok sam bio mrsaviji i nisam tada podbradak imao uopste. Zvuci kao sitnica ali kada vam se vidi promena u licu znatno utice na sve  ;D

Hvala
Naslov: Odg: Podbradak
Poruka od: Dr Nikola Todorov Novembar 11, 2022, 09:56:38 posle podne
Svakako da je uticalo povećanje težine na njegovu pojavu. Kod starijih osoba se to dešava zbog opuštanja tonusa mišića. Najbitnije su vežbe koje možeš naći na netu. Uglavnom, kada se smrša, izgubi se, ali može ostati višak kože. Zato su vežbe značajne.