Pansport Forum

Saveti lekara => Sportske povrede => Temu započeo: Jelenaaa Januar 17, 2023, 02:58:26 posle podne

Naslov: Diskushernija
Poruka od: Jelenaaa Januar 17, 2023, 02:58:26 posle podne
Molim Vas za savet. Dijagnostikovana mi je diskushernija. S obzirom da sam neko ko dugo trenira, tesko mi pada to sto mi je lekar savetovao da ne treniram dok bol ne prodje uz pomoc fizikalnih terapija, ali mi je prva zakazana tek za 2 meseca... Postoje li vezbe koje bih mogla da radim, a da ne napravim jos vise stete, nego da pomognem sebi?ftp://
Naslov: Odg: Diskushernija
Poruka od: Zoltan Kozma Januar 18, 2023, 09:51:32 pre podne
To je problem koji nažalost kod nas sportista može napraviti veliki problem jer kada nastane ne možemo vežbati ili trpimo jake bolove.
Po meni odmor je potreban to jest pauza. Ali javiće se naši doktori da ti daju svoje mišljenje.
Naslov: Odg: Diskushernija
Poruka od: Miki Mihajlovic Januar 18, 2023, 02:28:06 posle podne
Svakako ti je potreban odmor i posle ce ti trebati dosta vremena da se vratis,ali i onda postepeno radi sa tezinama,budi strpljiv.Probaj sa nekom drugom aktivnoscu da skrenes svoju paznju sa vezbanja.Meni je recimo pomoglo setanje.Znam da nije kao trening ali bolje nego nista da nisam radio.Naravno to je moje licno iskustvo i ja nisam lekar pa ti ne mogu preporuciti,samo sam ti naveo sta je meni pomoglo.
Naslov: Odg: Diskushernija
Poruka od: Dr Nikola Todorov Januar 21, 2023, 11:26:55 posle podne
Postoje vežbe koje se mogu raditi, ali ne bih savetovao da to budu bez nadzora. Moraju se strogo dozirati bar od strane višeg fizioterapeuta..Ipak Mr nalaz ukazuje na kontakt diskusa sa nervnim korenovima, pa zato treba biti obazriv.  Da li imaš trnjenje u nogama?