Pansport Forum

Ishrana => Način ishrane u odnosu na cilj => Temu započeo: vuk9 Jul 21, 2023, 08:45:09 posle podne

Naslov: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: vuk9 Jul 21, 2023, 08:45:09 posle podne
Da se prestavim, posto svaka dijeta i cilj je pomalo drugačiji.Imao sam 127 zadnji put (april) i resio sam da pocnem dijetu. Prvo sam startovao sa jutarnjim ovsenim, ručak kao i svaki drugi u 11 i posle toga nista do ujutru. Kasnije sam izbacio sve sećere osim u voću i belo brašno. To sam pojačao sa trbušnjacima , vežbama za ledja, struk, dodao amino kiseline. Pojačavao sam dalje, sa vežbama opterećenja, kazein, i stigao do 103 kg. Sve super, cilj mi je bio 108, ali imam još uvek kaiš sala oko stomaka baš veliki, mišići su mi spali, ne preterano. Vidim da može i planiram tek da počnem, kada već mi ide.
Sledeće hoću da ubacim wey, glutamin, l-carnitin, nastavim amino i kazein noću.
Planiram da vežbe dovedem do savršenstva, tu mi treba najviše savet, kada, koliko da ne preforsiram,  koje serije, kada bicikla, hoću ploćice i kraj.
Uglavnom radim ujutru pre posla, prvo moje vežbe za S kriviu kičmu, oko 200 trbušnjaka, plankt na 100 načina, i tu već se umorim. Posle toga radim jednu grupu, recimo biceps, sutra triceps, dalje ledja, ramena, noge. Uveče ako imam snage(zbog posla ponovim) ili vožnja bicikle(to zavisi od više faktora vremena i vremenske prognoze).

Gde grešim, šta da menjam, 45 godina, hoću sve.
Kada kako uzimati preparate.
Kakve vežbe serije i pauze odmori, NA OVO AKCENAT NAJVIŠE.
Ishrana? Sve o ishrani, uglavnom na poslu pojedem pljeskavicu ili tako nešto, ujutru je tropik musli sa jogurtom. Da li uopšte može kazein da menja popodnevni obrok?
Suplementi, ujutru pre vežbanja tri tablete, posle vezbanja tri tablete. Posao, na poslu obično neku pljeskavicu. Popodne kada dodjem kući pre vežbanja tri tablete amino, vežbe, tri tablete, kazein, krevet.
Ponekad prekršim ali to je 10 procenata.
Zanima me kada najbolje deluje l carnitin, verujem whey posle  treninga, kazin noć, amino pre i posle treninga, glutamin kada?
Svaki savet dobrodošao, pišite, jako mi je potrebna pomoć i znanje, u mom okruženju nemam nikakvu podršku, baš ni malo, rešen sam i neću da stanem, unapred zahvalan svima.
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: Dr Nikola Todorov Jul 22, 2023, 03:09:14 posle podne
Pozdrav. Lepo je što si smršao i samo nastavi dalje. Mi ovde svi pružamo podršku svakome ko je voljan da nešto pozitivno uradi za svoje zdravlje.
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: Dr Nikola Todorov Jul 22, 2023, 03:12:42 posle podne
Što se tiče ishrane, rekao bih ti da je bino ako bi mogao da spremiš nešto i poneseš neki zdraviji obrok na posao. Pusti pljeskavicu, nego ako si u mogućnosti da spremiš unapred recimo piletinu i pirinač. Navodim samo jedan od najčešćih obroka svih sportista, i onda to poneseš na posao. Kasniji obrok ti je bolji, nego samo kazein. Zato bi trebalo i to da bude neko meso sa povrćem.
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: Dr Nikola Todorov Jul 22, 2023, 03:14:59 posle podne
Što se tiče saveta oko treninga, evo naši sportisti će ti dati odlične savete, kao i sve u vezi sa suplementacijom. Ja mogu samo da ti kažem da whey protein je najbolje da uzmeš posle treninga. Obično i glutamin isto posle treninga za bolji oporavak.
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: vuk9 Jul 24, 2023, 12:19:40 pre podne
Hvala na odgovoru, vidim da je jedino rešenje poneti svoju hranu, ako je to nekada moguće. Šta mislite o mesu, i recimo konzervi ribljeg mesa?
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: Zoltan Kozma Jul 24, 2023, 12:51:54 posle podne
Dobro je hranu sa sobom nositi ako je to moguće.
Ono što sam spremio ipak je najbolje jer znaš šta si stavio.
Riblje konzerve i nisu baš najbolja opcija sem ponekad.
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: Dr Nikola Todorov Jul 25, 2023, 11:38:24 pre podne
Slažem se. Konzerve sa ribom se mogu konzumirati samo povremeno. Jeste da je lakše da se to pojede, jer je već gotov obrok, ali nisam pristalica namirnica u konzervama. Postoji mogućnost da se metali iz konzerve nađu i u tim namirnicama.
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: Dr Nikola Todorov Jul 25, 2023, 11:41:39 pre podne
Meso je uvek dobra opcija. Ja sam i za pileće, juneće, svinjetinu i druge vrste. Bitan je i način pripreme. Bolje dinstano, dakle malo vode i malo maslaca.
Naslov: Odg: 23 kg manje, ali tek pocetak, kako dalje?
Poruka od: Miki Mihajlovic Jul 25, 2023, 02:53:36 posle podne
Meso u bilo kom obliku,a sto se UH tice pirinac,krompir i integralna testa.Kod krompira samo nemoj pomfrit,a kod mesa nemoj one koje nisu prirodne.Probaj sto je vise moguce sam da spremas dan unapred,jer onda znas sta unosis u svoj organizam.
Sto se suplemenata tice kazein je dobar,ali ja bih to pio uvece pre nego sto legnem,a preko dana mozes bilo koji whey,multivitamin,glutamin,nesto za zglobove i to je uglavnom to.Naravno moze jos,ali ovo su neke osnove.